Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Την Κυριακή 24 Μαΐου γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης συγκέντρωσης μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας και μερικών περιπολικών στην οδό Κρέοντος, ακριβώς στο μετρό Σεπολίων.

Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό. Κάποιοι που ήταν εκεί και τους ρωτήσαμε μας έλεγαν διαφορετικές εκδοχές. Από το ότι κάποιοι νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους μέχρι το ότι κάποιοι δεν «ανταποκρίθηκαν θετικά» σε έλεγχο από αστυνομκούς.

epeisodia metro dias 24 5 2020

Βέβαια ακόμα και σε πολύ σοβαρές καταγγελίες πολιτών προς την αστυνομία δεν έχουμε δει ποτέ να έρχονται τόσοι πολλοί αστυνομικοί.

Αυτό που εμείς είδαμε στο σημείο ήταν αίματα στο δρόμο, που κάποιοι πάλι μας είπαν ότι προέρχονταν από κεφάλι κάποιου νεαρού που χτυπήθηκε από αστυνομικούς με γκλόμπς, περίπου 20 μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ να βρίσκονται στο σημείο καθώς και δύο περιπολικά. Επίσης προσήλθε ένα ασθενοφόρο, το όποίο όμως έφυγε ύστερα από λίγο χωρίς να παραλάβει κανένα.

Σχετικά όμως με το θέμα, μας στάλθηκε ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), ή οποία συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό σε σειρά περιπτώσεων αστυνομικής βίας την οποία και καταγγέλλει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΙΧΑΛΗ
  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν καταγγείλει κρούσματα αστυνομικής βίας ενάντια σε διαδηλωτές.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας γιατί τους τελευταίους μήνες πυκνώνουν τέτοια κρούσματα απρόκλητης αστυνομικής βίας, όχι μόνο ενάντια σε διαδηλωτές αλλά και ενάντια σε τυχαίους πολίτες. Μάλιστα, κάθε φορά υπάρχει εξοργιστική συγκάλυψη από τους πολιτικά υπεύθυνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν το «μαύρο άσπρο», διαψεύδοντας δεκάδες ή και εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Μόνο τις τελευταίες μέρες είχαμε:

  • Βιαιοπραγίες από τα ΜΑΤ ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές κατοίκους νησιών των Κυκλάδων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
  • Επίθεση και ξυλοδαρμό από άνδρες της ομάδας Δ στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντια σε διερχόμενο κάτοικο της περιοχής, 40χρονο εργαζόμενο και πατέρα 3 παιδιών, επειδή… «τον πέρασαν για Πακιστανό» (;).
  • Επίθεση και ξυλοδαρμό από άνδρες της ομάδας Δ στα Σεπόλια ενάντια σε 2 διερχόμενους νέους επειδή… «αγριοκοίταξαν τους αστυνομικούς». Μάλιστα, στην τελευταία αυτή περίπτωση η αστυνομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί και προσήλθε να παραλάβει τους αιμόφυρτους τραυματίες. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και τον Νοέμβριο στην ΑΣΟΕΕ. Και τότε η αστυνομία είχε εμποδίσει το ΕΚΑΒ να παραλάβει τραυματίες φοιτητές, εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων.

Όλα τα παραπάνω ήλθαν να προστεθούν σε κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας που βιώσαμε οι ίδιοι ως νοσοκομειακοί γιατροί στις 7 Απριλίου, μέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ, κατά την οποία είχαμε εισβολή της ομάδας Δ στο προαύλιο του «Ευαγγελισμού».

Παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες έγιναν και έξω από νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο στόχος προφανής. Η τρομοκράτηση τόσο των αγωνιζόμενων υγειονομικών όσο και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και συλλογικοτήτων που είχαν έρθει να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και στα αιτήματά τους.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι μετά από εννέα ολόκληρους μήνες, ακόμα εκκρεμεί το πόρισμα της «έρευνας» που διεξάγεται για την εισβολή ανδρών της ομάδας Δ στην Ψυχιατρική Πτέρυγα του Θριασίου νοσοκομείου τον περασμένο Αύγουστο και την προσπάθειά τους να… συλλάβουν την εφημερεύουσα Ψυχίατρο και πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.

Τα κρούσματα της αυθαιρεσίας και της απρόκλητης αστυνομικής βίας δεν είναι μεμονωμένα. Διαρκώς αυξάνονται. Με αυτές τις πρακτικές οι δυνάμεις καταστολής κάνουν επίδειξη πυγμής για να εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη (ο οποίος και αυτός στα βήματα των προκατόχων του υποκριτικά κάθε φορά υποτίθεται πως καυτηριάζει τέτοια κρούσματα αλλά στην πράξη τα ενθαρρύνει) να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"