sepolia logo

Ίσως δεν έχει και  πολύ νόημα να αναφερθούμε ακόμα μιά φορά στα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε φορά που πέφτει μια δυνατή βροχή στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Καταστάσεις γνωστές με τις οποίες οι κάτοικοι έχουν εξοικειωθεί δεκαετίες τώρα. Έχουν εξοικειωθεί με τους πλημμυρισμένους δρόμους και τις καταστροφές που δημιουργούνται αλλά έχουν εξοικειωθεί και με την αδιαφορία των αρμόδιων και υπεύθυνων για αυτές τις καταστάσεις. Αρμόδιοι και υπεύθυνοι που ασφαλώς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν χρειάζεται να τους ενημερώνει κάποιος με φωτογραφίες κάθε φορά, μέσω novoville ή αλλιώς, γιατί κάτι τέτοιο θα καταντούσε τουλάχιστον γελοίο!

metro 3

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι υπεύθυνος ο Μπακογιάννης ή ο Καμίνης ή οποιοσδήποτε άλλος προγενέστερος δήμαρχος. Πρόκειται για συνολική αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε βάθος χρόνου. Αλλά ο τωρινός δήμαρχος είναι αυτός που θα εισπράξει την οργή και την απογοήτευση των κατοίκων. Όχι μόνο γιατί είναι δήμαρχος αλλά και γιατί με την όλη στάση και πολιτεία του δείχνει ότι αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει (και αυτόν) είναι οι κάθε λογής προβολές του έργου του για το κέντρο της Αθήνας και φυσικά το πολιτικό του μέλλον. Μέλλον που ο ίδιος προφανώς θεωρεί ότι δεν κρίνεται στα Σεπόλια και στον Κολωνό αλλά στους μεγάλους περιπάτους, στα μεγάλα πλατάνια της Πανεπιστημίου και στα μεγάλα σαλόνια.

Μέχρι πριν λίγες μέρες δήλωνε σίγουρος ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κύμα κακοκαιρίας. Ποιάς κακοκαιρίας; Δύο μέρες περιοδικών δυνατών βροχών, μην τρελλαθούμε κιόλας. Αποδείχθηκε ανέτοιμος και πολυλογάς. Αλλά και «άτυχος» αφού δυό μέρες πριν βρέθηκε να δηλώνει ότι τα πλατάνια που θα βάλει στην πανεπιστημίου θα έχουν και αντιπλημμυρικές ιδιότητες.. Έτσι οδήγησε το twitter και το facebook να κάνουν πάρτι με τις δηλώσεις του...

metro 4

Ας δούμε μερικά σχόλια από αυτά που γράφτηκαν στην ομάδα Σεπόλια City του facebook.

 - Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν φταίει για τα ακραία φαινόμενα του καιρού,,,
Άλλα όταν αυτά συμβαίνουν κάθε χειμώνα ,ε,του κέρατα, κάντε κάτι,εσείς είστε υπεύθυνοι και εσείς φταίτε! Χάνονται νοικοκυριά επιχειρήσεις, σας λεει κάτι αυτό?

 - "Μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμος Αθηναίων θα έχει θωρακιστεί απέναντι σε νεροποντές και θεομηνίες καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ήδη ξεκινήσει στην πρωτεύουσα."
Ο μήνας ήταν ο Αύγουστος και η δέσμευση ήταν του κ. Μπακογιάννη. Που χθες έγινε αόρατος.

rodou195 2

 - Για να ανέβει ο δήμαρχος προς θυμαράκια τα πεζοδρόμια είναι ολά σπασμένα τσακίζεται κατσίκα όχι άνθρωπος ,οι δρόμοι βρωμάνε ,τα φρεάτια βουλωμένα, ένα τέταρτο από Ομόνοια, πλήρη εγκαταληψει αλλά τα δημοτικά τέλη τα παίρνει κανονικά
Η Αθήνα και τα κάτω Πατήσια απελπισμένα ζητανε δήμαρχο....

 - Απλα η γειτονια δεν ενδεικνυται προφανως για τα αγαπημενα εργα βιτρινας του Δημαρχου μας που εχει εστιασει στα πλατανια του προσωπικου του περιπατου. Ντροπη και μονο

 - Το επιτελείο του Δήμου έχει καθήκον να κάθεται στα γραφειακια και να διεκπεραιώνει από εκεί τα οποια αιτηματα. Σε μια τόσο δύσκολη μέρα, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους και να διαπιστώσει και να καταγράψει προβλήματα. Κινδυνεύουν άλλωστε. Οπότε εσύ αγαπητέ δημότη, στείλε μας το παράπονο σου, και ο πρώτος διαθέσιμος δήμαρχος θα ασχοληθεί. Βέβαια, με ποιον δρόμο και φρεάτιο θα πρωτοασχοληθει ααα αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα παράπονα θα έχουν γίνει και σε τι χρονικό διάστημα? η δουλειά τους μια φορά είναι γραφείου, όχι να κάνουν περιοδείες, εκτός βέβαια και αν πρόκειται να πιούνε καφεδάκι και να φωτογραφηθούν για το θεαθηναι. Και εις άλλες καταιγίδες.?

avlonos 1

 - αφήστε ήσυχο τον δήμαρχο να τελειώσει τον μεγαααααλο περίπατο!

 - Δίκιο έχεις τώρα με τα πλατάνια που θα φυτέψει δε θα ξαναπληρώσουν οι δρόμοι θα ποτίζονται τα πλατάνια οπότε.... (Τα χάλια μας τα μαύρα)

 - Τα γνωρίζει από τότε πιυ ήταν δήμαρχος η μαμά του.... 30 χρόνια ήμουν στην καλαμα.. Τα ίδια μέχρι σημερα

 - καλέ μας έστειλε μήνυμα να μην βγούμε απ' τα σπίτια μας!!!!τι άλλο θέλετε πγια;;

 - Έχει δουλειά τώρα ξαναφτιάχνει τον μεγάλο περίπατο γιατί του περίσσεψαν λεφτά και έπρεπε να τα ξοδέψει μόλις τελειώσει θα δει και τα σεπολια υπομονή ..

 - Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis έλα για καφεδάκι τώρα που έχει και θέα στη θάλασσα, κερνάω εγω ?

 - και υστερα κάνουν παραπονα γιατί είναι ακριβά τα ενοίκια Σεπόλια-Κολωνο.. Ορίστε, ο δήμαρχος και τη Βενετία μας έφερε..

 - Μήπως να φυτεύανε εδώ τα πλατάνια αντί στην Πανεπιστημίου; έτοιμο το έχουμε το ποτάμι στα Σεπόλια. ΚΑΙ το λόφο Σκουζέ δίπλα. Τι μας λείπει δηλαδή;;

kreontos foinikis 1

 - Κολωνός και Σεπολια βούλιαξαν! Τα πεζοδρόμια καλύφθηκαν εντελώς. Δεν υπήρχε σημείο να κατέβει κανείς στο δρόμο. Το νερό έφτασε μέχρι τη μέση απ τις ρόδες των αυτοκινήτων.. ☹️ Τα φρεατια προφανώς βουλωμένα... Απελπισια

Πέτρας και Δωδώνης