sepolia logo

Διαβάζουμε στην καταγγελία που εξέδωσε η ΛαΪκη Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων σχετικά με τη δράση και τις προκλήσεις φασιστικών ομάδων στην περιοχή μας.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Συνέλευση, καταγγέλλει τη γνωστή φασιστο-συμμορία, χρυσαυγιτών και λοιπών νεοναζιστικών γκρουπούσκουλων, που συνεχίζουν τις επιθέσεις τους ενάντια σε μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης και τις δράσεις της. Τη νύχτα στις 28/2, για μια ακόμη φορά, ΝΥΧΤΑ, όπως έχουν μάθει να δρουν στο σκοτάδι, προχώρη- σαν σε βανδαλισμό της μηχανής ΙΧ, στην πυλωτή του σπιτιού του συναγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΤΗ, και βρόμισαν με το στοχάδι της Χ.Α. το μαντρότοιχο.

Η νέα επίθεση των φασιστών-χρυσαυγιτών είναι συνέχεια κι άλλων επιθέσεων-στοχοποιήσεων, με γράψιμο φασιστικών εμετικών συνθημάτων και της μισητής σβάστικας σε σχολεία αλλά και σε σπίτια συναγωνιστών μελών της Λαϊκής Συνέλευσης. Αποτελεί συνέχεια στο λέρωμα με φασιστικά συνθημάτα και σβάστικες –και μάλιστα με ανάρτηση σε γνωστές νεοναζιστικές ιστοσελίδες– στους εξωτερικούς τοίχους της Λαϊκής Συνέλευσης.

Είναι συνέχεια του κατεβάσματος ΠΑΝΟ και σκίσιμο ΑΦΙΣΣΩΝ για τα μνημόνια και την συνεχιζόμενη λιτότητα, τους πλειστηριασμούς, την ανεργία, την δράση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, της προβολής των εκδηλώσεων που γίνονται στο ΣΤΕΚΙ αλληλεγγύης-δράσης και πολιτισμού και τον αυτοδιαχειριζόμενο ΚΑΦΕΝΕ της νεολαίας (στο χώρο μας-ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153).

Είναι προφανές ότι η νέα αυτή επίθεση της νεοναζιστικής συμμορίας, κάνει ένα βήμα παραπέρα με την στοχοποίηση σπιτιού και προσωπικών περιουσιακών ειδών αγωνιστών της Λαϊκής Συνέλευσης. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των φασιστοειδών νέο-ναζί, έχουν να κάνουν με την φανερή ενόχληση τους από τη δράση της Λαϊκής Συνέλευσης και άλλων συλλογικοτήτων:

  • για την υπεράσπιση των λαϊκών μας συμφερόντων από την λιτότητα-τους πλειστηριασμούς-την ανεργία-την άγρια φορομπηχτική πολιτική. • για την προάσπιση των δημόσιων χώρων, αλλά και την προώθηση των τοπικών προβλημάτων (Προαστιακός-νέο Mall στο Μουζάκη-αλλαγή χρήσεων γης στο χώρο των Λαχανόκηπων κ.α.),
  • για τις δράσεις αλληλεγγύης της Λαϊκής Συνέλευσης και του ΣΤΕΚΙΟΥ στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ των εργαζόμε- νων στο ΜΕΤΡΟ, στην Wind, στους εργαζόμενους στο εμπόριο για την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙ- ΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, • για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες με μάζεμα τροφίμων, ρούχων κ.α. ειδών, τις εκδηλώσεις υποδοχής μεταναστόπουλων/προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής, κόντρα στο μίσος και τον ρατσισμό της νεοναζιστικής συμμορίας που δρα στην περιοχή μας.

Στοχοποιώντας έναν από εμάς, στοχοποιούν ΟΛΟΥΣ μας, αλλά και ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ καθημερινά ενάντια στην βαρβαρότητα του κεφαλαίου των κυβερνήσεων του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χρυσαυγίτες και τα διάφορα νεοναζιστικά παρακλάδια τους, αποθρασύνονται γιατί έχουν την ανοχή κράτους-κυβέρνησης και Δήμου.

Δεν μας φοβίζουν οι επιθέσεις τους και δεν θα τους επιτρέψουμε να σπείρουν το ΜΙΣΟΣ και τον ΦΟΒΟ στις γειτονιές μας.

Θα συνεχίσουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για όλα όσα κάνουν τον άνθρωπο-ΑΝΘΡΩΠΟ αγωνιστή και όχι ένα υποταγμένο μισαλλόδοξο φασιστοειδές. ΚΑΛΟΥΜΕ τη γειτονιά να κλείσει το δρόμο στους νεοναζί και να απομονώσει την εγκληματική τους δράση.

ΚΑΛΟΥΜΕ Κυβέρνηση και Δήμο να σταματήσουν το «χάιδεμα» στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χ.Α. και όλων των φασιστο-συμμοριών που δρουν στο σκοτάδι. ΔΕΝ θα αφήσουμε να αγγίξουν κανέναν από εμάς. Θα πάρουν τις απαντήσεις που τους πρέπει, δυναμώνοντας την δράση μας και την αλληλεγγύη μας ενάντια στα μνημόνια – τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας – την νέα αφαίμαξη μισθών συντάξεων και τη βία της ανεργίας. Κ

nazistikes prokliseis1

Στην έκτακτη μάζωξη της Λαϊκής Συνέλευσης την Τετάρτη ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ

  1. Το Σάββατο  4/3 10.30 το πρωί να γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, και μετά στις 12.30  στο μετρό Σεπόλια εξόρμηση-ενημέρωση της γειτονιάς
  2. Καλούμε την Δευτέρα 6/3 στις 7μμ στο στέκι  ανοικτή συνέλευση και προσκαλούμε σωματεία, εκπαιδευτικούς, συλλογικότητες και φορείς γειτονιών και συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινηματος  για να συναποφασίσουμε κοινές δράσεις