sepolia logo

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατρέψει το Κέντρο Logistics η Διοίκηση Πατούλη, δείχνοντας έτσι έμπρακτα αφενός το πώς εννοεί την αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Και αφετέρου το πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία του Κέντρου – προφανώς ως … ντεκόρ για φωτογραφίες. Όμως οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι η θλιβερή πραγματικότητα και αυτή είναι ντροπιαστική. Και είναι έργο με την υπογραφή του κ. Πατούλη.

Είδη ρουχισμού, βρεφικές πάνες, γάλατα μακράς διαρκείας και άλλα είδη, πεταμένα όπως – όπως έξω από το Κέντρο Logistics, το κρίσιμο και δοκιμασμένο εργαλείο αλληλεγγύης και αρωγής που όμως η Διοίκηση έχει εγκαταλείψει εδώ και τέσσερα χρόνια.

patt cl rd 1patt cl rd 2

Μια δομή αλληλεγγύης που αρχικά ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού φαινομένου, ενώ αργότερα προσέφερε αρωγή στις κοινωνικές δομές σε επίπεδο Δήμων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Κέντρων φιλοξενίας ηλικιωμένων και είναι αναγνωρισμένο ως “καλή πρακτική” από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ψιλά γράμματα, για τη Διοίκηση Πατούλη αφού δεν προσφέρεται για απευθείας αναθέσεις και έχει εγκαταλειφθεί …

Η Διοίκηση Πατούλη οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις – όχι στη Δύναμη Ζωής αλλά στους πολίτες.

 

Στις παραπάνω καταγγελίες της παράταξης «Δύναμη Ζωής» απάντησε ο κ. Πατούλης με μία μάλλον υβριστική και στερούμενη, επί της ουσίας και των γεγονότων, επιχειρημάτων, απάντηση:

Απούσα η κα Δούρου από τη συμμαχία αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής, για τους λαούς Τουρκίας και Συρίας που επλήγησαν από τους σεισμούς

Εδώ και μέρες, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν “επαγγελματίες” αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά.

Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας ( στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το “καβούκι” που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες.

Δυστυχώς για αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων «επαγγελματιών αλληλέγγυων» που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα για τους Έλληνες λιμενικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο Αιγαίο ενάντια στους Τούρκους δουλέμπορους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν τους ακούσαμε να λένε ένα μπράβο στους άντρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Προφανώς τους προκαλεί αλλεργία η στολή που φορούν οι Έλληνες Λιμενικοί και Πυροσβέστες.

Δεν περιμένουμε λοιπόν από αυτούς τους μικρόψυχους ανθρώπους, να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που κάνουμε ως Αυτοδιοίκηση, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και η μικροκομματική του εκμετάλλευση.

Μόνον πόνο ξέρουν να πουλούν, όχι ελπίδα.

Comments (0)

    Attach images by dragging & dropping or by selecting them.
    The maximum file size for uploads is 10MB. Only gif,jpg,png files are allowed.
     
    The maximum number of 3 allowed files to upload has been reached. If you want to upload more files you have to delete one of the existing uploaded files first.
    The maximum number of 3 allowed files to upload has been reached. If you want to upload more files you have to delete one of the existing uploaded files first.
    Posting as

    Comments powered by CComment