sepolia logo

Ένα πολύ αναλυτικό άρθρο στο blog του συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» κάνει αναδρομή στο τι έγινε μέχρι τώρα σχετικά με τον χώρο του πρώην εργοστασίου ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και καταγράφει την σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Αναδημοσιεύουμε εκτεταμένα αποσπάσματα από το άρθρο και σχεδόν όλες τις ιστορικές φωτογραφίες που ανήκουν στο αρχείο της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».

...

Ο λόγος γίνεται για το οικόπεδο του παλιού εργοστασίου «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» στην οδό Αυλώνος, μέρος του Ο.Τ. 44/88, σύμφωνα με τα ΦΕΚ, τις απαλλοτριώσεις κλπ.

Ένας χώρος που ξεκίνησε σαν εργοστάσιο κατασκευής πωμάτων για την ποτοποιία όπου δουλέψανε και ιδρώσανε 100άδες Σεπολιώτες και Σεπολιώτισσες με κάποιες, κάποιους να αφήνουν μέσα εκεί, εκτός από τον ιδρώτα τους και κάποια από τα δάχτυλά τους … (!!!).

Ένας χώρος που ήταν για χρόνια ένα «φιλέτο» και οι αγώνες της «Αναγέννησης» και των κατοίκων το σώσανε «από του χάρου τα δόντια»…

Ένας χώρος, που μετά από πιέσεις, αγώνες, συλλογές υπογραφών και παρεμβάσεις, εδέησε το κράτος και η τοπική διοίκηση «με το στανιό» να τον απαλλοτριώσει και να τον χαρακτηρίσει χώρου πρασίνου…

Ένας χώρος που σήμερα πρέπει, άμεσα, να μετατραπεί από το Δήμο Αθηναίων σε πάρκο υψηλού πρασίνου και «πράσινη» Παιδική Χαρά στα πλαίσια της πρότασης της «Αναγέννησης» για ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής (οικόπεδα «ΒΟΤΡΥΣ», «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ», λοιπά αδόμητα επί της Εθνικής Οδού κ.α)! ...

koropouli anag 2Το “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ” ως κουφάρι τη δεκαετία του ’90

koropouli anag 1Το “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ” και το γειτονικό “ΒΟΤΡΥΣ”

koropouli anag 3Όψη του εργοστασίου με την πύλη του που στέκει ακόμα και σήμερα

koropouli anag 4Όψη του εργοστασίου με την ημερομηνία ανέγερσης

>>> ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ… (κι όμως είναι η σύντομη εκδοχή!)

Πάμε αρκετά πίσω στη δεκαετία του 1990, τότε που η τσιμεντοποίηση στην Αθήνα βαράει «κόκκινο»!

Τίθεται το ζήτημα να μη χαθούν οι τελευταίοι ίσως μεγάλοι ελευθεροι χώροι στα Σεπόλια, δηλαδή τα οικόπεδα των παλιών εργοστασίων «ΒΟΤΡΥΣ» και «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ». Άλλωστε, ο Σύλλογός και η γειτονιά λίγα χρόνια πριν, έχουν κερδίσει με αγώνες -που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 (!!!)- τον χώρο του παλιού εργοστασίου «ΑΤΛΑΣ»!

1991

H «Αναγέννηση» με έγγραφό της προς τον Δήμο Αθηναίων ζητάει να δεσμευτούν οι χώροι τον παλιών εργοστασίων «ΒΟΤΡΥΣ» και «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» για την αναβάθμιση της περιοχής και να γίνουν κλειστό γυμναστήριο, πράσινο και σχολείο

koropouli anag 5Επιστολή της “Αναγέννησης” στις 12 Ιουνίου 1991

1998

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της «Αναγέννησης» στην οδό Αυλώνος στις 29 Ιουλίου!

Το ψήφισμα προς το Δήμο Αθηναίων αναφέρεται: «τα αιτήματα κατοίκων των Σεπολίων για τη μετατροπή του συγκεκριμένου εργοστασίου σε πράσινο, είναι παλιά και ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συμφωνήσει. Ωστόσο οι κάτοικοι των Σεπολίων ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις».

