sepolia logo

Ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου τα μαθήματα δια ζώσης διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία της χώρας ενώ επαναλειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί. Οι γονείς των μαθητών και των βρεφών φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίζουν με πολύ σκεπτικισμό και αγωνιστική διάθεση το γεγονός αυτό.

Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν καταγγέλουν και οι δύο ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς να έχει ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους, παρ' όλο που υπήρχε ο καιρός όσο διάστημα ήταν κλειστά.

Αναλυτικότερα, η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων περιφέρειας Αττικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 2 μ.μ.. :

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση για μία ακόμα φορά προκαλεί!!!!

Ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους.

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά!!!!

Διεκδικούμε και κινητοποιούμαστε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

· Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

· Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

· Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

· Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

· Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά (ενδεικτικά αναφέρουμε: σε μαθήματα που είναι πανελλαδικός εξεταζόμενα, σε ειδικά μαθήματα π.χ. στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό π.χ. στην παράλληλη στήριξη).

· Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

· Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

· Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

· Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

· Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.

· Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

· Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις της Αττικής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζί με την Ομοσπονδία και συλλόγους Εκπαιδευτικών :

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 2 μ.μ..

Σε Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενώ ο σύλλογος γονέων παιδικών σταθμών Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους γονείς και στο προσωπικό του ΔΒΑ. Ευτυχισμένο το 2021 με Υγεία, Ελπίδα και Αισιοδοξία!

Ιδιαίτερα ευχόμαστε στα μικρά παιδιά μας να είναι υγιή και χαρούμενα το νέο έτος και να έχουν δίπλα τους γονείς με λιγότερα προβλήματα και βάσανα για να μας βλέπουνε και να μας χαίρονται περισσότερο και καλύτερα!

Αγαπητοί γονείς,
Η θέση μας είναι οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ και με ΟΛΑ τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τη διασπορά του ιού. Αυτό είναι το σωστό για τα μικρά παιδιά μας και ως εκτούτου αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη.
Το κλείσιμο τους το Νοέμβριο απλά επιβεβαίωσε την ΑΡΝΗΣΗ της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας και της Κυβέρνησης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Πριν το κλείσιμο...υπήρξε παντελής απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων test, απουσία προσλήψεων παιδαγωγών και προσωπικού καθαριότητας, απουσία μέτρων για την αύξηση των αιθουσών και των Σταθμών για τη μείωση του συγχρωτισμού!
Πριν το κλείσιμο...η πλειοψηφία των Παιδικών Σταθμών υπολειτουργούσε και προκλήθηκαν για εβδομάδες πολλά προβλήματα τόσο στους γονείς όσο και στο προσωπικό!
Έφτασε Γενάρης...
Ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» από 11/1 αλλά συγκεκριμένη ενημέρωση από το ΔΒΑ δεν υπάρχει!
Υπάρχει αναμονή αλλά και ανασφάλεια...
Υπό ποιές συνθήκες θα επιστρέψουν τα παιδιά μας στις αίθουσες;
Τι μέτρα έχουν παρθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστοί για το ασφαλές άνοιγμά τους; Για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους;

Αγαπητοί γονείς,
Δυστυχώς οι απαντήσεις είναι απογοητευτικές, αυξάνουν τις ανησυχίες μας και αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες και τα ψέμματα της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης!
Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα!

Οι Παιδικοί Σταθμοί πάνε να ανοίξουν ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Σα να μην υπάρχει πανδημία με χιλιάδες νεκρούς! Σα να μην υπάρχει ανάγκη για αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς...

Παράδειγμα 1ο:

Προσλήφθηκαν από το ΔΒΑ 30 άτομα εκ των οποίων μόνο 10 παιδαγωγοί για 70 σταθμούς!

Παράδειγμα 2ο:

Το ΔΒΑ διέθεσε ένα κονδύλι μόνο 60.000 ευρώ για test-κορωνοϊού ίσα που φτάνει για να κάνει ένα μόνο test ο κάθε εργαζόμενος. ΚΑΜΙΑ προβλεψη για τα παιδιά και τους γονείς! ΚΑΜΜΙΑ πρόβλεψη για μαζικά και επαναλαμβανόμενα test τόσο στο προσωπικό όσο και στα παιδιά και τις οικογένειές τους!

ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ η κοροϊδία και η συνειδητή αδιαφορία τους!
Από τη μία κλείνουν τους παιδικούς σταθμούς, κλείνουν τα παιδιά μας και όλο τον κόσμο στο σπίτι, καταδικάζουν με την πολιτική τους σε φτώχεια και μιζέρια μικρούς επαγγελματίες και μισθωτούς...
Κι από την άλλη επειδή μετράνε τις ανάγκες μας και τα απαραίτητα μέτρα «ως περιττό κόστος που καλό θα ήταν να αποφευχθεί» προσπαθούν με ψίχουλα, με ημίμετρα και με αντιφάσεις να πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς...
Όταν όμως πρόκειται για τους επιχειρηματικούς ομίλους εκεί δε μετράνε και το τελευατίο ευρώ, εκεί δε τσιγκουνεύονται. ΕΚΕΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ όπως αποκαλύπτεται με τις επιλογές τόσο της Διοίκησης του Δήμου της Αθήνας όσο και της Κυβέρνησης!

Αγαπητοί γονείς,
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών τους Δήμου της Αθήνας θέλουμε να σας ζητήσουμε να ενώσουμε τις φωνές μας έτσι ώστε να ακουστούν πιο δυνατά και καθαρά τα αιτήματά μας:

ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες καθυστερήσεις...

· Να πραγματοποιηθούν μαζικά test σε προσωπικό, παιδιά και γονείς πριν το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών και μετέπειτα να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα test στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς επιβάρυνση!

· Προσλήψεις παιδιάτρων ώστε να επαρκούν για όλους τους παιδικούς σταθμούς!

· Προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!

· Να λυθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα διάφορα προβλήματα (υποδομής, εξοπλισμού, αιθουσών) σε Παιδικούς Σταθμούς!

· Να απαλλοτριωθούν κατάλληλοι χώροι ή να αξιοποιηθούν υπάρχοντες για την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών!

· Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή!

· Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών!

Νέα Αριστερά - Δελτία Τύπου

Στους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας που με την παράσταση «digging BECKETT Dig! Dig!! Dig!!!» , ξεχώρισαν ανάμεσα από πολλές και σημαντικές συμμετοχές στο Tbilis International Student Theater...
Στη Βουλή φέρνει η ΚΟ της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, τη μακροχρόνια υφαρπαγή του εισοδήματος των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών, που οδηγεί στη φτωχοποίησή τους. Στο...
Υπάρχουν δικαστές στην Καλαμάτα Σήμερα στην Καλαμάτα χτύπησε δυνατά η καρδιά της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής Ευρώπης. Η απαίτηση να αθωωθούν οι 9 διασωθέντες πρόσφυγες που μια άθλια επιχείρηση συγκάλυψης και...
Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς στο Μαρκόπουλο , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. Στο κλιμάκιο μετείχε ο πρώην...
Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη οφείλεται πρωταρχικά στα ορυκτά καύσιμα Η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση και κρίση ακρίβειας που βίωσαν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία κορυφώθηκε με την έναρξη...
Στρατηγικής σημασίας η προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό Τον στρατηγικό ρόλο που έχει ο δημόσιος έλεγχος και διαχείριση του νερού ανέδειξε η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων στην επίσκεψη που έκανε...
Αδύναμες περιφερειακές πολιτικές στην ΕΕ: Η περίπτωση της Ηπείρου Η Ευρώπη γίνεται μια χειροπιαστή έννοια, όταν κατεβαίνεις στον σταθμό της πόλης σου και παίρνεις το τρένο για να φτάσεις σε...
Αμεση ανάγκη παράτασης – ανανέωσης των συμβάσεων του Επιστημονικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας»» Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής...
Δεν προετοιμάζεται η κυβέρνηση για την ψήφιση της οδηγίας της ΕΕ που αυξάνει από το 80% και πάνω τις συλλογικές διαπραγματεύσεις διότι στην πραγματικότητα θέλει να την καταστήσει ανεφάρμοστη στη...
Στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά Εν όψει των προσεχών Ευρωπαϊκών εκλογών εξήντα τρείς (63) πρώην βουλευτές, βουλεύτριες, υπουργοί, καλούμε τους αριστερούς και εν γένει προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο...