sepolia logo

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου της 4ης δημοτικής κοινότητας στις 8/4 συζητήθηκε και το θέμα που απασχολεί του κατοίκους πέριξ του σταθμού μετρό Αττική, σχετικά με την υποβάθμιση της περιοχής τους και μέσω της μετατροπής της σε χώρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Η παρακάτω ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου κινείται γενικά σε σωστή κατεύθυνση:

«ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Αφού έλαβε υπόψη τα κάτωθι:
1.Το υπ’αριθμ. 81998/23-03-2022 έγγραφο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας.
2. Τη συζήτηση μεταξύ των μελών σύμφωνα με τα πρακτικά.
3. Την ψηφοφορία που ακολούθησε μεταξύ των μελών σχετικά με την εισήγηση του Προέδρου.
ΥΠΕΡ ψήφισαν: ο Πρόεδρος κος Ρωμανέας Γ. και οι κ.κ. Σύμβουλοι: Αλεξίου Ι., Αρβανίτης Π., Γαλανάκης Γ., Γιαννοπούλου Γ., Ζαρογιάννη Α., Λόκα  Μ., Μοναστηριώτης Α., Σκλαβενίτης Ν.
Ε Ι Σ Η Γ Ε Ι Τ Α Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
α) Την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση για τον περιορισμό της έξαρσης της παραβατικότητας στη  Πλατεία Λαού
β) Την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΥΑΔΑ,ΚΕΘΕΑ) με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος της  τοξικοεξάρτησης.
γ)Την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας για καθημερινούς ελέγχους.
δ) Την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στον ΟΠΑΝΔΑ, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με την 4η Δημοτική Κοινότητα σχετικά με την δημιουργία δράσεων στην Πλατεία Λαού και τη συντήρηση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται στην Πλατεία Λαού
».

Αναρωτιέμαι βέβαια, γιατί θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για να γίνουν κάποιες minimum αυτονόητες κινήσεις από την μεριά του συμβουλίου;

Τι ενέργειες έκανε το συμβούλιο από πέρυσι που μάλιστα ο πρόεδρός του και άλλα μέλη είχαν παρευρεθεί σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις;

Πόσα χρόνια φτιάχνεται πιά αυτό το έρμο γηπεδάκι από τον ΟΠΑΝΔΑ και γιατί δεν έχει σουλουπωθεί ακόμα, αν και είχαν βγεί τα κονδύλια για κάτι τέτοιο από την πλευρά της Περιφέρειας;

gefira sozopoleos narkotika

Αλλά και ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης τοποθετήθηκε σχετικά με τις ναρκο-πιάτσες της Αθήνας, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον ενοχλημένος που τον έβγαλαν από την φαντασίωση του «όλα βαίνουν καλώς» οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έξω από το δημαρχείο και κάποιες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλεων και παρατάξεων.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «Η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση, το έχουμε ανάγκη» , σημειώνοντας με έμφαση ότι η αστυνόμευση «δεν μπορεί να περιορίζεται στο γνωστό τρίγωνο πέριξ της Βουλής. Αλλά πρέπει να εξαπλώνεται σε όλη την πόλη και στα επτά διαμερίσματα». Την ανάγκη αυτή για αυξημένη σε όλη την Αθήνα αστυνόμευση, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η δημοτική του αρχή την έχει επισημάνει «πολλές φορές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπακογιάνης αναφέρθηκε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, «στο οποίο πιστεύουμε» είπε, γιατί «δίνει ασφάλεια στον πολίτη και ταυτόχρονα συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Ένα μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης που δίνει και τη μάχη κατά των διακρίσεων, κατά του ρατσισμού, κατά της ξενοφοβίας. Ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να ενώνει αντί να διαιρεί». Προανήγγειλε δε, ότι θα γίνουν «τα απαραίτητα βήματα σε αυτόν τον τομέα τους επόμενους μήνες».

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ναρκωτικών και τις «πιάτσες» στην Αθήνα, λέγοντας ότι «είναι μία πολύ μεγάλη ανοιχτή πληγή, την οποία δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο σήμερα, το πολιτικό σύστημα σκουπίζει κάτω από το χαλί. Υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Βασανίζουμε έτσι και τους ανθρώπους, τους χρήστες, αλλά και τις γειτονιές», τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, μεθαύριο Τετάρτη, θα ανοίξει ύστερα από αρκετά χρόνια, ο πρώτος χώρος ελεγχόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για «σημαντικό βήμα» πρόσθεσε και επισήμανε τις πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου. Όπως είπε, είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός του δήμου για πέντε κινητές μονάδες ελεγχόμενης χρήσης, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Επίσης, υπενθύμισε ότι ο δήμος ξεκίνησε τον ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας «Ιονίς», στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του οποίου, πάνω από 220 ενεργοί χρήστες που ήταν άστεγοι φιλοξενήθηκαν και «δεκάδες από αυτούς έχουν βρει το δρόμο τους για προγράμματα και για κοινότητες». Σημείωσε εξάλλου, την ίδρυση παραρτημάτων πρόληψης των εξαρτήσεων σε κάθε κοινότητα σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τις ομάδες street work κ.ά..