sepolia logo

Με αφορμή διάφορα σενάρια που διαδίδονται από γνωστούς και άγνωστους κύκλους κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όχι μόνο εκεί, και το οποία αφορούν στην στάση του εκπολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σχετικά με την ανέγερση του κλειστού γυμναστήριου στον χώρο του «ΑΤΛΑΣ», ο συλλογος εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση με την οποία απαντά σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» κατηγορήθηκε ότι αν και δήλωνε υπέρ της κατασκευής του κλειστού γυμναστήριου, κατέθεσε ένσταση στον Δήμο Αθηναίων και υποστήριξε άλλες ενστάσεις πολιτών που στρέφονταν κατά της ανέγερσης.

Όπως δηλώνει όμως «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», η μόνη ένσταση που κατέθεση αφορά την αλλαγή του ρυμοτικού σχεδίου της περιοχής και με την οποία συγκεκριμένα πρότεινε παράλληλα και με ευκαιρία την κατασκευή του κλειστού γυμναστήριου να διανοιχθεί και η οδός Κωνσταντινουπόλεως από την οδό Δαμβέργη έως την οδό Σιώκου, κάτι που είναι και ένα παλαιό αίτημα του συλλόγου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ:

 

 Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου, τις φίλες και τους φίλους μας και όλους τους κατοίκους και τη νεολαία των Σεπολίων πως διακινείται ένα σενάριο ότι ο Σύλλογός μας δήθεν κατέθεσε “ένσταση” στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας δήθεν ενάντια στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κατασκευαστεί κάποια στιγμή στο …μέλλον Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στον “ΑΤΛΑ”.

Το σενάριο αυτό που διακινείται από κάποιους (;) Συμβούλους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Κοινοτικό Συμβούλιο και από διάφορους γραφικούς ανώνυμους τους διακδικτύου είναι ΨΕΥΔΕΣ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ και όποιος κάτοικος ή φορέας θέλει δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο Σύλλογο μας για να το διαπιστώσει.

Κάποιοι…τόσο καταλαβαίνουν…τόσο ενδιαφέρονται…τέτοια κάνουν!

Έφτασαν στο σημείο να “διοχετεύσουν” την δήθεν πληροφορία τους, στους ανθρώπους της ομάδας του “ΤΡΙΤΩΝΑ” με σκοπό να αμαυρώσουν την εικόνα του Συλλόγου μας και να προσπαθήσουν -χωρίς επιτυχία βέβαια- να χρησιμοποιήσουν την ομάδα της γειτονιάς και τους ανθρώπους της ενάντια στην “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” για τους δικούς τους σκοπούς.

Έφτασαν στο σημείο να γράφουν στη διαδικτυακή κοινότητα “Sepolia City” πως “οργανώσαμε διαμαρτυρία”. Που; Πως; Πότε;

Περιττό να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους είναι μηδαμινά και πως ο σκοπός τους δεν επιτυγχάνεται! Επειδή πιάστηκαν με “τη γίδα στη πλάτη” καλά θα κάνουν να το κόψουν το παραμύθι τους πριν γίνουν ρεζίλι και ονομαστικά…

Ας ασχοληθούν με τα πολλά, σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα της περιοχής για τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ενώ την ίδια ώρα αλληλοσυγχαίρονται στο facebook για λάμπες και χριστουγεννιάτικα δέντρα με την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ και την ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ τους να βαράει κόκκινο!

Τους λέμε πως ο κόσμος της γειτονιάς ανεξάρτητα από τι κόμμα ψηφίζει και τι θεό πιστεύει, εμπιστεύεται την “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και την ενημερώνει για όλα …

Τους λέμε πως οι σχέσεις της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” με τους φορείς της γειτονιάς είναι σχέσεις διαχρονικές και ειλικρίνειας και θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο …

Τους λέμε πως η “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” είναι γέννημα θρέμμα των Σεπολίων και όσο και να θέλουν δεν μπορούν να αμαυρώσουν τους σκοπούς, τη δράση και την Ιστορία της …

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα τα ξέρανε αν η πολιτική τους είχε ΕΣΤΩ ΜΙΑ, ΤΟΣΗ ΔΑ σχέση με τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της γειτονιάς μας και αν γνωρίζανε έστω και λίγο την Ιστορία της. Όμως ήρθαν από το πουθενά και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από αυτά… Μισούν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις και επιδίδονται σε πόλεμο χωρίς αρχές και αξίες με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα και την αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής!

