sepolia logo

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, προχωρούν οι προετοιμασίες για το ξεκίνημα του έργου της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών από τον σταθμό Λαρίσης μέχρι και τις Τρεις Γέφυρες.

Μέσα όμως από τις συνεχείς δημοσιεύσεις για το "καλό" νέο προκύπτει και ένα αρνητικό νέο για τους Σεπολιώτες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την οριστική πλέον εγκατάλειψη κατασκευής σταθμού στα Θυμαράκια, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

sidiridromiko mouseio athinas1

Η αρχική πρόβλεψη, όταν ξεκίνησε να αναπτύσσεται το δίκτυο του προαστικού ήταν να υπάρχει σταθμός στα Θυμαράκια, κοντά στην διασταύρωση με Σιώκου, στην θέση περίπου που είναι το σιδηροδρομικό μουσείο.

Όμως το 2007 δόθηκε μιά αρχική αναστολή στην λειτουργία του σταθμού, ενώ τώρα πιά δεν περιλαμβάνεται σε κανένα σημείο των έργων της υπογειοποίησης των γραμμών. Εννοείται ότι η κατασκευή υπόγειου σταθμού είναι πολύ δυσκολότερη και κοστοβόρα από το να υπήρχε απλώς μια επίγεια στάση.

Δεν θάταν όμως θαυμάσιο να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον αυτός ο σταθμός; Θα εξυπηρετούσε μια μεγάλη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σεπόλια, Άγιος Νικόλαος, Κάτω Πατήσια θα είχαν άμεση πρόσβαση σε όλες τις περιοχές που «επισκέπτεται» ο προαστιακός.

xartisproastiakosathinaΟ αρχικός χάρτης του Προαστιακού που περιλαμβάνει και τον σταθμό στα Θυμαράκια.

Καλώς ήρθατε στο Pharmacie de Dorlisheim, τον προορισμό σας για όλες τις ανάγκες σας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Απολαύστε το τέλειο μείγμα επαγγελματικής τεχνογνωσίας, ποιοτικών προϊόντων και θερμής εξυπηρέτησης πελατών στην καρδιά της Γαλλίας.