sepolia logo

Ανακοίνωση με τίτλο «Βοθρολύματα στη λεωφόρο της ΕΛΑΣ» εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη του Κολωνού που είχε πέσει θύμα βιασμών και trafficking πριν 3 χρόνια. Όσο αποκαλύπτονται στοιχεία για παρόμοιες υποθέσεις, τόσο ενισχύονται οι υποψίες και οι βεβαιότητες για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών συγκεκριμένων υπόπτων για την υπόθεση του Κολωνού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επιτροπής:

«Τι συνδέει το ΑΤ Κολωνού, την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, της 19χρονης από την Ηλιούπολη, την υπόθεση Αμαρυλλίς και της Greek Police Mafia, τον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας και τη δολοφονία του Ζακ Κωστοπούλου;
Την απάντηση δίνουν πολλές από τις πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με το τεράστιο κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και ξεπλύματος χρήματος, στο οποίο φέρεται, με βάση την μέχρι τώρα έρευνα, να πρωτοστατούν τουλάχιστον 11 εν ενεργεία αστυνομικοί, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τουλάχιστον 70 μελών.
Σε αυτή τη νέα υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης συναντιούνται πρόσωπα που εμπλέκονται στις παραπάνω αναφερόμενες γνωστές υποθέσεις: H Μαρίνα, κατηγορούμενη στη δίκη της Greek Police Mafia ως ταμίας της προστασίας σε οίκους ανοχής σε Βοτανικό και Καλλιθέα, με τα χρήματα να φτάνουν σε υψηλόβαθμους της ΕΛ.ΑΣ, καταδικασθείσα στην υπόθεση «Αμαρυλλίς» και εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Ηλιούπολης αφού μέσω του site γνωριμιών της εξέδιδε ο αστυνομικός Δ. Μπουγιούκος την 19χρονη. Αστυνομικοί του ΑΤ Κολωνού με ...ειδικό ενδιαφέρον για τους οίκους ανοχής της περιοχής του Βοτανικού. Ο καταδικασθείς για την υπόθεση «Αμαρυλλίς» Βασίλης Κ. που διαχειριζόταν μεταξύ πολλών άλλων και τον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας τον οποίο αναφέρει στην μαρτυρία της η 12χρονη από τον Κολωνό. Ο «άνθρωπος με το κίτρινο μπλουζάκι», μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, που δεν κατάφερε ποτέ η αστυνομία να εντοπίσει...
Τις τελευταίες μέρες, συνδέθηκαν τα «ασύνδετα» και γίναν ορατά πολλά μέχρι τώρα «αόρατα» στις δικογραφίες και στη διαχείριση της υπόθεσης του Κολωνού: αόρατα για την αστυνομία και τις ανακριτικές αρχές που σχημάτισαν τις δικογραφίες, αόρατα τότε για τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την πρώτη δίκη για το κύκλωμα του Κολωνού (αν και τώρα επιδίδονται σε οικείες για αυτούς τηλεκαταγγελίες), αόρατα και για το δικαστήριο που εξέτασε.
Δεν κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε -για ακόμα μία φορά- αυτές τις όχι τυχαία παραγνωρισμένες πλευρές της υπόθεσης καθ΄ όλα τα στάδια της θεσμικής διαχείρισης της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό:

· Η εμπλοκή ενός συνταξιούχου αστυνομικού διοικητή, πρώην αξιωματικού του ΑΤ Κολωνού, που περιλαμβανόταν στις μαρτυρίες της ανήλικης δεν διερευνήθηκε ποτέ και δεν συμπεριελήφθη στη δικογραφία. · Η μαρτυρία της για εξαναγκασμό σε συνευρέσεις στον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας δεν θεωρήθηκε ικανή να κινητοποιήσει τις ανακριτικές αρχές να εισάγουν κατηγορία για δράση κυκλώματος τράφικινγκ. Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου οίκου Βασίλης Κ., καταδικασθείς για την υπόθεση «Αμαρυλλίς», είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της νέας εγκληματικής οργάνωσης.[1]

