Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου ΑΤΛΑΣ έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργοταξιακός χώρος για το έργο της κατασκευής τετραπλού διαδρόμου σιδηροδρομικών γραμμών και της υπογειοποίησής τους.
Μέχρι εδώ καλά. Όλοι οι Σεπολιώτες μπορούν να αντέξουν όχι μόνο αυτό αλλά και την συνολικότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής, για τρία - τέσσερα χρόνια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα έργο, που θα κάνει λίγο καλύτερη την ζωή όλων μας.
Όμως... Η παραχώρηση μεγάλου μέρους του ΑΤΛΑΣ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2019, με την σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Από τον Αύγουστο του 2019, στο πάρκο έχει διαμορφωθεί μια περίεργη κατάσταση. Ο Δήμος δεν φωτίζει καθόλου το τμήμα που έχει παραχωρηθεί στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ η εταιρία έχει μερικώς μόνο περιφράξει τον χώρο της, ενώ έχει γκρεμίσει και τα απαγορευτικά για οχήματα κάγκελα στις εισόδους - εξόδους του πάρκου.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πάρκο να έχει γίνει δρόμος για αυτοκίνητα για μοτοσυκλέτες, που "κόβουν δρόμο" περνώντας μέσα από το πάρκο για να βγούν στην Σιώκου ή απλώς για να βολτάρουν. Σε λίγο ο χώρος θα γίνει και πάρκινγκ.
Την νύχτα με την παντελή έλλειψη φωτισμού οι κάτοικοι περνούν μέσα από το πάρκο με φακούς και ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγάλος, λόγω έλλειψης ορατότητας.
Ταυτόχρονα βέβαια το κατασκότεινο πάρκο είναι το προσφιλές μέρος συγκέντρωσης διαφόρων περιθωριακών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Να θυμίσουμε ότι στην σύμβαση παραχώρησης, στο άρθρο 1 και στην παράγραφο 6, προβλέπεται ότι:
«η β συμβαλλόμενη (σσ. κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ) υποχρεούται καθ όλην την διάρκεια της παραχώρησης α) να κάνει καλή και επιμελή χρήση του χώρου β) να τηρεί τις περί της καθαριότητος διατάξεις καθώς και τους λοιπούς κανόνες ασφαλείας και πρόσβασης στον χώρο του εργοταξίου γ) .... και δ) εν γένει να τηρεί τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας κατά την άσκηση της δραστηριότητάς της...Οφείλει επίσης να προστατεύει τον χώρο από κάθε καταπάτηση».
Μήπως πρέπει λοιπόν ο Δήμος Αθηναίων, αντί να αδιαφορεί, να ξαναδεί το θέμα και ζητήσει από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ να τηρήσει τους όρους της σύμβασης παραχώρησης;
Τι περιμένουν; πρώτα να συμβεί κάποιο ατύχημα και μετά να ψάχνουν σε ποιόν θα ρίξουν την ευθύνη;
Comments (0)
Comments powered by CComment