πανδημία

πανδημία

 • Ο εμβολιασμός αστέγων στις δομές του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς

  Το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 60% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%.

 • Μάθετε στα δημοτικά ιατρεία πως θα κάνετε με ασφάλεια και εγκυρότητα τα self-test

  Πολύτιμη συνδρομή για τη σωστή διενέργεια των self tests, δηλαδή του ατομικού διαγνωστικού ελέγχου για τη νόσο COVID-19, θα βρουν οι πολίτες στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων που ενισχύει τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες ιατρικής φροντίδας που συνεπάγεται η πανδημία.

 • Ο Δήμος Αθηναίων και οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις της πόλης

  Σε θέμα που τέθηκε από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 15/2, σχετικά με μέτρα που χρειάζεται να πάρει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να στηρίξει τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις της Αθήνας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Κορομάντζος.

  Ο κ. Κορομάντζος επισήμανε προς την αντιπολίτευση, που ζητά διαγραφή χρεών, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν “χτυπηθεί” από τον κορονοϊό θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τον συγκεκριμένο νόμο που ψηφίστηκε για αυτόν τον σκοπό, όταν τελειώσει η κρίση να μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και με πολλές δόσεις.
  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα που είχε να κάνει με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 40 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο δήμος για την στήριξη των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.

  “Στόχος μας είναι να μην σταματήσει η οικονομική λειτουργία της πόλης” δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα δεν έχει τις ελευθερίες και τους πόρους προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις κεντρικής πολιτικής. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή εκτελεί πρόγραμμα για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας καθώς πρέπει να μπουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης για το μέλλον.

  Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει ως δήμαρχος να επικαλείται την κρίση ως άλλοθι και να χαθεί αλλη μια δεκαετία για την Αθήνα. Τέλος ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης δήλωσε ότι ο δήμος μέχρι τώρα από την κρίση έχει ταμειακό έλλειμμα 17 εκατ. ευρώ αλλά ο σκοπός του είναι να κρατήσει την πόλη και τον δήμο όρθιους.

 • Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση έχουν την μοναδική ευθύνη για τα κλειστά σχολεία, καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων του 144ου δημ. σχολείου

  Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου καταγγέλλει την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα κλειστά σχολεία και για τα μέτρα που δεν έλαβε.

 • Τρίτη 2/2 - Rapid tests για κορωναϊό στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια από τις 10:00 έως τις 15:00.

 • Ευχάριστα μηνύματα από την αγορά των Σεπολίων

  Γέμισε πάλι κόσμο η Δυρραχίου το Σαββατοκύριακο μετά από πολύ καιρό. Ευφορία στους καταστηματάρχες αλλά και στους πελάτες, χαμόγελα που είχαμε καιρό να δούμε. Ας ελπίσουμε, ότι οι συνθήκες όλο και θα καλυτερεύουν από δω και μπρος και δεν θα ξαναζήσουμε εποχές σκληρού lockdown.

 • Η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Αττικής και ο σύλλογος γονέων παιδικών σταθμών μπροστά στην επανέναρξη των μαθημάτων

  Ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου τα μαθήματα δια ζώσης διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία της χώρας ενώ επαναλειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί. Οι γονείς των μαθητών και των βρεφών φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίζουν με πολύ σκεπτικισμό και αγωνιστική διάθεση το γεγονός αυτό.

 • Ακορντεόν

  Ώστε αυτό είναι το ακορντεόν! να ανοίγουν μια σειρά επιχειρήσεων για 15 μέρες και μετά να ξανακλείνουν για να είμαστε πιό δυνατοί (;) όταν ξανανοίξουν μετά από μία εβδομάδα. Μαθητευόμενοι κυβερνήτες ενός ανύπαρκτου κράτους (..χα...χα.. επιτελικού), έτσι όπως το καταντήσανε. Φανταστείτε να τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τι θα του έσουρναν τα αντικειμενικά ΜΜΕ. Που το πρωί σήμερα γράφανε ότι ανοίγει σε λίγες μέρες το λιανεμπόριο, εξηγούσαν μάλιστα και πως ακριβώς θα δουλεύουν τα μαγαζιά και το μεσημέρι ανακοίνωναν το γενικό lockdown.

