Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Και οι δημοτικές κινήσεις «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας» και «Πόλης Ξεκίνημα» καταγγέλουν την πλειοψηφία του Δήμου Αθήνας για «την απίστευτη σκληρότητα που δείχνει απέναντι στους άστεγους της κοινωνικής πολυκατοικίας της Μπουμπουλίνας 36».

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αποτυχημένη και επιφανειακή διαχείριση στην κοινωνική πολιτική.

Χθες 28/11, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής ενημέρωσε όλα τα μέλη του και τους ενδιαφερόμενους για τις αποφάσεις που έλαβε στην συνεδρίασή του στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των νηπίων και βρεφών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης. Ο λόγος για την πολύπαθη πλατεία Ομονοίας. 

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί (και βοηθητικές υποδομές) σε θάλασσες και σε παραλίες της χώρας μας που θα διασφαλίζουν στα ΑμεΑ -αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, τραυματίες κλπ)- την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβασή τους σε αυτές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε χθες τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2018, αλλά όπως φαίνεται από την μεριά της Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» υπήρχε αντίθετη άποψη και τον καταψήφισε.

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή στην Δυτική Αττική που προξένησε 20 άδικους θάνατους και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ψάξαμε να βρούμε συγκεντρωτικά στοιχεία για παλαιότερες καταστροφές στην Αττική.

Με αφορμή την πρόσφατη φονική τραγωδία στην Μάνδρα η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει εγκληματικές ευθύνες στις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κι ενώ πριν λίγη ώρα γράψαμε για την απόφαση του Δήμου Αθήνας για το ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 17/11, πριν λίγα λεπτά η Περιφέρεια Αττικής, τα έκλεισε όλα!

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή και έτσι αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την 17η Νοέμβρη.

Με απόφασή του στις 9/11 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την μείωση των συντελεστών τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 10%.

Για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, στα Σεπόλια, μίλησε «Στο Κόκκινο» και  τον Διονύση Ελευθεράτο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη υποδοχή των παιδιών  (πρωί Κυριακής, 12/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» είναι πιθανόν μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ), στην περιοχή του Ελαιώνα και σχεδόν δίπλα στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για ακίνητα στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Spitogatos, η κίνηση από υποψήφιους αγοραστές εξωτερικού στις ιστοσελίδες του δικτύου ήταν υπερδιπλάσια (125,6%) στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η βουλή ψήφισε το νόμο που τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης στον Ελαιώνα και έτσι η δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα έρχεται πιο κοντά.

Προσπάθεια να βάλει τάξη σε έναν κατ' εξοχήν ανοργάνωτο και αρρύθμιστο χώρο, αυτόν των λαϊκών αγορών, επιχειρεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πράσινο Ταμείο απευθύνει πρόσκληση στους Δήμους της χώρας, που έχουν πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»,

Αν και υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό η βεβαιότητα ή η αισιοδοξία ότι οι δύο κεντρικοί κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργούσαν σύντομα, τελικά μάλλον η αποκατάστασή τους και η επαναλειτουργία τους δεν είναι τόσο εύκολη και σύντομη υπόθεση.

Από τον σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών να εντάξουν τα προσφυγόπουλα στα ημερήσια δημόσια σχολεία.

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.