Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Pin It Button

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, προχωρούν οι προετοιμασίες για το ξεκίνημα του έργου της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών από τον σταθμό Λαρίσης μέχρι και τις Τρεις Γέφυρες.

Μέσα όμως από τις συνεχείς δημοσιεύσεις για το "καλό" νέο προκύπτει και ένα αρνητικό νέο για τους Σεπολιώτες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την οριστική πλέον εγκατάλειψη κατασκευής σταθμού στα Θυμαράκια, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Sidiridromiko Mouseio Athinas1 Sepolia Medium600 0

Η αρχική πρόβλεψη, όταν ξεκίνησε να αναπτύσσεται το δίκτυο του προαστικού ήταν να υπάρχει σταθμός στα Θυμαράκια, κοντά στην διασταύρωση με Σιώκου, στην θέση περίπου που είναι το σιδηροδρομικό μουσείο.

Όμως το 2007 δόθηκε μιά αρχική αναστολή στην λειτουργία του σταθμού, ενώ τώρα πιά δεν περιλαμβάνεται σε κανένα σημείο των έργων της υπογειοποίησης των γραμμών. Εννοείται ότι η κατασκευή υπόγειου σταθμού είναι πολύ δυσκολότερη και κοστοβόρα από το να υπήρχε απλώς μια επίγεια στάση.

Δεν θάταν όμως θαυμάσιο να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον αυτός ο σταθμός; Θα εξυπηρετούσε μια μεγάλη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σεπόλια, Άγιος Νικόλαος, Κάτω Πατήσια θα είχαν άμεση πρόσβαση σε όλες τις περιοχές που «επισκέπτεται» ο προαστιακός.

XartisproastiakosathinaΟ αρχικός χάρτης του Προαστιακού που περιλαμβάνει και τον σταθμό στα Θυμαράκια.

 

 

 

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις