Πρόσφατα αναρτήθηκαν φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από γείτονες που δείχνουν γυμνά καλώδια σε κολώνες φωτισμού και ανοικτούς ηλεκτρολογικούς πίνακες στον πεζόδρομο της πλατείας (ο Θεός να την κάνει πλατεία) Λέλας Καραγιάννη.
Μόλις ενημερωθήκαμε ότι στις 13/3 ευτυχώς τοποθετήθηκε κάλυμμα στην συγκεκριμένη κολώνα
Το θέμα αυτό έγινε πολύ επίκαιρο μετά το σοβαρό ατύχημα της νεαρής κοπέλας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία είχε την ατυχία να έρθει σε επαφή με την καλωδίωση σε κολώνα φωτισμού. Προφανώς το πρόβλημα δημιουργείται επειδή κάποιοι θεωρούν καλό να αφαιρούν τα προστατευτικά καλύμματα για να συνδέουν στα καλώδια κατευθείαν το κινητό τους ή το laptop τους για φόρτιση. Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλον λόγο.
Όμως στα Σεπόλια το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στον πεζόδρομο της Λέλας Καραγιάννη.
Όπως μας καταγγέλουν κάτοικοι, η ίδια κατάσταση υπάρχει και σε άλλα φωτιστικά του Δήμου.
Όπως στην διασταύρωση των οδών Γαλαξειδίου και Ναυάρχου Λυκούδη, που το προστατευτικό κάλυμμα έχει αφαιρεθεί εδώ και 3 ημέρες και τα καλώδια είναι πρόσφορα για επαφή ανθρωπου ή ζώου. Μάλιστα, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, για το πότε και πως, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι έχουν ενημερώσει και τον Δήμο για αυτήν την κατάσταση.
Επίσης και στο εναπομείναν πάρκο ΑΤΛΑΣ, στην κολώνα φωτισμού της εισόδου, δεν υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα στην καλωδίωση της κολώνας εισόδου στο πάρκο εδώ και πάνω από έναν μήνα!
Κι εδώ φυσικά τίθεται το ερώτημα, το ποιός είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα αυτά. Πολλές φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις, γίνεται προσπάθεια από διάφορες πλευρές να μετατεθεί η ευθύνη στους πολίτες, που βλέπουν και δεν ειδοποιούν! Φυσικά, καλό είναι να ειδοποιεί και να ενημερώνει ο πολίτης για ότι προβλήμτα εντοπίζει. Αλλά, μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά, ότι αυτός μπορεί να είναι ένας υπεύθυνος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων από τον Δήμο Αθηναίων;
Κάθε υπηρεσία του Δήμου φαντάζομαι ότι δεν δουλεύει στην βάση του ότι, περιμένουν ειδοποιήσεις από τους δημότες για να επιληφθούν των τυχόν έκτακτων αναγκών επέμβασης κάθε φορά. Ποιό σύστημα ας πούμε ελέγχου αναγκών συντήρησης και επέμβασης έχει η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού;
Αλλά, για να μην πιάνουμε μία - μία τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, ας αγγίξουμε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα. Τι ακριβώς κάνει και με τι ασχολείται η Δημοτική Αστυνομία; Εκτός από το να κόβει κλήσεις σε παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα ασχολείται με τίποτα άλλο; Γιατί αυτό είναι το εύκολο. Γνωρίζουν καθημερινά οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας ποιά σημεία θα επισκεφθούν για κόψουν μερικές κλήσεις και να «βγάλουν το μεροκάματο». Ασχέτως, αν άλλα σημεία, που επίσης γνωρίζουν, δεν τα επισκέπτονται ποτέ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
Αν κανείς διαβάσει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας θα διαπιστώσει ότι μεταξύ πολλών άλλων «Προστατεύει τη δημοτική και κοινοτική περιουσία, φροντίζοντας για την φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και περιουσίας» αλλά και «Ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται από την δημοτική αρχή, για δραστηριότητες και καταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους για την ζωή και την περιουσία των κατοίκων...».
Ή για να το πούμε με απλά ελληνικά.
Μην πηγαίνετε τρεις με ένα αυτοκίνητο κύριοι της δημοτικής αστυνομίας να κόψετε 2-3 κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα οχήματα και να φύγετε περνώντας μπροστά από την κολώνα με τα ξεκοιλιασμένα καλώδια (όπως ακριβώς κάνατε την Παρασκευή το πρωί στις 10 - μιλάμε για την κολώνα Γαλαξειδίου και Ν. Λυκούδη) . Κατεβείτε από το ρημαδιασμένο αυτοκίνητο, περπατήστε ένας - ένας σε διαφορετικές γειτονιές, μιλήστε με τους κατοίκους, ρωτήστε, δείτε, ελέγξτε, καταγράψτε, αναφέρετε. Πόσο δύσκολο είναι; κι αν δεν το κάνετε εσείς, ποιός θα το κάνει;
Και επειδή δεν κάνει τίποτα από αυτά η δημοτική αστυνομία, έχει απαξιωθεί παντελώς γιατί δεν παράγει έργο κοινωφελές και έχει μετατραπεί σε αποκλειστικά εισπρακτικό μηχανισμό. Ανέκαθεν, όχι μόνο με την τρέχουσα διοίκηση του Δήμου.
Comments (0)
Comments powered by CComment