sepolia logo

Η ουρά των γεγονότων σήμερα, 17 Νοέμβρη, που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε μέχρι την γειτονιά μας, τα Σεπόλια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από μάρτυρες: «μετά την απρόκλητη αστυνομική επίθεση κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές οργανώσεων της αντισυστημικής ριζοσπαστικής αριστεράς που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, πολλοί διαδηλωτές προχώρησαν συντεταγμένοι προς τον σταθμό μετρό Σεπολίων για να επιστρέψουν σπίτια τους γιατί ο σταθμός Λαρίσης ήταν κλειστός. Έξω από τον σταθμό Σεπολίων δέχτηκαν νέα απρόκλητη αστυνομική επίθεση. Υπάρχουν προσαχθέντες και τραυματίες».

Αλλά και άλλη ενημέρωση: «Η γειτονιά μας περικυκλωμενη από καμιά εκατοστή αστυνομικούς. Από πάνω πετάει με θόρυβο το ελικόπτερο της ασφάλειας. Συνέλαβαν ένα φοιτητή από το σπίτι του μέσα. Ήταν στην πορεία του πολυτεχνείου. Ντρέπομαι.».

Δείτε κι ένα βίντεο, που δείχνει καθαρά την σύλληψη ενός φοιτητή, κατοίκου των Σεπολίων, ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

Μετά τις συλλήψεις, αρκετοί, κυρίως μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων αλλά και ο πατέρας με την αδελφή του συλληφθέντος, συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, στο οποίο είχε μεταφερθεί αρχικά ο νεαρός, απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Εκεί συνελήφθη και ο πατέρας και η αδελφή του καθώς και άλλα δύο άτομα από τους συγκεντρωμένους.

Κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο πατέρας του φοιτητή, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό φρουρούμενος. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.

sepolia 17 11 2

Ανακοίνωση της αστυνομίας που εξεδόθη αργότερα, αναφέρει ότι ο νεαρός συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς!

Σϋμφωνα με τα NEA κατά την διάρκεια της σύλληψης του φοιτητή, που κατά την εφημερίδα ήταν μέλος του ΝΑΡ, ξυλοκοπήθηκε και η μητέρα του! Κι ενώ οι δύο γονείς βρίσκονταν στον Ευαγγελισμό με αστυνομική φρουρά, τελικά, κατόπιν μάλλον εισαγγελικής εντολής, η φρουρά αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα το χρονικό των επεισοδείων έχει ως εξής:

«Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό Χειμάρρας, στα Σεπόλια, προς τον σταθμό του Μετρό της περιοχής.

Εκεί, όμως, βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, καθώς και ένας Αίαντας. Ακολούθησε ρίψη χημικών και κρότου λάμψεις, με τον κόσμο να τρέχει να σωθεί στους γύρω δρόμους. Πολλά άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η αστυνομία επιχείρησε να μπει στα σουπερμάρκετ έξω από τον σταθμό του Μετρό, οι υπάλληλοι κλείδωσαν τις πόρτες για να τους αποτρέψουν. Υπήρχαν πελάτες αποκλεισμένοι μέσα, και ένας πελάτης ζήτησε τον λόγο από τα ΜΑΤ και τον προσήγαγαν με βίαιο τρόπο».

Αυτό το γεγονός, σε μια γειτονιά της Αθήνας, επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στις 17 Νοέμβρη, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεν είχε στόχο να προστατεύσει την υγεία των πολιτών. Αλλά να χρησιμοποιήσει την πανδημία στο να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας και σιωπής στον κόσμο. Όσο αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι την αντιλαϊκότητα της σημερινής κυβέρνησης, τα ψέμματά της και τις παλινωδίες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο περισσότερο θα γίνονται πιο έντονες από την πλευρά της οι προσπάθειες να κλειστούν τα στόματα, όχι μόνο με μάσκες, αλλά και με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία.