sepolia logo

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου, ενημερώνει ότι μετά την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν εκλογές στις 26 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου για τις εκλογές:

Σας ενημερώνουμε ότι στην επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 10-10-2020 προκηρύχθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. με ημερομηνία διεξαγωγής τους την 26η Οκτωβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρες από 7.30 έως 9.30 και από 15.00 έως 18.30 στο χώρο του σχολείου μας. Λόγω των ειδικών υγειονομικών μέτρων η ψηφοφορία θα γίνει στην κεντρική είσοδο του σχολείου μας, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη: α) Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, β) εκπροσώπων του Συλλόγου μας στην Ένωση Γονέων και γ) Εξελεγκτικής επιτροπής, θα παραλαμβάνονται από τα μέλη του Δ.Σ. (Πόπη Φραγκιαδάκη, Δήμητρα Μαρκέτου) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνα 6942463642 και 6937717271. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμπληρώσουν, να σκανάρουν υπογεγραμμένη την αίτηση και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας syllogos144schoolathens@gmail.com. 

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 23/10/20.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου μας. Κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης της συνδρομής σας.

Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας, η συμμετοχή μας στην ψηφοφορία είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του συλλόγου μας και την εκπροσώπησή μας στα ανώτερα θεσμικά όργανα.

Προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτείται να εκπροσωπηθεί μέσω της ψήφου τουλάχιστον το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων μαθητών. Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή με τις υποψηφιότητες και την ψήφο σας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου η εκπροσώπησή μας είναι επιτακτική ανάγκη.

Επίσης το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κοινοποίησε και τον αναλυτικό απολογισμό δράσης του, που μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

 
Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς   Έ ρ γ ο υ
 
2019 - 2020
 

  Το  Δ.Σ με τη νέα του σύσταση και βασιζόμενο στις προϋπάρχουσες δράσεις προσπάθησε να διατηρήσει, να εμπλουτίσει και να βελτιώσει  τις δράσεις αυτές με μια σειρά από πρωτοβουλίες προς όφελος της σχολικής μας κοινότητας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ü  Ερχόμενοι σε επαφή με εθελοντές γονείς οργανώσαμε την κοπή της βασιλόπιτας για κάθε τμήμα του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων μας παρέχοντας σπιτικές χειροποίητες πίτες και  δωράκια διατηρώντας την παράδοση και προσδίδοντας έτσι μια οικογενειακή χροιά στην τήρηση του εθίμου.

ü  Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην πρόληψη κατά τις επιδημίας γρίπης που ξέσπασε το Δ.Σ προέβη στην αγορά μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών υγρών που διατέθηκαν στο σύλλογο διδασκόντων και τοποθετηθήκαν τόσο στις αίθουσες όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου μας, διανέμοντας ταυτόχρονα και ενημερωτικό υλικό.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

ü  Διοργανώσαμε μεγάλη αποκριάτικη γιορτή η όποια είχε μεγάλη επιτυχία και συμπεριλάμβανε διασκεδαστικές δράσεις για τα παιδιά(πίστες survivor  ,μουσική, face painting)και πολλές εκπλήξεις .Παράλληλα διοργανώθηκε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα καθώς και υπαίθριο barbecue από εθελοντές γονεις.

ü  Σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων διοργανώσαμε  εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου και την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης του σχολείου και για τα ενήλικα μέλη του συλλόγου μας. Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Νίκης Κάντζου και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

ΜΑΙΟΣ 2019

ü  Με πρωτοβουλία του Δ.Σ και εθελοντές γονείς της Έκτης δημοτικού οργανώθηκε διήμερη εκδρομή για τα παιδιά και τους γονείς της Έκτης στα Ίρια Αργολίδας που περιλάμβανε επίσκεψη στα αξιοθέατα του Ναυπλίου και ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο και μουσείο της Επιδαύρου και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

ü  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τις δραστηριότητες μας, ζητήσαμε την παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου στο Λoφο του Κολωνού όπου εμφανιστήκαν τα τμήματα του παραδοσιακού και μοντέρνου χορού.

 ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ü  Οργανώσαμε μια σειρά από εκδηλώσεις για την παρουσίαση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των τμημάτων της κιθάρας και του αρμονίου Επίσης, φιλοξενήσαμε  έκθεση που περιλάμβανε τα έργα του τμήματος εικαστικών καθώς και θεατρική παράσταση από το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού. Αγοράστηκαν δώρα τα οποία προσφέρθηκαν στους δασκάλους των δραστηριοτήτων ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς τους.

ü  Διοργανώσαμε μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή καθώς και εκδήλωση για την αποφοίτηση της Έκτης .Αγοράστηκαν και διανεμηθήκαν από το Σύλλογο αναμνηστικά δώρα και ευχετήριες κάρτες στους απόφοιτους .Ο Σύλλογος φρόντισε να πλαισιώσει την καλοκαιρινή γιορτή με δυο μουσικά συγκροτήματα και ποικιλία προγραμμάτων ώστε να ευχαριστήσει τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν. Επίσης, διοργανώθηκε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.

ü  Πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στο Λουτράκι και επίσκεψη στο Ηραίο με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ü  Αγοραστήκαν και μοιράστηκαν δωράκια καλωσορίσματος για τα παιδάκια της Πρώτης δημοτικού που ξεκίνησαν να φοιτούν στο σχολείο μας.

ü  Κατόπιν παράκλησης του Διευθυντή με πρωτοβουλία και έξοδα του Δ.Σ, εθελοντές γονείς ανέλαβαν να βάψουν και να καθαρίσουν την αίθουσα του αναρρωτηρίου ώστε να χρησιμοποιηθεί για το τμήμα Ένταξης. Να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά λειτουργούν στο σχολείο μας τρία τμήματα  ένταξης, πράγμα που υπήρξε  ζητούμενο εδώ και καιρό .

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

ü  Οργανώσαμε  τις δραστηριότητες για τα παιδιά και τους ενήλικες του σχολείου μας.Το σχολείο μας προσφέρει συνολικά 12 δραστηριότητες συνεχίζοντας την παράδοση και παραμένοντας το πιο ενεργό σχολείο της περιοχής.

ü  Εκδώσαμε ψήφισμα και οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά στο βασικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας και κατ’ επέκταση  να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο για τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ü  Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούσαν την παραχώρηση του σχολείου μας  για τη λειτουργία του Κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του ’17 προχωρήσαμε στην έκδοση ψηφίσματος και παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζοντας τις θέσεις του Συλλόγου μας. 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ü  Οργανώσαμε την ετήσια αναμνηστική φωτογράφηση των παιδιών σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων.

ü  Συγκαλέσαμε τακτική  Γεν.Συνέλευση με απόφαση της οποίας εκδώσαμε από κοινού με το Σύλλογο Διδασκόντων ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κτιριακή κατάσταση του σχολείου μας και ψήφισμα που αφορούσε τη διεκδίκηση του παρακείμενου οικοπέδου για την κατασκευή Νηπιαγωγείου .

ü  Οργανώσαμε Παράσταση Διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του Διευθυντή του σχολείου μας στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κτιριακών υποδομών, διεκδικώντας για μια ακόμη μια φορά την πραγματοποίηση επισκευαστικών έργων στο σχολείο μας .

ü  Σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων οργανώσαμε  Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με χειροποίητα έργα των παιδιών.Ταυτόχρονα οργανώσαμε εργαστήρια κατασκευών και δωρεάν προβολή δύο παιδικών ταινιών.Το σύνολο των εσόδων διατέθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων σε κοινωφελή σκοπό.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2020

ü  Δυστυχώς η νέα χρονιά μας έφερε αντιμέτωπους με την τραγική απώλεια του μέλους του συλλόγου μας Γιώργου Θεοδωρίδη. Ο Γιώργος είχε διατελέσει Ταμίας του συλλόγου μας και υπήρξε πάντα αρωγός στις δράσεις  μας .Με απόφαση Δ.Σ έγινε δωρεά στη μνήμη του ,στο Χαμόγελο του Παιδιού.Η προσφορά του στο σχολείο μας υπήρξε ανεκτίμητ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ü  Σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων επισκέφθηκε το σχολείο μας η Συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη η οποία παρουσίασε βιβλία της και συνομίλησε με τους μαθητές.

ü  Οργανώσαμε εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικων καπέλων και κατόπιν μικρό καρναβαλάκι στη γειτονιά του σχολείου μας με μεγάλη συμμέτοχη και επιτυχία. Πραγματοποιήθηκε επίσης αποκριάτικο πάρτυ με DJ και κλόουν για τα μικρότερα παιδιά. Εθελοντές γονείς πρόσφεραν δωρεάν εδέσματα σε μπουφέ και διατέθηκαν επίσης δωρεάν χυμοί και αναψυκτικά.Υπήρξε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

ü  Λόγω της υγειονομικής κρίσης έπαυσαν όλες οι απογευματινές δραστηριότητες του σχολείου. Παρολαυτά , συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε με το Σύλλογο Διδασκόντων ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό υλικό που διέθεταν .Παράλληλα, προετοιμάσαμε αναμνηστικά λευκώματα για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης τα οποία και μοιράστηκαν στη λήξη της σχολικής χρονιάς.

ΜΑΙΟΣ 2020

ü  Εκδώσαμε ψήφισμα Διαμαρτυρίας απέναντι στο Εκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου και συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις.

ü  Με αφορμή την  επαναλειτουργία των σχολείων εκδώσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες υγιεινής.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ü  Έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που θα αντιμετώπιζε το σχολείο μας λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού υλικού, εκδώσαμε εκ νέου ψήφισμα διεκδικώντας τα αυτονόητα για την προστασία των παιδιών μας και καλέσαμε σε κινητοποιήσεις.

ü  Αντιλαμβανόμενοι τη δεινή κατάσταση λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα και σε περίπτωση που τα κενά δεν καλυφθούν περαιτέρω ενέργειες.Αποφασίστηκε η παύση των απογευματινών δραστηριοτήτων λόγω COVID19 .

ü  Εργαστήκαμε σκληρά ώστε να προσφέρουμε στα όλα τα παιδιά ό,τι καλύτερο και να συνεισφέρουμε στο μέτρο του δυνατού στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δόθηκαν.

Εκ μέρους του Δ.Σ,

η πρόεδρος,

Πόπη Φραγκιαδάκη