sepolia logo

Από τη νσυγκέντρωση της Αναγέννησης στις 6 Οκτωβρίου
Από τη νσυγκέντρωση της Αναγέννησης στις 6 Οκτωβρίου

Μια νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση που είχε διοργανώσει στις 6 Οκτώβρη. Συλλογή υπογραφών των κατοίκων της περιοχής, με αιτήματα που έχουν στόχο την συνολικότερη ανάπλαση στα Σεπόλια και απευθύνονται στον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Ο πραγματικός στόχος όμως είναι η συσπείρωση των Σεπολιωτών γύρω από τα αιτήματα αυτά και η δημιουργία προϋποθέσεων για ένα μαζικό αγώνα, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου και το κείμενο το οποίο θα υπογράψουμε

 

Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων

«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Αυλώνος 82Α, Αθήνα, ΤΗΛ: 693 442 3826, 697 255 1991, ΤΗΛ/FAX: 210 5124135

EMAIL: anagennisisepolion@yahoo.gr – BLOG: anagennisisepolion.wordpress.com

Σεπόλια, Νοέμβρης 2019

Ενημερώνουμε τους κατοίκους των Σεπολίων ότι ο αγώνας μας για την συνολική ανάπλαση της περιοχής και του χώρου των παλιών εργοστασίων «ΒΟΤΡΥΣ» & «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» συνεχίζεται!

Το προηγούμενο διάστημα, με επίμονες παρεμβάσεις, συναντήσεις και αλληλογραφία του Συλλόγου μας και με τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στις 6 Οκτώβρη καταφέραμε σημαντικά πράγματα:

1ον. Αποσπάσαμε προφορική δέσμευση από τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιώτη!

2ον. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας (αρ. 1140/19), με θέμα που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», πως το «ΒΟΤΡΥΣ» δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό πέραν της εκπαίδευσης, του αθλητισμού & της προστασίας των μνημείων!

ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΜΟΝΗ!

>>> ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ που να απαιτούν από το Δήμο της Αθήνας, τη Περιφέρεια Αττικής και την Κυβέρνηση τη συνολική ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των αναγκών των κατοίκων, των νέων, των οικογενειών!

>>> ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ τα αιτήματα που η ικανοποίηση τους θα είναι ανάσα ζωής για την περιοχή και φραγμός για τα ιδιωτικά συμφέροντα!

Το κείμενο υπογραφών θα το βρείτε:

- Από τα μέλη της «Αναγέννησης»

- Στα γραφεία μας Δευτέρα & Πέμπτη 1800–2000 και Τρίτη 1100-1300

- Σε καταστήματα της περιοχής

- Στο blog του Συλλόγου μας: anagennisisepolion.wordpress.com

Και το κείμενο κάτω από το οποίο ζητείται η υπογραφή μας

Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων

«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Αυλώνος 82Α, Αθήνα 10443,Τηλ.: 693 4423826, 697 2551991, Τηλ./Fax : 210 5124135

Email: anagennisisepolion@yahoo.gr - Blog: anagennisisepolion.wordpress.com

Σεπόλια, Νοέμβρης 2019

ΠΡΟΣ: τη Δημοτική Αρχή Αθήνας, τη Περιφέρεια Αττικής, την Κυβέρνηση

Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι των Σεπολίων και ο Σύλλογος μας αγωνίζονται για τη διάσωση και αξιοποίηση του χώρου των παλιών εργοστασίων «ΒΟΤΡΥΣ» & «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ». Γενιές και γενιές κατοίκων όμως, έχουν γνωρίσει την απαξίωση. Χιλιάδες παιδιά γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και τώρα κάνουν τις δικές τους οικογένειες στην περιοχή και δεν έχουν απολαύσει τα αυτονόητα.

Με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών μέχρι σήμερα, τα χρόνια περνάνε και αντί να γίνονται πράξη δίκαια και ζωτικά αιτήματα, ζούμε και βλέπουμε την εγκατάλειψη των χώρων αυτών, με «χαβούζες» σκουπιδιών, παράνομους χώρους στάθμευσης, καταπατήσεις επιχειρηματιών αλλά και μεγάλες πιέσεις έτσι ώστε να παραχωρηθούν οι εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Απέναντι μας έχουμε μία πολιτική που χρησιμοποιεί έντεχνα τις λέξεις «ανάπτυξη», «ανάπλαση» και «κανονικότητα» μόνο όταν πρόκειται να προωθήσει τα επιχειρηματικά κέρδη ενώ μπροστά στις λαϊκές ανάγκες ξεχνάει αυτές τις λέξεις και τις αντικαθιστά με την «δημοσιονομική πειθαρχία», τη «προσαρμογή», τον «ρεαλισμό».

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ & ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

  • Αθλητικούς χώρους και ποδηλατική διαδρομή.

  • Επαρκείς ελεύθερους χώρους πρασίνου.

  • Σύγχρονο & οργανωμένο χώρο για τα κατοικίδια ζώα

  • Διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και ρύθμιση των όρων στάθμευσης/κυκλοφορίας με βάση τις ανάγκες των κατοίκων.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας, τη Περιφέρεια Αττικής & την Κυβέρνηση ότι οι διεκδικήσεις μας για το «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα οικόπεδα δεν είναι«περασμένα...ξεχασμένα»! Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν!

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας, τη Περιφέρεια Αττικής & την Κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε:

à Το «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα οικόπεδα που βρίσκονται μεταξύ των οδών Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Λέλας Καραγιάννη & Εθνικής Οδού να ενταχθούν άμεσα σε ένα ενιαίο σχεδιασμό που θα οδηγεί στη συνολική ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των αναγκών των κατοίκων, των νέων, των οικογενειών που να περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή του 9ου ΕΠΑΛ στο φυσικό του χώρο στα Σεπόλια.

  • Κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων 32ου & 89ου.

  • Προστασία, αναστύλωση & ανάδειξη των χαρακτηρισμένων ως «μνημεία»

βιομηχανικών κτιρίων και στέγαση εκεί αποκλειστικά δημοτικών υπηρεσιών.

α/α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

1

       

Αθήνα, Νοέμβριος 2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