Τις επόμενες ημέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφασίζει «αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στο χώρο των εργοστασίων ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ». Αυτές οι «αναστολές οικοδομικών αδειών» ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου για πολύ καιρό αφού τις μπουλντόζες των ιδιοκτητών τις σταματάγαμε κάθε φορά «με τη ψυχή στο στόμα»…

Το θέμα το έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Συμπαράταξης για την Αθήνα”, Λεων Αυδής ενώ την ίδια χρονιά είχαν καταθέση στη Βουλή αναφορά για τα αιτήματα της «Αναγέννησης» και το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ.Αγγουράκης και Μ.Κωστόπουλος.

koropouli anag 6Το πρώτο ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων στις 29 Ιουλίου 1998 που καταγράφει τα αιτήματα εκείνη την εποχή!

koropouli anag 7Σύνθηματα που κοσμούσαν την πύλη του “ΒΟΤΡΥΣ” για χρόνια. Το παιδί που τα έγραψε τότε, σήμερα έχει κάνει τη δική του οικογένεια και το κράτος δεν έχει φυτέψει ούτε ένα…θάμνο.

2001

Με ρυθμούς χελώνας και πραγματικά «με το στανιό» και μετά από έντονη κάθε φορά πίεση αποσπώνται βήμα-βήμα αποφάσεις που ενισχύουν τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις της «Αναγέννησης» και των κατοίκων της περιοχής.

Με την 1652/21.6.2001 απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως των Αθηνών στην περιοχή Σεπολίων [περιοχή 88], μεταξύ των οδών Αυλώνος, Σιώκου, Γράμμου και Καλαμά και, συγκεκριμένα, σε τμήμα του ΟΤ 44, με σκοπό τον χαρακτηρισμό του πρώην εργοστάσιο Κοροπούλη ως χώρου κοινοχρήστου πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και αίθουσας πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στα επόμενα οκτώ χρόνια, από το 2001 έως το 2009 επιβάλλονται άλλες τρεις αναστολές έκδοσης οικοδομικών αδειών , η πρώτη αναστολή επιβλήθηκε το έτος 2001, η δεύτερη αναστολή επιβλήθηκε το έτος 2006 και το έτος 2009 επιβλήθηκε αναστολή λόγω τροποποιήσεως του ΓΠΣ.

Αυτό και μόνο το δεδομένο, αποδεικνύει ότι το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» το σώσαμε ως Σύλλογος και ως γειτονιά από «του χάρου τα δόντια» και από τα αρπακτικά!

2005

Σε νέα συγκέντρωση καλεί η «Αναγέννηση» στις 16 Δεκεβρίου έξω από το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ».

koropouli anag 8Κάλεσμα σε Συγκέντρωση στις 16 Δεκεμβρίου 2005

koropouli anag 9Κάλεσμα για το “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ” που αναφέρει και άλλα ζητήματα της περιόδου εκείνης!

2009

Τον Ιούλιο λήγει ο χρόνος της «αναστολής οικοδομικών αδειών» όμως η απαλλοτρίωση δε προχωράει! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι καραδοκούν να αρπάξουν το «φιλέτο»… Μεγάλη είναι και η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής αφού αν και το κονδύλι των 3,45 εκατ. ευρώ ήταν εγγεγραμμένο στους προϋπολογισμούς του Δήμου και το 2008 και το 2009, ωστόσο, ακόμη δεν είχε εκταμιευθεί.

Η «Αναγέννηση» παρεμβαίνει και για μία ακόμα φορά, κινητοποιούνται κάτοικοι και φορείς με αίτημα την Άμεση Απαλλοτρίωση του παλιού εργοστασίου «Κοροπούλη». Τον Απρίλιο πραγματοποιείται συγκέντρωση της «Αναγέννηση» επί της Αυλώνος έξω από το χώρο.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης τονίζεται: «αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία απαλλοτρίωσης του χώρου από το Δήμο Αθήνας, ο κίνδυνος να τσιμεντοποιηθεί ο χώρος, είναι ορατός. Καλούμε το δήμαρχο Αθηναίων να ολοκληρώσει την απαλλοτρίωση άμεσα, όπως περιμένουν όλοι οι δημότες».

