sepolia logo

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων απέστειλε αίτημα προς τις σχετιζόμενες υπηρεσίες του δήμου, το οποίο και κοινοποίησε προς τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τις παρατάξεις.

Το αίτημα αφορά στην άμεση αξιοποίηση του απαλλοτριωμένου χώρου Αντιγόνης και Κρέοντος, δίπλα στο μετρό Σεπολίων.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ–ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ–ΣΕΠΟΛΙΩΝ
ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153 - ΣΕΠΟΛΙΑ • laikisineleusikolonou@gmail.com

 

1/12/2023

ΘΕΜΑ: «Διαμόρφωση και απόδοση στους κατοίκους του κοινόχρηστου χώρου (σημερινό πάρκινγκ) επί των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος»

ΠΡΟΣ: Τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού

Υπόψη:κ. Πανούση Μαγδαληνής, προϊσταμένη τμήματος, Τηλ.: 210 3721566

Γενική Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών και έργων

Υπόψη: Γενικού Δ/ντή κ. Γαβριελάτου Ευάγγελου

Κοινοποίηση
Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη
Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου κ. Σκιαδά Ελευθέριο
Πρόεδρο 4ης δημοτικής κοινότητας κ. Ρωμανέα Γ.
Δημοτικές παρατάξεις
Ανοικτή πόλη
Αθήνα είσαι εσύ
Αθήνα ψηλά
Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΡΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

Ο χώρος αυτός με προεδρικό διάταγμα του 1981 έχει χαρακτηριστεί στο ρυμοτομικό σχέδιο, ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και πεζοδρόμων.

Μετά απο παρέμβαση των κατοίκων και της Λαϊκής συνέλευσης ( κατατέθηκαν πάνω απο 400 υπογραφές), ο Δήμος αναγκάσθηκε να μπει στη διαδικασία συζήτησης για την τύχη του χώρου.

– Από τον Σεπτέμβρη του '21 έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο από τη Λαϊκή Συνέλευση, όπου τελικά

– Μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (31/1/22) και αποφασίστηκε η δέσμευση του χώρου ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & ΚΡΕΟΝΤΟΣ, προχωρώντας στην απαλλοτρίωση του, τοποθετώντας σε 2 οικονομικά έτη (2022-23) τα ανάλογα ποσά για την απαλλοτρίωση. Τελικά ο χώρος είναι δημοτική περιουσία αφού στο ταμείο παρακαταθηκων και δανείων έχει εκδοθεί γραμμάτιο παρακαταθεσης,δημοσίευση ΦΕΚ 27/7/2023 αρ.φυλλου 622( συνημμένα)

Αναλυτικά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 596/21 πράξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Α) την ολική επανεπιβολή, για τον ίδιο σκοπό, της αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, κατ' εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 88, 89 και 93 του Ν. 4759/2020 (Α' 245), στο ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας, εμβαδού 4.422,15 τ.μ., κείμενο στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος, σε τμήμα του Ο.Τ.87062 και στους θεσμοθετημένους πεζοδρόμους μεταξύ των Ο.Τ.62, 62α και 63, στη συνοικία Κολοκυνθού της 4ης Δ.Κ. του Δήμου Αθηναίων, το οποίο χαρακτηρίστηκε με το Π.Δ. της 1-9-1981 (ΦΕΚ 539/τ.Δ/1981) ως κοινόχρηστο πράσινο και ως πεζόδρομοι και
Β) την εγγραφή δαπάνης αποζημίωσης ύψους 3.105.468,03€, στον προϋπολογισμό εξόδων του Δήμου Αθηναίων, του τρέχοντος και του προσεχούς οικονομικού έτους, σε εξειδικευμένο κωδικό της Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας περί απαλλοτριώσεων.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ

Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και να δρομολογηθούν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και πλατείας στο μετρό Σεπόλια, να προγραμματιστεί διαβούλευση και να ακουστεί η γνώμη και οι προτάσεις απο τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν θα περιμένουμε άλλα 42 χρόνια για την αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου,η περιοχή μας είναι επιβαρυμένη και ασφυκτιά από την έλλειψη πράσινου και ελεύθερων δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.

 

Παράλληλα η Λαϊκή Συνέλευση εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία θίγει εκτός του παραπάνω και άλλα θέματα της περιοχής.