Επανάσταση στο θέμα της καθαριότητας και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στις γειτονιές της Αθήνας φέρνει από τα μέσα Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων. Με ένα ειδικό υλικό που θα χρησιμοποιεί εφεξής ο δήμος θα καταπολεμούνται πλέον όλα τα μικρόβια που αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου στο εσωτερικό των κάδων από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.
Συγκεκριμένα, η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιώργου Μπρούλια, προωθεί την λύση του βιολογικού-βιοτεχνολογικού καθαρισμού όπου θα μπαίνει πλέον στο ζεστό νερό που εκτοξεύουν τα βυτία καθαρισμού του δήμου ένα ειδικό υγρό με ακίνδυνα βακτήρια και ένζυμα που αδρανοποιούν, την ακαθαρσία και την μυρωδιά, απωθώντας τα επιβλαβή έντομα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι καθαρισμοί των κάδων απορριμμάτων γίνονται με ζεστό νερό και ένα απλό υγρό με άρωμα λεμόνι για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας από τα σκουπίδια. Να τονίσουμε επίσης ότι το νέο υγρό απολύμανσης των κάδων που θα χρησιμοποιήσει από τον Απρίλιο και μετά η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθηναίων είναι εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Μετά από κάθε απολύμανση που θα γίνεται από τα ειδικά οχήματα του δήμου θα μπαίνει πάνω από τον κάδο μια ειδική ταινία που θα αναγράφει το εξής μήνυμα : «Εφαρμόστηκε στον κάδο βιολογικό – βιοτεχνολογικό υγρό καθαρισμού – απόσμησης, μέσω ακίνδυνων βακτηρίων – ενζύμων που αδρανοποιούν, την ακαθαρσία και τη μυρωδιά, απωθώντας τα επιβλαβή έντομα». Στην ετικέτα θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης αλλά και το μήνυμα ότι το υλικό της απολύμανσης είναι τελείως ακίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η επιχείρηση καθαρισμού μέχρι τώρα στους κάδους των απορριμμάτων σε όλους τους δρόμους της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία από την διεύθυνση του τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, καταδεικνύουν ότι από το διάστημα Αύγουστος του 2017 μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί-απολυμανθεί με την σημερινή μέθοδο τουλάχιστον δυο φορές οι χιλιάδες κάδοι στις γειτονιές της Αθήνας. Δηλαδή, σε κάθε διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων-από τα συνολικά επτά- τα ειδικά βυτία έπλυναν, καθάρισαν και απολύμαναν τους κάδους τουλάχιστον δυο φορές, ποσοστό αρκετά θεαματικό με βάση τον αριθμό των περίπου 10 ειδικών οχημάτων (καδοπλυντήρια) που διαθέτει ο δήμος αλλά και τους χιλιάδες κάδους που υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας.
Comments powered by CComment