Και για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, για το συγκεκριμένο θέμα ο Σύλλογός μας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει με βάση τον ρόλο του. Δηλαδή τι;

Μελετάμε κάθε φορά τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και υπεισερχόμαστε και σε λεπτομέριες.
Συζητάμε με τη γειτονιά και τους κατοίκους της, με τους Συλόγους και τις ομάδες, ανταλλάσουμε σκέψεις και προβληματισμούς.
Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε θέσεις και προτάσεις με γνώμονα και κριτήριο ΠΑΝΤΑ τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της.
Όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται καλούμε τα μέλη μας και τους κατοίκους να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ και να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ για αυτά που στερούνται και γι αυτά που ΑΞΙΖΟΥΝ.

Τα παραπάνω ίσως φαίνονται περίεργα σε κάποιους αλλά…έκαστος εφ’ ω ετάχθη!

Έτσι λοιπόν κάνοντας πράξη το ρόλο του Συλλόγου:

Συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με κατοίκους από τις οδούς Γαλαξειδίου, Δελή, Σιώκου και Αυλώνος που είχαν σε μεγάλο βαθμό ενστάσεις για το έργο.
Συναντηθήκαμε σε πολύ καλό κλίμα με τον “ΤΡΙΤΩΝΑ” και τους ανθρώπους του που επιθυμούν το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ενώ θα ακουλουθήσουν και άλλες συναντήσεις και με άλλες ομάδες και φορείς.
Συναντηθήκαμε με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιεί την προμελέτη για το συγκεκριμένο έργο και ενημερωθήκαμε εκτενώς.
Παρακολουθήσαμε στα όργανα και στα Συμβούλια τη θέση και τις τοποθετήσεις που έκαναν οι Σύμβουλοι και οι παρατάξεις.
Τέλος, καταθέσαμε ένσταση στο κατάλληλο σύμφωνα με το νόμο και τις διαδικασίες χρονικό σημείο γιατί ενώ η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε “Τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίο” για το Οικοδομικό Τετράγωνο 42, περιοχή 88 (δηλαδή την περιοχή μεταξύ Σιώκου, Αυλώνος, Κωνταντινουπόλεως και Καλαμά) για μία ακόμα φορά πάνε και κάνουν ΜΙΣΟΔΟΥΛΕΙΕΣ αφού δεν προβλέπουν τη διάνοιξη της οδού Κωνσταντινουπόλεως από Δαμβέργη έως Σιώκου που προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλεως και τη ζητάμε 15 χρόνια, που στην τελική είναι αναγκαία για το ίδιο το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο για σοβαρούς λόγους πρόσβασης και ασφάλειας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ΕΝΣΤΑΣΗ που κατέθεσε ο Σύλλογός μας ζητώντας την «Διάνοιξη της Οδού Κωνσταντινουπόλεως από Δαμβέργη έως Σιώκου»

Αφού προηγήθηκαν όλα αυτά συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και εξέτασε όλα τα δεδομένα και θα είμαστε σε θέση σύντομα:

Να ενημερώσουμε τους κατοίκους πλήρως και υπεύθυνα για όλα όσα σχεδιάζονται στον “ΑΤΛΑ”. Μάλιστα…ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ως Σύλλογος θα το κάνουμε αυτό αφού κανένας άλλος δε σκοπεύει να το κάνει.
Να διατυπώσουμε γραπτώς και δημοσίως τη θέση μας, τη στάση μας και τους προβληματισμούς μας.

Αλήθεια…, αυτοί που μας κατηγορούν κάνανε τίποτα άλλο πέρα από το να γλύφουν και να γλύφονται με τη Δημοτική Αρχή ενώ είναι βυθισμένοι μέσα στην τρομερή άγνοιά τους ;

Φρόντισαν να ενημερωθούν ως άτομα ;

Φρόντισαν να ενημερώσουν τους κατοίκους ως Κοινοτικοί Σύμβουλοι ;

Γενικά…έκαναν κάτι που να μας αποτρέπει από το να τους χαρακτηρίζουμε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ και ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής ;