Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Το πρόβλημα με τα υπόγεια νερά που υπάρχουν κάτω από τα θεμέλια της πολυκατοικίας στην Ρόδου 118 στα Σεπόλια και που μια αντλία τα στέλνει στο δρόμο για να σχηματίσουν ρυάκι είναι πολύ παλιό και γνωστό σε όλους τους Σεπολιώτες που μένουν εκεί κοντά ή όσους περνούν τακτικά από εκείνο το σημείο.

rodou118 1

Ο κίνδυνος να γλυστρίσει κάποιος που περνάει από κει είναι υπαρκτός αλλά και οι μοτοσυκλέτες κινδυνεύουν αν δεν είναι προσεχτικοί οι οδηγοί τους, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Οι συζητήσεις, οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες για το θέμα αυτό είναι πολλές. Άλλοι θεωρούν ότι φταίει ο εργολάβος που κατασκεύασε την οικοδομή, άλλοι ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και άλλοι ότι φταίνε ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Διαβάσαμε πρόσφατα μια ανακοίνωση του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναγέννηση που μάλλον βάζει μια τάξη στα πράγματα.

Η ανακοίνωση:

rodou118 anagennisi

Αγαπητοί Σεπολιώτες και Σεπολιώτισσες,

Όσοι κατοικούμε κοντά στην οδό Ρόδου αλλά και οι διερχόμενοι από την διασταύρωση Ρόδου και Αυλώνος, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να γλιστρίσουμε από την συνεχή ροή των υπόγειων νερών που εξέρχονται από την πολυκατοικία της Ρόδου 118.

Η Διοίκηση του Συλλόγου κάλεσε τους κατοίκους και διερχόμενους να υπογράψουν κείμενο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κο Λαμπρακάκη Επαμεινώνδα με το οποίο ζητούσαμε να εντάξει το θέμα της συνεχούς ροής των υπόγειων νερών από την οδό Ρόδου 118 στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Π. 172274/13-6-2017) για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση υπογραφών δεν το θέσανε στις μέχρι τώρα Ημερήσιες Διατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

rodoy118 2

Αγαπητοί Σεπολιώτες,

Οι ιδιοκτήτες των Διαμερισμάτων της οδού Ρόδου 118 δεν έχουν καμιά υποχρέωση για μελέτη και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων όταν οι οδοί χαρακτηρίζονται Δημοτικοί όπως η οδός Ρόδου του Δήμου Αθηναίων.

Η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων δήλωνε αναρμόδια και παρέπεμπε τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας Ρόδου 118 στην ΕΥΔΑΠ και στο ΥΠΕΧΩΔΕ (έγγραφα με αρ. πρωτοκόλλου 22916/16-10-2013 και 081727/26-6-2014 της Διεύθυνσης Οδοποιΐας του Δήμου Αθηναίων).

Η παρέμβαση του Συλόγου μας προς την Περιφέρεια ξεκαθάρισε το πρόβλημα. Για την μελέτη και την κατασκευή αγωγή ομβρίων της οδού Ρόδου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την Δυρραχίου είναι υπεύθυνος και αρμόδιος ο Δήμος Αθηναίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναγέννησης προχώρησε σε παράσταση στην Διεύθυνση οδοποιϊας για να ζητήσει την μελέτη και κατασκευή του αγωγού ομβρίων.

Ο υπεύθυνος τμηματάρχης της Διεύθυνσης Οδοποιΐας μας ενημέρωσε ότι για να ολοκληρωθεί η μελέτη και η κατασκευή του έργου (και αφού χρηματοδοτηθεί) θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Γι' αυτό ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο κο Καμίνη Γεώργιο που έχει την ευθύνη για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης να θέσουν το αίτημά μας φια συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του του Δημοτικού Συμβουλίου. Να παρθεί απόφαση για χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής του αγωγού ομβρίων της οδού Ρόδου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την οδό Δυρραχίου.

Τα υπόγεια νερά είναι καθαρά και ο Δήμος Αθηναίων (Δημοτικό Συμβούλιο και αρμόδιες Διευθύνσεις) θα πρέπει να εξετάσουν και την αξιοποίηση των υδάτων αυτών για πότισμα και πλύσιμο των πεζοδρομίων και δρόμων.

Μέχρι να κατασκευαστεί ο αγωγός ομβρίων ζητάμε να πλένονται κατά διαστήματα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων τα σημεία ολισθηρότητας προς αποφυγή ατυχημάτων.

Έγινε ένα πρώτο βήμα. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν λυθεί το πρόβλημα. Καλούμε τους κατοίκους των Σεπολίων να δυναμώσουν τον σύλλογό μας με την συμμετοχή τους.

Rodou118 3

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"