sepolia logo

Η φωτογραφία από τις φωτιές του 2021 στην Κορινθία

-- Εντάξει δεν μπορώ να μιλήσω για τις πυρκαγιές. Ότι ήταν να ειπωθεί, έχει ήδη ειπωθεί. Όχι τις προηγούμενες μέρες, όχι φέτος, αλλά και πέρσι και πρόπερσι και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορώ την μοιρολατρεία και την απάθεια. Την επανάληψη των λαθών χωρίς καμία προσπάθεια διόρθωσης. Με ποιόν είμαστε; Με τα καμμένα... Πάντα με ότι έχει καεί. Πάντα με τους χαμένους.

-- περί τις 4.000 κενές θέσεις πυροσβεστών υπάρχουν και το επιτελικό κράτος έστειλε κάποιους να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ. Ή δεν πρόλαβε; Δεν ξέρω, αλλά η πρόθεση μετράει.

-- και ο πρωθυπουργός μας σήμερα, που εμφανίστηκε να μιλήσει για τις πυρκαγιές, είπε κάτι πραγματικά ανησυχητικό! «θα χρειαστεί να τολμήσουμε με πιο καινοτόμες λογικές διαχείρισης, πιο τολμηρής θα έλεγα, επιθετικής διαχείρισης των δασών μας, που ενδεχομένως στο παρελθόν να έβρισκαν αντιστάσεις», είπε το παληκάρι... Μας βλέπω το επόμενο διάστημα να τρέχουμε να προστατεύουμε τα δάση, να μου το θυμηθείτε. Δεν μου άρεσε καθόλου, η απειλή του Μητσοτάκη.

-- Αλλά, ας φύγουμε από τα δυσάρεστα και ας πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο. Θυμάται κανείς αυτόν τον Πέτρο Δούκα, σημερινό δήμαρχο Σπάρτης, της Νέας Δημοκρατίας, που τον είχε διαγράψει ο Μητσοτάκης επειδή είχε κάνει κάτι ειλικρινείς δηλώσεις; Βρέθηκε ένας άνθρωπος από την Νέα Δημοκρατία να μιλήσει ειλικρινά και αμέσως τον διέγραψαν. Τι είχε πει; «Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε. Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι». Τα είπε αυτά, σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones. Εεε, επειδή η Νέα Δημοκρατία μαθαίνει από τα λάθη της, χθες ανακάλεσε την διαγραφή του και τον ξαναπήρε στις τάξεις της. Τότε, ότι είπε, ήταν «πολύ μακριά από τις αρχές και τις αξίες του κόμματος». Σήμερα, ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή ότι είχε πει ήταν προπαγάνδα των αριστερών και το βίντεο χαλκευμένο ή το μοίρασμα των βαλιτσών με λεφτά για να εξαγοράζονται ψήφοι και να κλείνουν στόματα, είναι εντός των αρχών και των αξιών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Διαλιέχτεεε!

-- Τώρα πια δεν χρειάζεται να μοιράζουν λεφτά στο χέρι οι κυβερνήσεις. Ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Υπάρχουν και τα διαφόρων ειδών pass, ανόητοι.

-- Αλλά, αυτό με τον Δούκα, δεν ήταν το μόνο ευχάριστο που συνέβη με την Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες μέρες. Κι ένας άλλος διαγραμμένος, ο Δημήτρης Καμπόσος, δήμαρχος Άργους αυτός, επανήλθε με απόφαση Μητσοτάκη στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ο καϋμένος, τότε το 2018, που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης είχε δεχθεί την επίθεση κάποιων ούγκανων φασιστών, είχε πεί ότι «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών». Πούσαι Κασιδιάρη, να τον καμαρώσεις... Αλλά, αυτό δεν είναι δημοκρατικός διάλογος; Σε λέει ο φασίστας προδότη, λες εσύ τον φασίστα, φασίστα και έτσι λειτουργεί η δημοκρατία... Δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα, διαγραφές και τέτοια...

-- Τώρα, τι μανία τον έπιασε τον Κυριάκο και παίρνει πίσω όλους τους διαγραμμένους δημάρχους, δεν μπορώ να καταλάβω. Μπας κι έρχονται αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν το έχω μάθει;

-- Όμως, βαρέθηκα τα πολιτικά. Ας πούμε κάτι ακόμα πιο ευχάριστο. Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον «οδικό χάρτη» για το μέλλον του κόμματος. Η Έφη, ο Ευκλείδης, ο Νίκος και ο Στέφανος, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με συντροφικό τρόπο, για το ποιός θα εκλεγεί πρόεδρος. Οι δύο είναι κεντροαριστεροί, ο άλλος είναι σκέτος αριστερός και ο τέταρτος θέλει να επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο. Γιατί μέχρι τώρα, τι κάναμε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, μπρίκια κολλούσαμε; Και μετά από όλα αυτά, θα αρχίσει και η μεγάλη συζήτηση στα μέλη και στην κοινωνία για το προς τα που πάμε. Εξαρτάται από τον πρόεδρο που θα έχουμε ήδη βγάλει, σύντροφοι...

-- Αλλά, ας μιλήσουμε λίγο και για πολιτική. Φέτος θα βλέπω μανιωδώς ΠαναθηναΙκό και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Πάμε για μεγάλα πράγματα. Μεταγραφάρες και άγιος ο Θεός. 

-- Και μιά και είπαμε για μεταγραφές: Η κυρία Ζέφη Δημαδάμα, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου, μεταπήδησε στην Νέα Δημοκρατία και ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μπράβο προεδράρα! Κι έτσι θυμήθηκα εκείνο το ΠΟΤΑΜΙ, που είχε τροφοδοτήσει με τα μισά του στελέχη την Νέα Δημοκρατία. Λες; Πάντως ο Λοβέρδος σταθερός. Πέρασε μια βδομάδα που έφυγε από ΠΑΣΟΚ, κι ακόμα δεν ανέλαβε τίποτις καθήκοντα.

-- Αυτό πάλι με την ψήφο των αποδήμων, δεν το καταλαβαίνω. Γιατί θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες εξωτερικού 3ης ή 4ης γενιάς; Έχουν πάει ποτέ σε ελληνικό σούπερ μάρκετ να πάθουνε πολιτισμικό σοκ; Οδηγούν στους δρόμους μας; Παίρνουν τα λεωφορεία; Παίρνουν όσοι δουλεύουν, «ελληνικούς» μισθούς; Βέβαια όχι. Γιατί να αποφασίζουν τότε για μας; Πατριώτες μας είναι, τους αγαπάμε, κάποιοι μπορεί να ξέρουν κάποιες λέξεις ελληνικές, κάποιοι άλλοι περισσότερες, αλλά να ψηφίζουν; Άλλο αυτοί που έχουν ζήσει εδώ κάποια χρόνια ή έφυγαν τελευταία. Αυτοί, όχι μόνο να ψηφίζουν αλλά και υποψηφιότητα να βάζουν. Ξέρω ότι είμαι εκτός γραμμής, αλλά ρωτάω να μάθω, δεν ξεσηκώνομαι.

-- Τέλος πάντων, με στενοχώρησε αυτό το τελευταίο, γι αυτό πάω να πιώ καμιά μπύρα να ξεχάσω..

Καλή συνέχεια. Πάντα ψηλά τις γροθιές σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι. :) Και προσοχή. Μην εκκενώνετε αυτοβούλως, Περιμένετε το 112 να σας το πει.