   

 • Ανακοίνωση - Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

  Με την παρακάτω ανακοίνωση τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου αναδεικνύουν προβλήματα στο σχολείο τους σε σχέση πάντα με την σημερινή μέσω τηλεκπαίδευσης αλλά και την επερχόμενη λειτουργία του σε συνθήκες πανδημίας και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, που υποτάσσει την μόρφωση στην λογική του μικρότερου κόστους.

 • Η Δυρραχίου την πρώτη μέρα του δεύτερου lockdown

  Καλός καιρός και Σάββατο μεσημέρι, ώρα που κανονικά η Δυρραχίου θα ήταν γεμάτη ζωή, δεν υπήρχαν παρά μόνο δυό - τρεις άνθρωποι να περπατούν στα πεζοδρόμια.

 • Από σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών χώρων του Δήμου Αθηναίων

  Στην άμεση εφαρμογή μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των πολιτών αλλά και την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοΪού προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

 • Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου δημοτικού ενημερώνει για το κρούσμα covid στο σχολείο

  Με ανακοίνωσή του και προς τιμήν του, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου, σε τμήμα του οποίου διαπιστώθηκε κρούσμα covid-19, καθησυχάζει τους γονείς και τους ενημερώνει τους για τα μέτρα που ελήφθησαν.

 • Και νέες αναστολές λειτουργίας σχολείων στα Σεπόλια και στις γύρω περιοχές

  Δύο ακόμα τμήματα σχολείων στα Σεπόλια και στον Κολωνό ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων COVID-19.

 • Ανεστάλησαν για 15 ημέρες όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ

  Τουλάχιστον για 15 ημέρες, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου δηλαδή, ανεστάλησαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και αυτών που ήταν προγραμματισμένες για το θέατρο Κολωνού.

 • Λοιμωξιολόγοι

  Κατά καιρούς έχουν «πέραση» διάφοροι ειδικοί επιστήμονες στα τηλεοπτικά κανάλια. Θυμάμαι κάποτε ήταν περιζήτητοι οι σεισμολόγοι, οι οποίοι βέβαια επανέρχονται μετά από κάποια καταστροφή. Σήμερα τηλεοπτικές βεντέτες έχουν γίνει οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι κάνουν δηλώσεις καθημερινά στα ΜΜΕ και πολλές φορές λένε αντιφατικά πράγματα. Πόσο συμβάλλει στην σωστή ενημέρωση του κόσμου όλο αυτό;

 • Σε αναστολή και το ΣΤ2 του 52ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια

  Το τμήμα ΣΤ2 του 52ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται Λιοσίων 195 και Στενημάχου, ανέστειλε και αυτό την λειτουργία του μετά από διαπιστωμένο κρούσμα covid-19.

 • Ανεστάλει για 14 ημέρες η λειτουργία του Β1 του 128ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια

  Το Β1 τμήμα του 128ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια προστέθηκε στον όλο και μακρύτερο κατάλογο των τμημάτων - τάξεων και ολόκληρων σχολείων, που κλείνουν λόγω κρουσμάτων του Κορωνοϊού.

 • Αναγέννηση Σεπολίων: Ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές & τις μαθήτριες της γειτονιάς!

  Με ανακοίνωσή του ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Σεπολίων εύχεται καλή σχολική σχολική χρονιά στους μαθητές της περιοχής και επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν με την έναρξη των μαθημάτων.

 • Λαϊκή Συσπείρωση: Τουλάχιστον 32 σχολεία στην Αθήνα με απαράδεκτες συνθήκες

  Ενδεικτικά παραδείγματα 32 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που άνοιξαν με μεγάλα προβλήματα στις υποδομές τους, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση της 14/9 του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

 • Μπακογιάννης: Έχουν δοθεί μάσκες σε όλα σχολεία - Ανοιχτή Πόλη: Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία

  Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τους δημότες ότι έχουν μοιραστεί μάσκες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας.

 • Εκτεταμένοι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές της Αττικής για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας από τη νόσο Covid-19, έδωσε εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και στη  Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών για τη διεξαγωγή εκτεταμένων ελέγχων.

 • Ύφεση 15,2% για την οικονομία το δεύτερο τρίμηνο

  Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 15,2% το β' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ σε σύγκριση με το α' τρίμηνο 2020 η πτώση ανήλθε σε 14%.

  Προφανώς φταίει η πανδημία... και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 23:08

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36