sepolia logo

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου δήλωσε την αποχώρησή του, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ενεργών μελών της Ο.Μ. 4ου διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αποχώρησαν όλα τα ενεργά μέλη του Συντονιστικού της Ο.Μ. και δεκάδες μέλη, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι αποχωρούντες κατέθεσαν και σχετικό κείμενο το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με το παρακάτω κείμενο γνωστοποιούμε στην Οργάνωση Μελών 4ου Διαμερίσματος την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κάποιες αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, έτσι κι αυτή δεν ήρθε εύκολα.
Ο ιστορικός ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τον κύκλο του με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο χώρος που μεγαλώσαμε πολιτικά και υπηρετήσαμε με ανιδιοτέλεια, μετά την ήττα των βουλευτικών εκλογών του 2023,  υπέστη ακόμα μία ήττα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του και μετεξελίσσεται σε κάτι που δεν μπορεί να μας χωρέσει πια.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την προεδρία του κόμματος ήρθαμε αντιμέτωποι/ες με πρακτικές οι οποίες είναι, ήταν μακρυά από την αντίληψη μας περί διαλόγου. Η πολιτική διαφωνία έδωσε χώρο στα ψεύδη, τη συκοφάντηση συντρόφων-ισσων, τη δολοφονία χαρακτήρων, ακούσαμε μέχρι και λόγια / θέσεις για αποπαρασίτωση και υπονόμευση… Ήταν φανερό ότι η εκλογική ήττα λίγους μήνες πριν έδωσε έδαφος να ανθίσουν απόψεις και πρακτικές απομάκρυνσης του κόμματος από την αριστερή του προέλευση και τον αριστερό του χαρακτήρα
».

...

«Ταυτόχρονα, ο κ. Κασσελάκης προπαγανδίζει την «αδιαμεσολάβητη» σχέση του ίδιου με τον λαό. Διότι προφανώς τα μέλη του κόμματος και το στελεχικό δυναμικό του δεν είναι άξιοι γι αυτό και μπορεί να αλλοιώνουν αυτήν την σχέση! Καταργεί στην πράξη κάθε υπάρχουσα οργανωτική δομή επομένως. Οι θεματικές επιτροπές του κόμματος αντικαθίστανται από τα think tanks, η πολιτική γραμματεία ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύεται και από κάποιο πολιτικό κέντρο, ενώ τα δημοψηφίσματα θα αντικαταστήσουν τις συλλογικές οργανωτικές διαδικασίες.
Στην συνεδρίαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, με την χωρίς πολιτικό περιεχόμενο εισήγησή του και αναφερόμενος μόνο στα θέματα των διαφορετικών απόψεων, θέλησε να δείξει πυγμή ή εφάρμοσε ένα προσεκτικά μεθοδευμένο σχέδιο για να απομακρύνει από το κόμμα, κάθε διαφωνούντα. Διαγραφές στελεχών με δημοψήφισμα και τέλος σε κάθε συζήτηση για τάσεις από δω και μπρος διακήρυξε.

Τον στόχο του φαίνεται να τον πετυχαίνει. Η πλειοψηφία των ενεργών στελεχών και μελών του κόμματος, σιγά-σιγά αποχωρεί από αυτό.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι αμελητέα και λεπτομέρειες, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από την ηγετική ομάδα, είναι ζητήματα ταυτότητας, φυσιογνωμίας, χαρακτήρα, κατεύθυνσης.
Δυστυχώς, πήραμε την απόφαση να μην συμμετέχουμε πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Κασσελάκή.
Με την ελπίδα ότι με πολλούς/ες συντρόφους/ισσες που δεν προχωράνε σε αυτό το βήμα ακόμα, θα ξαναβρεθούμε. Αντιλαμβανόμενοι/ες όλοι και όλες ότι η σταδιακή μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τεράστιο κινηματικό και πολιτικό κενό στον χώρο της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς, στο οποίο δηλώνουμε παρόντες και παρούσες για τους επόμενους αγώνες
».

Και παρακάτω το κείμενο κλείνει με μία υπόσχεση:

«Το σπίτι μας είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετούμε και η αριστερή μας συνείδηση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».