· Η μητέρα της ανήλικης αποπέμφθηκε από το αστυνομικό Τμήμα Κολωνού όταν προσήλθε για πρώτη φορά να καταγγείλει ενώ χρειάστηκε να περάσουν 40 μέρες από την καταγγελία για να συλληφθεί ο Η. Μίχος ώστε να έχει αρκετό χρόνο να συγκαλύψει στοιχεία. · Η ποινικοποίηση της καταγγελίας για παιδοβιασμό μέσω της παραπομπής της μητέρας με την κατηγορία της μαστροπείας και της προφυλάκισής της επιχειρήθηκε να θολώσει τα νερά όταν φάνηκε ότι οι προηγούμενες μεθοδεύσεις δεν μπορούσαν να σώσουν όλους τους εμπλεκόμενους, και κυρίως τον βασικό κατηγορούμενο.

· Η καταγγελία της μητέρας, κατά τη διαδικασία συμπληρωματικής κατάθεσής της ενώ ήταν φυλακισμένη, και η αντίστοιχη αναφορά της κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε πληροφορίες από μια εργαζόμενη στον οίκο ανοχής ότι πήγαιναν εκεί την ανήλικη επιζώσα, όπου μάλιστα πουλούσε προστασία αστυνομικός που κατονομάστηκε, δεν θεωρήθηκαν ότι αξίζουν διερεύνηση.

· Η αστυνομία δεν έκανε τον κόπο να εξετάσει τις καταγγελίες της ανήλικης επιζώσας για τις επιθέσεις τρομοκράτησης από αγνώστους στον τόπο της τωρινής διαμονής της.

· Η τρομοκράτηση από μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ με προτεταμένα όπλα της ανήλικης επιζώσας και του επίσης ανήλικου αδερφού της ενώ μεταφέρονταν με αυτοκίνητο της ασφάλειας στο σπίτι τους μετά την πέμπτη μαραθώνια ανάκριση του κοριτσιού στη ΓΑΔΑ δεν έτυχε κάποιας ιδιαίτερης προσοχής...
Δεν είχαμε αμφιβολίες ότι στην υπόθεση του Κολωνού -κι όχι μόνο- η αστυνομία κόβει και ράβει δικογραφίες, εξαφανίζει κατηγορούμενους (όπως εξαφάνισε τον «άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι» στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου[2]), μεθοδεύει συγκαλύψεις με χίλιους τρόπους, κατασκευάζοντας ενόχους και απέχοντας από τη διερεύνηση μαρτυριών. Έχουμε απόλυτη βεβαιότητα ότι κυκλώματα διαφόρων ειδών δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εμπλοκή όχι απλώς «μεμονωμένων» επίορκων αστυνομικών αλλά ολόκληρων αστυνομικών δομών.
Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους ξετυλίγεται αυτή τη στιγμή το κουβάρι των αποκαλύψεων και ερευνών. Δεν ξέρουμε ούτε αν θα προσεγγίσει κατ΄ ελάχιστον τον πυρήνα των υποθέσεων ή, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τη δημοσιότητα, θα αποτελέσει πεδίο νέων συγκαλύψεων.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι χρειάζεται η δική μας διαρκής κι επίμονη απάντηση απέναντι σε αυτό που, κατά συρροή και με τη βούλα πλέον βάσει των αποδιδόμενων κατηγοριών, πράττει η ΕΛΑΣ, οι πιο ...άριστοι λειτουργοί της και πλήθος αστυνομικών τμημάτων που σπέρνουν τον ζόφο στις γειτονιές μας.
Πόσο υπερβολικό θα ήταν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις να χαρακτηρίσουμε την εμπλοκή της ΕΛΑΣ στην υπόθεση ως δράση μιας μεγάλης και καλά οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας;».

[1] Εις... σάρκα μίαν κύκλωμα προστασίας και «Αμαρυλλίς» | ΕΦΣΥΝ
[2] Ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες του κυκλώματος με αστυνομικούς που πουλούσε προστασία - omniatv

Comments powered by CComment