koropouli anag 10Κάλεσμα σε Συγκέντρωση το 2009

koropouli anag 11Πλακάτ του Συλλόγου

koropouli anag 12Από τη Συγκέντρωση Κατοίκων τον Απρίλιο του 2009

koropouli anag 13Από τη Συγκέντρωση Κατοίκων τον Απρίλιο του 2009

koropouli anag 14Από τη Συγκέντρωση Κατοίκων τον Απρίλιο του 2009

Τον Ιούλιο η «Αναγέννηση» πραγματοποιεί ξανά Συγκέντρωση Κατοίκων ενώ βρίσκεται μαζικά και έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα (τι άλλο; ) την άμεση απαλλοτρίωση του ελεύθερου χώρου στο Κοροπούλη!

koropouli anag 16Κάλεσμα σε Συγκέντρωση κατοίκων στις 23 Ιουλίου 2009

2010

Προχωρούν οι απαραίτητες πολεοδομικές ρυθμίσεις οι οποίες θα ορίσουν ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, το «Κοροπούλη».

Κατόπιν, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρούσε στις αναγκαίες πράξεις αναλογισμού και θα βεβαιώνονταν τα ποσά που χρειάζονταν για τις απαλλοτριώσεις (περίπου 14 εκατ. ευρώ).

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 90/23-3-2010, η έγκριση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων στο οποίο χαρακτηρίστηκε το «Κοροπούλη» χώρος πρασίνου.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζονται και οι προσπάθειες κάποιων για τσιμεντοποίηση του οικοπέδου!

Η «Αναγέννηση», καθώς το έχει αντιληφθεί, στέλνει επιστολή προς το Δήμαρχο κο Καμίνη, προς όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και προς τις δημοτικές παρατάξεις με σκοπό να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για περίπου 13.000 τ.μ τσιμέντου, να αποφασιστεί εκ νέου αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και να αποφασιστεί η άμεση αγορά από το Δήμο.

koropouli anag 17Επιστολή της “Αναγέννησης” 

2012

Δεδομένου ότι προέκυψε πρόοδος των εργασιών αναθεωρήσεως του ΓΠΣ στα ΟΤ 44 και 68 της περιοχής Σεπόλια του Δήμου Αθηναίων, το ΣτΕ επιδίκασε εξάμηνη παράταση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Στο ΦΕΚ 400 τ. ΑΑΠ/18-12-2012, τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και καθορίστηκαν οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, για το ίδιο θέμα.

2013 – 2014

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία TECHNOINVEST, αιτείται και συντάσσεται η 2/2013 πράξη αναλογισμού αποζημιώσεως λόγο ρυμοτομίας ιδιοκτησιών, και με αυτή ζητούσε από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων με πρόσωπο στο Κοροπούλη, αποζημίωση. Εκείνη την περίοδο ξεκνάει λοιπόν να παίζεται ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος των κατοίκων. Στο «παιχνίδι» αυτό συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής Ταυτόχρονα απορρίπτονται συλλήβδην, το 2014, οι ενστάσιες και οι προσφυγές κατοίκων και το 2014 η πράξη αναλογισμού κυρώθηκε.

Η «Αναγέννηση» πιέζει έτσι ώστε η αποζημίωση να καταβληθεί από το λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο», η αγορά να γίνει απευθείας από το Δήμο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και να μην επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οι οι κάτοικοι. Από τώρα έως το 2017 αυτή η υπόθεση θα εκκρεμεί…

Άλλωστε από το 2011, σε Δελτίο Τύπου της τότε αρμόδιας Υπουργού, Κας Μπιρμπίλη, αναφέρεται η απόκτηση χώρων στην Αττική με αποζημιώσεις από το Πράσινο Ταμείο, και το «Κοροπούλη» συμπεριλαμβανόταν.

2015

Ενώ στις 17/11/2015 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση στο Εφετείο Αθηνών για τον καθορισμό της οριστικής τιμής μονάδας για τη απαλλοτρίωση του «Κοροπούλη», η ιδιοκτήτρια εταιρεία έκανε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το χαρακτηρισμό του ως χώρο πρασίνου.

