sepolia logo

Διαβάζω τα δικαιολογημένα σχόλια τις τελευταίες μέρες στην ομάδα Σεπόλια City στο facebook, για όσους παρκάρουν πάνω στο καινούργιο πεζοδρόμιο στην Καλαμά, στην είσοδο του σχολείου, εκεί που φτιάχτηκε και η περιβόητη ράμπα.

Δικαιολογημένα τα σχόλια, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να είχαν επί χρόνια αίτημα να διαμορφωθεί σωστά εκεί ο χώρος και όταν επιτέλους ο Δήμος ικανοποίησε το αίτημα, να καταργούμε μόνοι μας την πρόσβαση σε πεζούς, σε ΑΜΕΑ και καροτσάκια μωρών. Βέβαια, προσωρινό θα είναι το πρόβλημα, γιατί φαντάζομαι ότι σύντομα ο Δήμος, θα βάλει κολονάκια που θα εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτοκίνητα. Αν δεν το κάνει, θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
Όμως,
τι γίνεται με τους άλλους πεζόδρομους στην γειτονιά μας; Αναφέρομαι στη πλατεία(;) Καραγιάννη και σε αυτόν σε Δελή – Γαλαξειδίου αλλά και στο μονίμως γεμάτο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα πεζοδρόμιο στην Γράμμου, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης.
Πεζόδρομοι δεν είναι; γιατί όλοι μας κάνουμε τα στραβά μάτια γι αυτούς και αγανακτούμε για το νέο πεζοδρόμιο της Καλαμά; Γιατί έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Αλλά γιατί και η δημοτική αστυνομία έχει παρομοίως διαφορετικά κριτήρια για τα διάφορα σημεία που απαγορεύεται το παρκάρισμα; Η οποία επ’ ευκαιρία κάνει όχι τα στραβά μάτια, αλλά τα κλείνει και τελείως τα μάτια της, όταν περνάει από το αίσχος της Λιοσίων, που τα πεζοδρόμιά της είναι μονίμως κατειλημμένα από αυτοκίνητα.
Υπάρχει διαφορετικό καθεστώς για τα συγκεκριμένα σημεία που ανέφερα παραπάνω; Αν υπάρχει ας μας το εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος.
Αλλά αν δεν υπάρχει, τότε ας μας εξηγήσει η Δημοτική Αστυνομία, γιατί δεν κάνει σωστά την δουλειά της, γιατί κόβει κλήσεις συνεχώς σε κάποια σημεία και σε άλλα δεν κόβει. Γιατί αλλού εφαρμόζεται ο νόμος και ο Κ.Ο.Κ. και αλλού όχι; Έχει οδηγίες γι αυτήν την στάση της ή το αποφασίζει μόνος του ο κάθε δημοτικός αστυνομικός; Γιατί οι καιροί είναι πονηροί και ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει.
Θα μου πείτε, μα που να παρκάρει όλος αυτός ο κόσμος; Δίκαιον. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ εγώ να φτιάξω χώρους πάρκινγκ και μάλλον κανείς από εμάς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα πάρκινγκ, που είναι καθολικό στα Σεπόλια. Μπορεί μόνο ο Δήμος. Μπορεί π.χ. να διαμορφώσει τον παρατημένο χώρο στον παράδρομο της Κηφισού σε χώρο πάρκινγκ συμβατό με το υπάρχον περιβάλλον. Ή μπορεί να πλαίσια της διαμόρφωσης του χώρου που θα προκύψει μετά την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών (λέμε τώρα… γιατί έτσι όπως πάει κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε και αν θα ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση), να προβλέψει την δημιουργία πολλών χώρων στάθμευσης.
Τέλος πάντων, ας κάνει μια ομάδα εργασίας ο Δήμος, να μελετήσει που μπορούν να δημιουργηθούν νόμιμοι χώροι πάρκινγκ στα Σεπόλια. Δικιά του δουλειά είναι.
Εννοείται ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος παρκαρίσματος σε εκείνη την πλευρά των Σεπολίων, θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει μια συνολική αναδιάταξη των χώρων, στα πλαίσια μιας ευρύτερης αξιοποίησης της περιοχής.
Αλλά ποιος να ασχολείται τώρα με αυτά τα δύσκολα;
Μέχρι όμως να βρει την διάθεση και τον χρόνο κάποιος να ασχοληθεί, εμείς θα υποφέρουμε, όσοι έχουμε αυτοκίνητο και δεν έχουμε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ψάχνοντας μετά από την δουλειά κάθε μέρα, κι εγώ δεν ξέρω για πόση ώρα, μια νόμιμη θέση πάρκινγκ.