sepolia logo

Με πρωτοβουλία και πρόταση της ανεξάρτητης δημοτικού συμβούλου Έφη Γαρίδη και των μελών της δημοτικής παράταξης «Πόλης Ξεκίνημα» το συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας υιοθέτησε ψήφισμα που καταγγέλει την κυβερνητική πολιτική και καλεί σε επαγρύπνηση και στήριξη των πρωτοβουλιών ενάντια στην πραγματοποίηση πλειστηριασμών.

Η δημοτική παράταξη «Πόλης Ξεκίνημα» μάλιστα εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Οκτωβρίου 2016

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της περασμένης Τρίτης, η ανεξάρτητη σύμβουλος Έφη Γαρίδη και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πόλης Ξεκίνημα» κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος ενάντια στην επίθεση στην λαϊκή περιουσία με τη μορφή των πλειστηριασμών.

Μετά από σχετική συζήτηση και παρά την ανάλωση σε δευτερεύοντα ή ανυπόστατα επιχειρήματα (π.χ. περί του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υπόθεση των ιδιωτικών χρεών), το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο.

Προφανώς, το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν αποτελεί κάποιου μεγάλη νίκη – τέτοια μπορεί να είναι μόνο η αποτροπή κάθε πλειστηριασμού που αφορά τη λαϊκή περιουσία και κυρίως, την πρώτη κατοικία. Ωστόσο, θεωρούμε κρίσιμη την κινητοποίηση κοινωνικών και συλλογικών φορέων και ιδιαίτερα, την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της, για τον αγώνα ενάντια στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και στις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης.

Αυτόν τον αγώνα δεσμευόμαστε πως θα τον δώσουμε μέχρι κάθε νόμος ή σχέδιο νόμου που αφήνει εκτεθειμένες τις λαϊκές οικογένειες απέναντι στους γύπες των τραπεζών, να γίνει κουρελόχαρτο.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Ραντεβού στα Ειρηνοδικεία!

«Πόλης Ξεκίνημα»

 

Το Ψήφισμα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Το Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, συμπαραστεκόμενο απόλυτα στους πολίτες των οποίων η λαϊκή περιουσία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών, θέτει ως προτεραιότητα το να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.

Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής. Η μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την «τοκογλυφική» πολιτική των τραπεζών προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, των οποίων οι δεκάδες όροι και προϋποθέσεις, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες.

Ως Κοινοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε ουσιαστικά και εμπράκτως τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον να χάσουν την μικροϊδιοκτησία τους. Πρέπει να βοηθήσουμε να σπάσει η λογική της συνυπευθυνότητας που κυριαρχεί σε όσους χρωστούν, να συμβάλουμε στο να οργανωθεί σε κάθε στάδιο η συλλογική συμπαράσταση τους και να συναποτελέσουν κι αυτοί τμήμα του κινήματος αλληλεγγύης.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ταξικά μονομερής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds, των ξένων δανειστών. To πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ούτε φυσικά με ημίμετρα και ασπιρίνες.

Η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, «σεισάχθεια» (διαγραφή) χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες:

-Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 16:00 στο Ειρηνοδικείο.

-Ζητάμε την απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης του Νόμου για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής ιδιοκτησίας.

-Απαιτούμε να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών

-Ζητάμε τη διαγραφή χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.