sepolia logo

Ο εξωραϊστικός εκπολιτιστικός σύλλογος «Αναγέννηση» των Σεπολίων καλεί τους κατοίκους των Σεπολίων σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην παράδοση του χώρου του παλιού εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε διαγωνισμός από την ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ), για την εκποίηση του ΒΟΤΡΥΣ και την παράδοσή του σε ιδιώτες. Μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων των Σεπολίων, ο χώρος αυτός είναι απαλλοτριωμένος και χαρακτηρισμένος για ανέγερση σχολείου και συγκεκριμένα του 9ου ΕΠΑΛ.

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος «Αναγέννηση», δεν θεωρεί τις διεκδικήσεις αυτές -τόσο για το «ΒΟΤΡΥΣ» όσο και για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» - περασμένα…ξεχασμένα. Αλλά αντίθετα, ότι είναι ζωντανές και αφορούν τις λαϊκές ανάγκες για συνολική ανάπλαση όλης της περιοχής (και των 5 οικοπέδων!) που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Σμόλικα, Λέλας Καραγιάννη και Εθνικής Οδού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Αναγέννησης», η οποία καταλήγει με το κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11:30 πμ, έξω από το 53ο Λύκειο, στο τέρμα της οδού Γράμμου.

 

ΤΟ «ΒΟΤΡΥΣ» ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

Σεπολιώτη, Σεπολιώτισσα

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των Σεπολίων με μπροστάρη το Σύλλογό μας, αγωνίζονται για ελεύθερους χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, σχολεία & παιδικούς σταθμούς, για υπόγειο σιδηρόδρομο κ.α και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει με τους αγώνες πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι, το 2003, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (πρωην ΟΣΚ) απαλλοτρίωσε την έκταση του πρώην εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ», για την κατασκευή του 9ου ΕΠΑΛ και των νηπιαγωγείων 32ου και 89ου. Παράλληλα, το 2004, τα κτήρια του εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ κρίθηκαν διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού και χρίζουν προστασίας και ανάδειξης από τότε.

Με τις διεκδικήσεις μας, τόσο για το «ΒΟΤΡΥΣ» όσο και για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» αλλά και για τα άλλα οικόπεδα που βρίσκονται μεταξύ των οδών Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Λέλας Καραγιάννη & Εθνικής Οδού, προτάσσουμε τη συνολική ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των αναγκών των κατοίκων, των νέων, των οικογενειών. Συγκεκριμένα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σχεδιασμό παρεμβάσεων & έργων που να οδηγούν σε συνολική ανάπλαση της περιοχής

  • Κατασκευή του 9ου ΕΠΑΛ στο φυσικό του χώρο στα Σεπόλια

  • Κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων

  • Αθλητικό κέντρο και δημιουργία ποδηλατοδρόμου

  • Ελεύθερους Χώρους Πρασίνου σε συνδυασμό με σύγχρονο & οργανωμένο χώρο για τα κατοικίδια ζώα

  • Διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας

Δυστυχώς, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών μέχρι σήμερα, αντί ο χώρος αυτός να είναι ένα «στολίδι» της περιοχής, είναι μία εγκαταλελειμμένη «χαβούζα». Αυτές τις ημέρες, η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.), σκεπτόμενη αποκλειστικά και μόνο το επιχειρηματικό κέρδος της, ολοκλήρωσε διαγωνισμό για την ενοικίαση του χώρου του πρώην εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ το γεγονός πως «βγάζουν στο σφυρί» και ετοιμάζονται να παραδώσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα έναν χώρο που απαλλοτριώθηκε με λεφτά των φορολογουμένων για να κατασκευαστεί σχολείο.

Ο σύλλογός μας αμέσως κινήθηκε ενάντια σε αυτή την αρνητική εξέλιξη! Ήδη πετύχαμε μία πρώτη τοποθέτηση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, το οποίο μετά από παρέμβαση των Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι ο χώρος αυτός οφείλει να αξιοποιηθεί μόνο για ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

  • ΚΑΤΑΔΙΚAΖΟΥΜΕ απερίφραστα τις κινήσεις της ΚΤΥΠ ΑΕ. Για εμάς, δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αυτού. Δεν θα νομιμοποιήσουμε, ούτε στη συνείδηση μας ούτε στην πράξη, καμία ενέργεια που θα στερεί από την περιοχή τις ανάσες ζωής που χρειάζεται.

  • ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς την κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή και τις κρατικές υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη των χώρων αυτών ότι οι διεκδικήσεις μας για το «ΒΟΤΡΥΣ» & το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» δεν είναι«περασμένα...ξεχασμένα»! Καλούμε τους κατοίκους να συμμετάσχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για να απαιτήσουμε την ανάπλαση της περιοχής και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με την παραχώρησή της σε ιδιώτες! ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 – 11:30 πμ – Τέρμα Οδού Γράμμου (53ο Λύκειο)