sepolia logo

Και η δεύτερη δίκη των 5 μελών της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων διακόπηκε και θα διεξαχθεί από την αρχή τον Οκτώβρη του 2025 με νέα σύνθεση δικαστηρίου. Αυτή την φορά, η αιτιολογία ήταν η ανάγκη να κληθεί ένας επιπλέον μάρτυρας αστυνομικός.

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο της 26/5 δεν εμφανίστηκαν και στον ένα μάλιστα επεβλήθη και πρόστιμο λόγω της αδικαιολόγητης απουσίας του.

Έτσι η δικαστική ομηρία των πέντε Σεπολιωτών συνεχίζεται επί 5 χρόνια.

Η συμπαράσταση ανθρώπων, κατοίκων της περιοχής και άλλων, ήταν σημαντική πάντως και στην δεύτερη απόπειρα δίκης.

Έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, εποχές συνολικής επίθεσης των κρατικών μηχανισμών απέναντι στις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών καθώς και αυξανόμενης έντασης εφαρμογής της καταστολής, να υπάρχει μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης.

Comments powered by CComment