Είναι προφανές ότι αναζωπυρώνεται σε εκείνη τη φάση η βουλημία των ιδιοκτητών για κέρδη και από πίσω κρύβονται για μία ακόμα φορά παζάρια, παιχνίδια, συμφέροντα… Από τη μία ζητάνε από τους κατοίκους να πληρώσουν για το χώρο πρασίνου και από την άλλη διεκδικούν να μη γίνει χώρος πρασίνου…

Ο Σύλλογος μας παρεμβαίνει στο Δήμο Αθηναίων για να ασκήσει αποτελεσματική πίεση ενάντια και σε αυτή την εξέλιξη. Η παρέμβαση από το Δήμο Αθηναίων έγινε και το ΣτΕ αποφάσισε ότι δε δέχεται την αίτηση ακύρωσης της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

2017

Με πρωτοβουλία της «Αναγέννησης» συγκεντρώνονται, για μία ακόμα φορά, υπογραφές κατοίκων. Πρέπει και σε αυτή τη φάση να ασκηθεί πίεση στο Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει στην παρακατάθεση της αποζημίωσης με χρήματα από το λεγόμενο “Πράσινο Ταμεί”ο ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση.

koropouli anag 18Κατάθεση δεκάδων υπογραφών στο Δήμο Αθηναίων για να πληρωθεί τ “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ” από το “Πράσινο Ταμείο” και να μην επαβαρυνθούν οι κάτοικοι.

 

koropouli anag 19Κατάθεση δεκάδων υπογραφών στο Δήμο Αθηναίων για να πληρωθεί τ “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ” από το “Πράσινο Ταμείο” και να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι.

 

koropouli anag 20Κάλεσμα της “Αναγέννησης” στους κατοίκους να υπογράψουν

 

2018

Η παρακατάθεση, τελικά, έγινε με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 240 τ. ΑΑΠ/18-10-2018. Το ακίνητο στην Αυλώνος 103, στο Ο.Τ 44 περιοχή 88, δηλαδή το «Κοροπούλη» περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων

2019-2020-…;;;…

Ενώ το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» πλέον ανήκει στον Δήμο Αθηναίων…

Ενώ είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου…

Ενώ μετά από 30 χρόνια διεκδίκησης δεν υφίσταται πλέον κανένα ιδιοκτησιακό, νομικό ή άλλο κώλυμα για την κατασκευή του Πάρκου και της Παιδικής Χαράς που ζητάμε…

…Οι κάτοικοι της γειτονιάς ζούνε δίπλα από βουνά από μπάζα και σκουπίδια, κάτι κτίρια ερείπια, βρωμόδεντρα και βρομόχορτα, τρωκτικά, χωρίς πεζοδρόμιο, με πρόσφορο έδαφος για διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις που προκαλούν ανασφάλεια…και πάει λέγοντας!

Η «Αναγέννηση» μέσα στο 2020 έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο γραπτές όσο και τηλεφωνικές, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα και να ξεκινήσει η προπαρασκευή για τη δημιουργία ΠΑΡΚΟΥ.

Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε το καλοκαίρι ένα συνεργείο καθαρισμού. Οι προσπάθειες του προσωπικού δεν αρκούν αφού στην πραγματικότητα η διοίκηση του Δήμου μας κοροϊδεύει στέλνοντας ένα-δυο φορτηγά να μαζέψουν τα σκουπίδια ενώ ο χώρος έχει εκατοντάδες τόνους οικοδομικά μπάζα!

Επίσης η διοίκηση του Δήμου μέχρι στιγμής:

Δεν δεσμεύεται στις απανωτές εκκλήσεις μας!
Δεν απαντάει στα ερωτήματα μας!
Δεν εκπονεί ένα σχέδιο, ένα χρονοδιάγραμμα, έστω κάτι που να την δεσμεύει!

Κι όμως….

Μέσα στο 2019 είναι που ξαναήρθαν στην επιφάνεια όλες οι διεκδικήσεις μας, όλες οι ανάγκες μας και το όραμα για μία ευρύτερη Ανάπλαση σε αυτή τη γωνιά των Σεπολίων, απέκτησε και πάλι δυναμική και κατέβασε και πάλι τη γειτονιά στο δρόμο!

Δύο μαζικές συγκεντρώσεις στα Σεπόλια (Οκτώβριος 2019 & Ιούλιος 2020), μία κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, 2 παρεμβάσεις-ομιλίες εντός Δημοτικού Συμβουλίου, πάνω από χίλιες υπογραφές κατοίκων και κυρίως…μια ολόκληρη γειτονιά να λέει:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ!

