sepolia logo

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου η συγκέντρωση την οποία είχε οργανώσει ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για την ανάπλαση των Σεπολίων και την αξιοποίηση των χώρων ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ προς όφελος των κατοίκων.

Παρά το ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε βαθειά μέσα στο καλοκαίρι, αρκετές δεκάδες κατοίκων έδωσαν το παρόν, άκουσαν τους ομιλητές και από τις αντιδράσεις τους φάνηκαν σύμφωνοι και αποφασισμένοι να μην μείνουν αδιάφοροι για το μέλλον της περιοχής που κατοικούν.

Στην συγκέντρωση παραυρέθηκαν και μίλησαν οι Λίνα Σοφιανού από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων-Κολωνού της ΟΓΕ, η Ντίνα Ρέππα Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών με την “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα” και η Μαρία Λόκα Κοινοτική Σύμβουλος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Επίσης παραυρέθηκε ο Σεπολιώτης ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης που είναι και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.

photo 22 7 anagennisi sigkentrosi 1

Την βασική ομιλία εκ μέρους της Αναγέννησης έκανε ο πρόεδρός της Θεοδόσης Μπενάτος.

Στην ομιλία του, μετά από ένα σύντομο ιστορικό και γενικότερες τοποθετήσεις για την περιοχή, παρουσίασε και τις προτάσεις του συλλόγου σχετικά με τα φλέγοντα ζητήσματα της περιοχής:

(αναδημοσιεύονται από το μπλογκ της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ):

Οι οδοί Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Σμόλικα, Λέλας Καραγιάννη και Εθική Οδός με όλα τα αδόμητα οικόπεδα που περικλείουν να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχεδιασμό και να προχωρήσει  Α Ν Α Π Λ Α Σ Η  που να είναι προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Τι εννοούμε με αυτό;

 1. ΠΑΡΚΟ στο “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ”! Είναι πλέον δημοτική περιουσία και το ζητάγαμε δεκαετίες αυτό. Είναι χαρακτηρισμένο για χώρο πρασίνου. Να το φτιάξουν λοιπόν! Επίσης όλη η περιοχή πρέπει να γεμίσει με πράσινο επαρκές, ασφαλές, προσβάσιμο.

 2. Το εξορισμένο και άστεγο 9ο ΕΠΑΛ αλλά και τα δύο νέα νηπιαγωγεία που λείπουν να φτιαχτούν στο “ΒΟΤΡΥΣ”. Φέτος πετάνε εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και αναβάλλουν για ακόμα μία χρονιά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ας φτιάξουν νηπιαγωγεία, αντί να κλέβουν χώρους από ήδη υπάρχοντα σχολεία ή να στοιβάζουν μικρά παιδιά σε κοντέινερ.

 3. Να προστατευτούν, να αναστηλωθούν και να αξιοποιηθούν τα διατηρητέα μνημεία του “ΒΟΤΡΥΣ”. Να στεγαστεί εκεί ένα σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού & Εικαστικών Τεχνών όχι για χορηγούς και μπίζνες όπως κατάντησαν το στολίδι της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» αλλά για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά της γειτονιάς και των γύρω περιοχών. Να μαθαίνουν, να ασκούνται, να καλλιεργούν τέχνες και όνειρα. Ακριβώς γι αυτό θα συνεργαστούμε με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών γιατί είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για κάτι τέτοιο και με θεσμικό ρόλο και το θέλουμε δίπλα μας.

 4. Να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι και ποδηλατική διαδρομή που θα διαπερνά αυτές τις εγκαταστάσεις και καινούργια σύγχρονη παιδική χαρά. Στη μία παιδική χαρά που απέμεινε στην περιοχή γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ κάθε απόγευμα. Οι χώροι αυτοί είναι απόλυτα αναγκαίοι.

 4. Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και οργανωμένο πάρκο για κατοικίδια ζώα γιατί πλέον έχουν αυξηθεί πολύ και είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που επιλέγουν τη συντροφιά τους, ζουν μαζί τους. Αυτό έχει αποκτήσει πλέον κοινωνική διάσταση και πρέπει οι όποιες συνέπειες να λυθούν οργανωμένα κι όχι να τσακώνεται ο καθένας με τον διπλανό του αφού έτσι κι αλλιώς οι ελεύθεροι χώροι δε φτάνουν για κανέναν στην πραγματικότητα.

 5. Να γίνει επιτέλους η διάνοιξη της οδού Γράμμου προς Σιώκου και να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας λόγω των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

 6. Να κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια στη Σιώκου, την Αυλώνος και αλλού και να συντηρηθούν τα παλιά και όλα να επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείς να βγεις να περπατήσεις, να κινηθείς με το καρότσι και τα παιδιά σου.

 7. Να υπάρξει μελέτη για πρόβλεψη των θέσεων παρκαρίσματος έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων όσο αυτό είναι δυνατό και να μη θεωρεί αυθαίρετα ο καθένας ότι του ανήκει ο δημόσιος χώρος και τα πεζοδρόμια. Αυτό που γίνεται στο τέλος της Γράμμου και στη Λέλας Καραγιάννη να λύθεί μια και καλή. 

 8. Να αποκατασταθεί η πρόσβαση και η επικοινωνία με το Αθλητικό Κέντρο του ΑΤΛΑ και με το παρκάκι. ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η αθλιότητα έξω από το 54ο στην οδο Καλαμά με μία ακόμα επικίνδυνη χαβούζα να δεσπόζει δίπλα από τα σπίτια μας, εκεί που περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες μαθητές!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

Δεν έχουμε ούτε ανίκανους…ούτε απλά αδιάφορους… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Εμείς όμως έχουμε ανάγκες! Έχουμε και αιτήματα που τις ικανοποιούν!

Ενάντια στην πολιτική που θεωρεί τα πάντα πεδίο κερδοφορίας ζητάμε δημόσιες και δωρεάν υποδομές πρασίνου, εκπαίδευσης, άθλησης και πολιτισμού!

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ!

 Να είναι έτοιμοι όλοι οι κάτοικοι να δώσουμε μεγάλο και μακρύ αγώνα!

Έμπρακτα ο καθένας να βρει τη θέση του εδώ, στο δρόμο, στη κινητοποίηση. Να βάλει πλάτη και να αφιερώσει χρόνο γιατί μόνο έτσι οργανώνονται οι αγώνες και μόνο έτσι κερδίζουν!

 Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο της διεκδίκησης που τον γνωρίζει πολύ καλά και δε σκοπεύει να κουραστεί.