Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/6 η εκδήλωση της Αναγέννησης στο πάρκο ΑΤΛΑΣ με αφορμή την έναρξη εργασιών στον χώρο του ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ από τον Δήμο, προκειμένου αυτός να γίνει χώρος πρασίνου.
Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ γκρεμίζεται πλέον από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και πρόκειται μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Και δεν ξέρουμε τι άλλο βέβαια θα γίνει εκεί, εφ' όσον τα ακριβή σχέδια του Δήμου Αθηναίων δεν έχουν κοινοποιηθεί ευρέως.
Αίτημα των κατοίκων ήταν πάντα να δημιουργηθεί και μία παιδική χαρά, μια και δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή άλλες, εκτός από μία μικρή δίπλα στο ανοικτό γηπεδάκι του Τρίτωνα.
Η εκδήλωση, στην οποίασυμμετείχαν αρκετές δεκάδες ανθρώπων, μέσα από διάφορα ντοκουμέντα που προβλήθηκαν ανέδειξε ιστορικά τον ρόλο της Αναγέννησης για την προστασία του χώρου από διάφορα συμφέροντα και τον αγώνα της, μαζί με άλλους γείτονες, για την μετατροπή του, σε χώρο που θα ανήκει στην γειτονιά και στους κατοίκους.
Η ιστορική αναδρομή έγινε από το μέλος του Δ.Σ. της Αναγέννησης Γιώτα Σπανού και η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο Θεοδόση Μπενάτο.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι από την Ένωση Συλλόγων Γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας, τον Σύλλογο Γονέων 128ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 145ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πλατείας Λαού, την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων/Κολωνού της ΟΓΕ, την Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Τρεις Γέφυρες», τον ΟΡΦΕΑ – Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος και τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών & Εμπόρων Δήμου Αθηναίων.
Comments (0)
Comments powered by CComment