sepolia logo

Ανακοινώθηκαν χθες από την αστυνομία 5 νέες συλλήψεις για την γνωστή υπόθεση μαστροπείας και πολλαπλών βιασμών της ανήλικης από τον Κολωνό.

Οι νέες συλλήψεις έγιναν λίγες μέρες μετά την 6η κατά σειρά κατάθεση της ανήλικης στις εγκαταστάσεις της Γ.Α.Δ.Α.

Την ώρα που ο δικηγόρος της επιμένει ότι δεν της έχει δοθεί η δυνατότητα να αναγνωρίσει άλλα άτομα από την μακριά λίστα των 213 που εμπλέκονται στην υπόθεση των βιασμών της.

Κι ενώ η έρευνα δεν έχει προχωρήσει στην κατεύθυνση ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος, κι ενώ οι ιστορίες που δημοσιεύτηκαν για χρησιμοποίηση οίκων ανοχής και διαμερισμάτων bnb κι ενώ υπάρχουν καταθέσεις, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι δικηγόροι της ανήλικης, για άτομα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση μαστροπείας και διαφεύγουν ακόμα των συλλήψεων, τα στοιχεία τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες κοινοποιήθηκαν από γνωστούς ιστότοπους.

Οπως είχαν κοινοποιηθεί στο παρελθόν και στοιχεία ταυτοποίησης της ανήλικης και ο τόπος διαμονής της.

Εμείς από θέση αρχής, δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην παραβίαση των βασικών κανόνων δικαίου που θεωρητικά ισχύουν. κανόνων δικαίου που παραβιάζονται και από την πλευρά της αστυνομίας και από την πλευρά της δικαιοσύνης αλλά και από την πλευρά των Μ.Μ.Ε.

Ούτε να συμβαδίσουμε με το κλίμα καψίματος στην πυρά, όσο βέβαιο κι αν είναι ότι οι μάγισσες έκαναν τα μαγικά τους, όσο τεράστιας κοινωνικής απαξίας κι αν είναι το έγκλημα για το οποίο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ οι συλληφθέντες για την υπόθεση.

Το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να παύσει να ισχύει, ούτε να εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Ειδησεογραφικά τώρα, αναδημοσιεύουμε στοιχεία από την εφημερίδα «Αυγή» και κυρίως όσα δήλωσε σε αυτήν ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Λύτρας.

Μεταξύ των 5 νέων συλλήψεων περιλαμβάνεται και 65χρονος γιατρός, που είναι μάλιστα πολύτεκνος. Αναλυτικά, πρόκειται για 3 Έλληνες (44, 49 και ο 65χρονος γιατρός) και 2 υπήκοοι Πακιστάν (23 και 50 ετών), ο ένας εκ των οποίων έχει επίσης κατάστημα στον Κολωνό, μόλις 500 μ. από το κατάστημα του ήδη προφυλακισμένου Ηλία Μίχου. Και οι πέντε πήραν προθεσμία προκειμένου οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους να ενημερωθούν πλήρως για την δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους το πρωί της Παρασκευής στην 23η τακτική ανακρίτρια. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι βαρύτατες, όπως οι κατ' εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

«Πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει ένα ολόκληρο, βρομερό κύκλωμα, είμαι πεπεισμένος από διάφορα στοιχεία ότι δεν πρόκειται μόνο για την 12χρονη. Αυτά προφανώς τα έχουν κάνει και με άλλα ανήλικα παιδιά ... μπορεί να το επιβεβαιώσει ένας ειδικός ψυχικής υγείας, ένας άνθρωπος δεν ξεκινάει αυτή την ιστορία στα 50, στα 60 ή τα 65 ... το έχουν διαπράξει ξανά και σε άλλα ανήλικα», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας. Θύμισε ενδεικτικά το φαινόμενο του διεθνούς σεξοτουρισμού με στόχο ανήλικα που έχει καταγραφεί και στην Ελλάδα.

«Έχουμε ακούσει για οίκους ανοχής, για airbnb, για διάφορα, για blindchat, που μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και συνευρίσκονται με ανήλικα ... δεν είναι ότι θα πέσουμε από τα σύννεφα αν πληροφορηθούμε ότι υπάρχουν και άλλα ανήλικα», συνέχισε ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα είπε «δεν νομίζω» απαντώντας στο αν η εισαγγελία κινείται να ερευνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η έρευνα για άλλα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ξεκινήσει από την Αστυνομία, αλλά η εισαγγελία και οι ανακριτικές Αρχές ... το έχω πει επανειλημμένως ... πραγματικά οι διαδικασίες είναι αργές. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδάκι 12 χρονών να δίνει ανά μήνα καταθέσεις, έχει δώσει ήδη 6 καταθέσεις, μια τρομακτική διαδικασία για ένα ανήλικο παιδί ... οι τελευταίες αναγνωρίσεις για τους συγκεκριμένους έχουν γίνει πριν ελάχιστες ημέρες».

«Υπάρχει λίστα με 213 άτομα. Δεν λέω ότι και οι 213 έχουν βιάσει το παιδί, ότι έχουν προβεί σε γεννετήσιες πράξεις. Αλλά αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναγνωριστούν από το παιδί», κάτι που δεν έχει γίνει, καθώς «οι αναγνωρίσεις είναι ελάχιστες», όπως διευκρίνισε ο κ. Λύτρας. «Αυτές οι διαδικασίες θα μπορούσαν να γίνουν με 2 καταθέσεις του παιδιού. Οι 6 καταθέσεις, είναι πρωτόγνωρο, να καλείται τόσες φορές για αναγνώριση ... έχει πάει 6 φορές στη ΓΑΔΑ ... σε ένα δωμάτιο που δεν είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με το νόμο ... όπως θα έπρεπε για να γίνει αυτή η διαδικασία με ένα παιδάκι».