sepolia logo

Η συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στις 24/6/2020 αφορούσε την κατάρτιση του “Τεχνικού Προγράμματος” για το έτος 2021.

Ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» αφού έγκαιρα ενημερώθηκε και προετοιμάστηκε γι αυτό, παραβρέθηκε και ζήτησε το λόγο ενώ κατέθεσε και γραπτό υπόμνημα με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που πρέπει να γίνουν στη γειτονιά μας για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι.

Σας παρουσιάζουμε το υπόμνημα που κατέθεσε.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο υπόμνημά μας περιέχονται οι εξής προτάσεις – διεκδικήσεις:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Το «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα οικόπεδα που βρίσκονται μεταξύ των οδών Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Λέλας Καραγιάννη & Εθνικής Οδού να ενταχθούν άμεσα σε ένα ενιαίο σχεδιασμό που θα οδηγεί στη συνολική ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των αναγκών των κατοίκων, των νέων, των οικογενειών που να περιλαμβάνει:
– Κατασκευή του 9ου ΕΠΑΛ στο φυσικό του χώρο στα Σεπόλια.
– Κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων 32ου & 89ου.
– Προστασία, αναστύλωση & ανάδειξη των χαρακτηρισμένων ως «μνημεία»
βιομηχανικών κτιρίων και στέγαση εκεί πολιτιστικών δραστηριοτήτων και
σχολών με ελεύθερη και αδάπανη πρόσβαση, στην ευθύνη του Δήμου.
– Αθλητικούς χώρους και ποδηλατική διαδρομή.
– Επαρκείς ελεύθερους χώρους πρασίνου.
– Σύγχρονο & οργανωμένο χώρο για τα κατοικίδια ζώα
– Διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και
ρύθμιση των όρων στάθμευσης/κυκλοφορίας με βάση τις ανάγκες των
κατοίκων.

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
Να απαλλοτριωθεί ο πρώην χώρος στάθμευσης στις οδούς Κρέοντος και Αντιγόνης (Σταθμός ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ) και να δημιουργηθεί χώρος πράσινου.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μεγάλης έκτασης παρέμβαση για τις απαραίτητες επισκευές, συντηρήσεις και προσθήκες, για τις αναπλάσεις και τη προσθήκη πράσινου στους αύλειους χώρους σύμφωνα με τις υποδείξεις των Σχολικών Επιτροπών και τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων, Συλλόγων Διδασκόντων και των Μαθητικών Συμβουλίων.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μεγάλης έκτασης παρέμβαση για την βελτίωση ή και ανακατασκευή, όπου χρειάζεται, των ανοικτών αθλητικών κέντρων, των γηπέδων με αναβάθμιση ή/και αποκατάσταση των οργάνων, του τάπητα, του πρασίνου, των βρυσών & αποδυτηρίων, των εξεδρών και όλων των συστατικών στοιχείων.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Να συντηρούνται και να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση. Να αποκατασταθεί το αρδευτικό δίκτυο έτσι ώστε να μην έχει διαρροές και σπατάλες. Τα αγριόχορτα να κόβονται έγκαιρα. Να αποκατασταθεί το φυτικό υλικό όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο με νέες φυτεύσεις. Να ενισχυθεί ο ηλεκτροφωτισμός με λάμπες νέας τεχνολογίας (led), οι κάδοι και τα παγκάκια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
Στις περιοχές Σεπόλια, Κολοκυνθού, Πλατεία Αττικής και Λόφου Σκουζέ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Άμεσα να αποκατασταθεί η έλλειψη του Β/Ν Σταθμού που έκλεισε (Σμόλικα) με ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ σε ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μεγάλης έκτασης παρέμβαση για την επισκευή/αποκατάσταση/διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην περιοχή των Σεπολίων (π.χ. οδός Δυρραχίου από τον αριθμό 60 έως 80) με ειδική πρόβλεψη για ελεύθερη μετακίνηση των ΑμΕΑ και των παιδικών καροτσιών. Να μεταφερθούν/απομακρυνθούν κολώνες, πινακίδες, κάδοι, καφάο κ.α που εμποδίζουν την κίνηση. Να επιλεχθούν σύγχρονες τεχνικές για την εξασφάλιση τόσο των αναγκαίων θέσεων στάθμευσης όσο και την αύξηση των δενδροφυτεύσεων.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ με δενδροφύτευση και τοποθέτηση φωτισμού και παγκακιών στον χώρο που υπάρχει μεταξύ της περίφραξης και του οδοστρώματος στην οδό Καλαμά έξω από το 54ο Γυμνάσιο. Βελτίωση της πρόσβασης στο γειτονικό 128ο Δημοτικό Σχολείο με κατασκευή νέων σκαλιών και ράμπας για καροτσάκια, ΑμΕΑ και ποδήλατα.

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ
1. Οδός Κωνσταντινουπόλεως από Δαμβέργη έως Σιώκου
Είναι ευκαιρία να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα έργα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών.
2. Οδός Μανιτάκη από Σαμαρίνας έως Μάχης Πόγραδετς
Το σημείο έχει αφεθεί στη τύχη του με «ανώμαλο» χωμάτινο δρόμο.
3. Οδός Αμφιαράου από Δόρδου έως Φοινίκης
4. Οδός Κρέοντος από Ηρούς έως Μοναστηρίου
Το σημείο χρησιμοποιείται από γνωστό πολυκατάστημα ως χώρος πάρκινγκ.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
1. Να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην οδό Αυλώνος από Ρόδου έως Αγίου Μελετίου.
2. Να συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και σε νέες οδούς των Σεπολίων.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
Να αποκατασταθούν όλες οι ελλείψεις και να αντικαθίστανται έγκαιρα οι λάμπες που σβήνουν, με νέας τεχνολογίας (led) (πχ οδός Αυλώνος, Γαλαξειδίου κ.α)