Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Με δύο διαδοχικές αποφάσεις του ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του πρατηρίου καυσίμων, που βρίσκεται στην Σεπολίων γωνία με Ξανθίππης.

Περάσαμε μια βόλτα από την εκδήλωση του Δήμου Αθήνας για την παράδοση στα παιδιά της παιδικής χαράς στα Θυμαράκια, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το πρωί.

Προκειμένου να ενημερώνουμε συνολικά τους αναγνώστες μας για τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας, αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της Διακήρυξης Δημοπρασίας από την ΕΡΓΟΣΕ για το έργο στις σιδηροδρομικές γραμμές στην γειτονιά μας.

Το «Ανοιχτό συντονιστικό αγώνα ενάντια στο Mall και υπέρ της αναβάθμισης των γειτονιών μας» έξεδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με την ανέγερση του μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κηφισού στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρθηκε σήμερα σε τρεις πλειστηριασμούς για ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ που πραγματοποιήθηκαν. Το ένα ακίνητο μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται στα Σεπόλια.

Το έργο της ανακατασκευής των σιδηροδρομικών γραμμών από τον Σταθμό Αθηνών (Λαρίσης) μέχρι τις Τρεις Γέφυρες και της ταυτόχρονης υπογειοποίησής τους, έστω και μερικώς, βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης, σύμφωνα με το ypodomes.com.

Το διαβάσαμε στον «γειτονικό» ιστότοπο «Ακαδημία Πλάτωνος», το βρήκαμε αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε.

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη κο Α. Χαρίτση η απόφαση με την οποία εγκρίνεται η ένταξη του έργου της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αν και έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες αλλά και κάποιες μικρές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της περιοχής των Σεπολίων και πέριξ, ο ΟΣΕ και ο Δήμος Αθηναίων εξακολουθούν να αδιαφορούν σχετικά με τις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή.

Το Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» καλούν όλους μας να βοηθήσουμε στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Αρκετές εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε σήμερα το απόγευμα 14/11 στις 6μμ στο μετρό Σεπολίων εκφράζοντας την διάθεσή του να απαντήσει στις συνεχιζόμενες φασιστικές προκλήσεις στα Σεπόλια.

Κατά την ολοκλήρωση της υποδοχής των πακιστανών μαθητών με γιορτή στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια την Κυριακή 12/11, συνεργεία μελών αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων μοίραζαν τρικάκια στην ευρύτερη περιοχή των Σεπολίων.

Με την συμπαράσταση πολλών φορέων και αρκετού κόσμου έγινε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο προαύλιο του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια, η γιορτή υποδοχής των παιδιών των μεταναστών από το Πακιστάν και των γονέων τους, που πρόκειται  να συμμετέχουν στα μαθήματα της γλώσσας της πατρίδας τους οι πρώτοι και της Ελληνική οι δεύτεροι.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδ. Πλάτωνος - Σεπολίων καταγγέλει με ανακοίνωσή της, φασιστικές ομάδες της περιοχής για την πρόκληση βανδαλισμών στο στέκι της, στην Αμφιαράου.

Νομάδες ρομά κοντά στο κέντρο της πόλης είναι από μόνο του ένα πρόβλημα, γιατί οι περιοχές που διαμένουν (προσωρινά κάθε φορά) γίνονται άβατες για τους μόνιμους κατοίκους.

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα για τα μαθήματα που διοργανώνει η Πακιστανική κοινότητα τις Κυριακές στις εγκαταστάσεις του 144ου δημοτικού σχολείου, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων μας έστειλε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και τον σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης».

Το πρόβλημα με τα υπόγεια νερά που υπάρχουν κάτω από τα θεμέλια της πολυκατοικίας στην Ρόδου 118 στα Σεπόλια και που μια αντλία τα στέλνει στο δρόμο για να σχηματίσουν ρυάκι είναι πολύ παλιό και γνωστό σε όλους τους Σεπολιώτες που μένουν εκεί κοντά ή όσους περνούν τακτικά από εκείνο το σημείο.

Βάζουν τρίποντα, έχουν τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες και η ομάδα «πετάει» μέσα κι έξω από το παρκέ.

Το διαβάσαμε στο site «Ακαδημία Πλάτωνος» και το αναδημοσιεύουμε. Πρόκειται για την άποψη μιας ομάδας αποφοίτων από τα 144-163 δημοτικά σχολεία, όπου τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ρατσιστικών και ξενοφοβικών εκδηλώσεων.

Κάποιοι μάλλον μας ειρωνεύονται αφήνοντας αυτήν την ταμπέλα της ΕΔΙΣΥ να στέκει ακόμα στην οδό Σιώκου, ακριβώς εκεί που είναι η διάβαση των γραμμών.

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.