sepolia logo

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα για τα μαθήματα που διοργανώνει η Πακιστανική κοινότητα τις Κυριακές στις εγκαταστάσεις του 144ου δημοτικού σχολείου, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων μας έστειλε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και τον σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
 
Παραχωρήθηκε από το δήμο Αθηναίων το σχολικό κτήριο του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην Πακιστανική Κοινότητα για να λειτουργήσει τις Κυριακές σχολείο εκμάθησης της μητρικής γλώσσας για τα παιδιά, και της ελληνικής γλώσσας για τις μητέρες τους.
Κανένα δημοκρατικό κράτος στον κόσμο δεν στερεί το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσαςστους πολίτες του, δικαίωμα που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο. Οι κοινότητες που ζουν στην Ελλάδα με άλλη μητρική γλώσσα από την ελληνική εξασκούσαν πάντα το δικαίωμα αυτό , με τον ίδιο τρόπο που το εξασκούν όλες οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού από την Κιργιζία μέχρι τη Νότιο Αφρική και από το Λίβανο μέχρι τη Βενεζουέλα. Τα ελληνόπουλα του εξωτερικού διδάσκονται ανεμπόδιστα τη μητρική τους γλώσσα και την ίδια ώρα η ρουμανική, η πολωνική και μια σειρά άλλες γλώσσες διδάσκονται στην Αθήνα σε παραχωρημένες σχολικές αίθουσες από το Δήμο Αθηναίων. Οι μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα είναι μαθητές ενταγμένοι στα σχολεία της γειτονιάς τους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία προέρχονται από οικογένειες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Η υπόδικη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να μετατρέψει μια συνηθισμένη, ηθικά αποδεκτή και καθόλα νόμιμη διαδικασία σε ρατσιστικό παραλήρημα, με σκοπό να διαδώσουν ψεύδη και να παραπληροφορήσουν τον κόσμο των γειτονιών μας και τους γονείς των μαθητών. Μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας». Θέλουν να ακυρώσουν τα μαθήματα εκμάθησης πακιστανικης γλώσσας σε παιδιά πακιστανικής καταγωγής και να δηλητηριάσουν παιδιά και γονείς.
Δηλώνουμε ότι λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της ηρωικής αντίστασης του λαού μας ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό ΔΕΝ θα επιτρέψουμε στο σπόρο του ρατσισμού να φυτρώσει στις γειτονιές μας.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση ρατσιστικού δηλητηρίου στις γειτονιές μας και ιδιαίτερα στις ψυχές των μικρών μαθητών μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τοίχος απέναντι σε αυτές στις οργανωμένες προσπάθειες.
Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου.
Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.
Υποδεχόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας, στις 12/11.
Απέναντι σε κάθε φασιστική απόπειρα να εγκαθιδρυθεί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο ναζισμός στις γειτονιές μας, χτίζουμε γειτονιές αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, πολιτισμού που αναγνωρίζουν μόνο το χρώμα των κοινών λαϊκών μας αναγκών.
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-AK. ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ
 
σ.σ. Η αρχική φωτογραφία είναι από κινητοποιήσεις μαθητών στο Πέραμα τον Φεβρουάριο του 2017 για ανάλογο ζήτημα.