sepolia logo

Γέμισε μπετόν ο χώρος αλλά μια ράμπα δεν προβλέφθηκε - η μητέρα αφήνει το καροτσάκι για να ανέβει τις σκάλες πεζή

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα) και ο εργολάβος ετοιμάζεται να παραδώσει το έργο, σε λίγες μέρες. Ήταν μια θετική εξέλιξη, που πραγματοποιήθηκε βέβαια μετά από επίμονο αίτημα και προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων.

Το γκρέμισμα της μάντρας χρησιμοποιήθηκε φυσικά και σαν μέσο αύξησης της δημοφιλίας του δημάρχου, αλλά αυτό δεν αφορά τους κατοίκους της περιοχής, που είδαν να εξαλείφεται ένας καθημερινός κίνδυνος για τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο, αλλά και να γίνεται πιο ανθρώπινη η πρόσβαση στο πάρκο ΑΤΛΑΣ (πρώην πάρκο για να ακριβολογούμε, γιατί τώρα το μεγαλύτερο μέρος του είναι εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ) και στο 128ο δημοτικό σχολείο. Αλλά και ορισμένοι διαμερισματικοί σύμβουλοι της πλειοψηφικής παράταξης στο 4ο διαμέρισμα, έτρεξαν να οικειοποηθούν το έργο αυτό, άσχετα αν μέχρι τότε, σφύριζαν αδιάφοροι.

Παρ΄όλα αυτά δεν μπορούμε να μην «γκρινιάζουμε», γιατί η αποκατάσταση του χώρου γίνεται με έναν τρόπο, που δείχνει ότι κάποιοι θέλουν απλώς να βγουν από την υποχρέωση. Αισθητικά κατ' αρχήν, όλος ο χώρος γέμισε με μπετόν και έμειναν μόνο 7 μικρά ανοίγματα για να μπουν δεντράκια. Χάθηκε ο κόσμος να γίνει και κάποιο παρτέρι να πρασινήσει λίγο αυτο το κομμάτι; Αρκετό μπετόν δεν έχουμε στην πόλη μας;

xvris rampa ta skalia prow atlas

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι με την ευκαιρία του έργου αυτού και την επισκευή των σκαλιών που οδηγούν στο πάρκο και στο δημοτικό σχολείο, δεν προβλέφθηκε να φτιαχτεί και μια ράμπα για αμαξίδια ΑΜΕΑ ή για καροτσάκια μωρών και αναγκάζονται οι γονείς ή να τα μεταφέρουν με τα χέρια τους μέσω των σκαλιών ή να τα παρκάρουν πριν τα σκαλιά για να ανέβουν με τα πόδια.
Διαμαρτύρονται γι αυτό το ζήτημα οι κάτοικοι της γειτονιάς και εκφράζουν την αγανάκτησή τους και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ζητούν μάλιστα να μην ολοκληρωθεί το έργο, χωρίς να φτιαχτεί ράμπα, ακόμα κι αν χρειαστεί πρόσθετη μελέτη.

Για το θέμα αυτό, έχει πάρει θέση και σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», που έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή προς τον Δήμο Αθηναίων, στην οποία μεταξύ άλλων γράφει:

«Είναι απαράδεκτο, το γεγονός ότι δεν κατασκευάστηκε ράμπα για ΑμΕΑ και διευκόλυνσης των καροτσιών των γονιών με μικρά παιδιά. Ο χώρος είναι λίγα μέτρα από την είσοδο του 128 ου Δ.Σ. Σε μια εποχή που σχεδόν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα έχουν σαν προϋπόθεση χρηματοδότησης & αδειοδότησης, τέτοια πρόβλεψη, πρέπει να μας εξηγήσετε τι διαφορετικό ισχύει στους δρόμους και τα σχολεία της δικής μας Γειτονιάς;
Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό! Σας μεταφέρουμε την αποδοκιμασία των κατοίκων της περιοχής και ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μην παραλάβει το έργο ο Δήμος, αν δεν κατασκευαστεί ράμπα ΑΜΕΑ».