...

Να κάτι που αξίζει ο κάτοικος των Σεπολίων να αναρρωτηθεί…

Τι σόι κοινωνία και τι σόι οικονομία είναι αυτή που θέλει 30 χρόνια και ακόμα δε έχει φυτέψει στο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» ούτε έναν θάμνο;

Τι σόι ανάπτυξη είναι αυτή που φτιάχνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων σε χρόνο dt για να θησαυρίζουν οι μεγαλομέτοχοι ενώ τα έργα πνοής για τις γειτονιές, ακόμα κι αν τα αποφασίζουν, φυτοζωούν για χρόνια και σέρνονται;

30 χρόνια και δε βρέθηκε ένας αξιόλογος Δήμαρχος ή Υπουργός να φτιάξει ένα Πάρκο σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας; Τι έφταιξε; Δε θέλουν; Δεν είναι ικανοί; Δεν τους νοιάζει;

Σε τέτοια ερωτήματα δεν υπάρχουν απλές και εύκολες απαντήσεις ειδικά αν δε θες να μιλήσεις ξεκάθαρα και πολιτικά!

Πέρασαν, όχι ένας και δύο αλλά δεκάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί και μάλιστα από πολλά και διάφορα κόμματα…και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ικανότατοι και αποτελεσματικοί, όχι όμως για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες σε συνοικίες σαν τις δικές μας!

Οι προτεραιότητές τους ήταν άλλες!

Οι πολιτικές τους εξυπηρετούν, διαχρονικά, τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ενώ ανάγκες όπως η επάρκεια ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και αθλητισμού, η ασφαλής μετακίνηση και πρόσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, μικρά παιδιά, τρίτη ηλικία μωρομάνες και μωρομπαμπάδες με καροτσάκια, οι βρεφικοί & παιδικοί σταθμοί και πολλά άλλα είναι γι αυτούς ένα αδικαιολόγητο κόσος που πρέπει να αποφεύγεται!

Οι αγώνες λοιπόν για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να εκθέτους και να στιγματίζουν αυτή την πολιτική και όχι να την δικαιολογούν ή να πηγαίνουν για τα…λίγα κι εφικτά!

>>>ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!

Οι κάτοικοι και η νεολαία της γειτονιάς μπορούν και πρέπει να εμπιστευτούν και να δυναμώσουν την «Αναγέννηση» και τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ»! Δεν πρέπει για κανένα λόγο να κάνουμε πίσω από τις δίκαιες και όμορφες διεκδικήσεις μας!

Κάθε κάτοικος που αγαπάει τη γειτονιά του και που θέλει να τη δει πιο όμορφη μπορεί να κάνει τα παρακάτω απλά πράγματα για να βοηθήσει αυτή την υπόθεση:

Να συμμετάσχει αυτός και ολόκληρη η οικογένεια και οι φίλοι του στη Καμπάνια Συλλογής Υπογραφών της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ», το «ΒΟΤΡΥΣ» και τα άλλα αδόμητα οικόπεδα της περιοχής σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1Bc45QzqgKsRMb9kMIUKg1APiTffJ9h9r5FuyJ8qpHmM/edit

Να ενημερώνεται από την «Αναγέννηση» και να παρακολουθεί τη δράση της μέσα από το blog, το facebook και όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και από κοντά στο Σύλλογο με ζωντάνια και μαχητικότητα και όμορφες ιδέες!

Να είναι έτοιμος να βγει στο δρόμο! Να προετοιμαστεί γι αυτό το ενδεχόμενο γιατί αργά η γρήγορα το ενδιαφέρον και η έγνοια μας θα πρέπει να «αναμετρηθεί» με την αδιαφορία και την υποκρισία τους! Όσο πιο πολλοί, τόσο λιγότερα περιθώρια θα τους αφήσουμε.

Να μη δεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό που έχουμε ανάγκη, εμείς και οι επόμενες γενιές! ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ»

Σεπόλια, Δεκέμβρης 2020

Θεοδόσης Μπενάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ

Νατάσσα Αυγίνου, Γραμματέας του Δ.Σ