«Περισσότεροι από 36.654 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 83.309 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Τις τελευταίες 24 ώρες, σκοτώθηκαν 68 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 235, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου».
Η παραπάνω είδηση είναι από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Προφανώς περνάει απαρατήρητη στους πολλούς. Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι στην Γάζα, μεταξύ των οποίων και 15.000 παιδιά, δεν μας αγγίζουν. Είμαστε μακριά. Αλήθεια, πόσο μακριά είμαστε; Κι από πότε οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί θα μας αγγίζουν σαν θέμα, ανάλογα με την απόσταση;
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει καταφανώς την στάση της. Συγκαλύπτει πλήρως το έγκλημα και δεν πρόκειται να κάνει κάτι ουσιαστικό γι αυτό. Συντάσσεται με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και του κόσμου, που συνεργάζονται στο έγκλημα.
Παρ' όλα αυτά, Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία, αναγνώρισαν πριν λίγες μέρες το Παλαιστινιακό κράτος, σαν ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό του και ταυτόχρονα καταγγελίας της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ.
Η Νέα Αριστερά στην Ελλάδα, πριν λίγο, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από αεροπορικό επίθεση του ισραηλινού στρατού σε σχολείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Το Ισραήλ επιμένει να δρά ως παραβάτης του διεθνούς δικαίου, επιμένει να διαπράττει ένα διαρκές έγκλημα πολέμου δολοφονώντας άμαχους, πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.
Η ΕΕ και η Ελλάδα οφείλουν να ασκήσουν κάθε πίεση προκειμένου η κυβέρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα και στη Γάζα.
Η στάση της ΕΕ μοιάζει με στάση ανοχής απέναντι στο έγκλημα. Μια στάση κοντόφθαλμη που ζυγίζει πολιτικά κέρδη και οφέλη ενόψει των ευρωεκλογών. Μια στάση που θα γραφτεί στην ιστορία ως μαύρη κηλίδα, για την Ευρώπη και για την ίδια την ανθρωπότητα.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να μένει άλλο αμέτοχη, ούτε να διατηρεί ίσες αποστάσεις. Η σιωπή και η απραξία συνιστούν συνενοχή. Διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη, τώρα!
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.
Η Ελλάδα να σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Να γίνει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης, όχι παράγοντας έντασης και πρόθυμος σύμμαχος στις πολεμικές επιχειρήσεις. Να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και άλλων κρατών μελών που αναμένεται να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος.».
Comments (0)
Comments powered by CComment