Δήμος Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων

 • Δεκατέσσερις (14) νέες υπηρεσίες παρέχει ηλεκτρονικά ο Δήμος Αθηναίων

  Ποιες είναι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

  Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων, προσετέθησαν οι ακόλουθες 14 υπηρεσίες κι έτσι αυτές έφτασαν συνολικά τις 118:

  1. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο (προστατευτικά κιγκλιδώματα)

  2. Χορήγηση άδειας επισκευής πεζοδρομίου

  3. Χορήγηση άδειας υποβιβασμού πεζοδρομίου για την είσοδο – έξοδο αυτοκινήτων

  4. Χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

  5. Χορήγηση παράτασης άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

  6. Επιστροφή εγγυητικής επιστολής για την έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές - οικοδομικές εργασίες

  7. Κατασκευή εξωτερικής διακλάδωσης ακινήτου (σύνδεση με οριστικό δίκτυο ακαθάρτων)

  8. Εγγραφή στο Μητρώο Αρρένων ανήλικων τέκνων πολιτογραφηθέντων γονέων

  9. Αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Αρρένων

  10. Αίτηση διόρθωσης εσφαλμένων στοιχείων

  11. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω αναγνώρισης τέκνου εκτός γάμου

  12. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω υιοθεσίας

  13. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων λόγω αλλαγής φυσικής κατάστασης

  14. Πιστοποιητικό για τη μετεγγραφή στο Μητρώο Αρρένων

  Η διαδικασία για την έκδοση του πιστοποιητικού

  Για την είσοδο στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών taxisnet. Ακολουθώντας τις οδηγίες, οι δημότες υποβάλλουν την αίτησή τους προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια ενημερώνονται ηλεκτρονικά (μέσω της ψηφιακής τους θυρίδας) για τον χρόνο επεξεργασίας του αιτήματός τους. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πιστοποιητικό (ή έγγραφο) εκδίδεται ηλεκτρονικά.

 • Διακόσια πενήντα (250) νέα καροτσάκια καθαρισμού προστέθηκαν στον εξοπλισμό του Δήμου Αθηναίων

  250 καινούρια καροτσάκια θα υπάρχουν πλέον στην διάθεση των 494 εργαζομένων στον τομέα οδοκαθαρισμού του Δήμου Αθηναίων.

  Σύμφωνα με όσα λέει ο Δήμος, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

 • Ξεκίνησε να λειτουργεί το «Κοινωνικό κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων

  Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ξεκίνησε να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Παρέχει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

  Ο χώρος του κομμωτήριου βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης).

  Πρόκειται για την  πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber -έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη. Επίσης, λειτουργεί με την υποστήριξη - χορηγία της L'Oréal Professional Products.

 • Να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

  Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στην σημερινή του συνεδρίαση, την αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου.
  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των δένδρων με τη φύτευση ακόμη 87 πλάτανων, τοποθέτηση πλακών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, κατασκευή 16 φιλικών, «έξυπνων» διαβάσεων στους κάθετους άξονές της, ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ώστε να έχουν μικτή χρήση για πεζούς και ποδηλάτες κ.ά..

  Σε ό,τι αφορά τις λωρίδες, η Πανεπιστημίου θα έχει τρεις για τα ΙΧ και μία αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη, έκανε λόγο για «ράβε-ξήλωνε» και έλλειψη διαβούλευσης. Απαντώντας, ο κ. Αξιώτης επισήμανε ότι ήταν μακρά η διαβούλευση, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, ενώ η μελέτη έχει εγκριθεί απ΄όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα είσαι εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

 • Το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας είπε ομόφωνα «ΟΧΙ» σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

  Κατά της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων, η οποία προωθείται από το Υπουργείο παιδείας εν μέσω πανδημίας, ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του στις 8/11/21.

  Ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε άγνοια για τις σχετικές προθέσεις του Υπουργείου κατέθεσε όμως ψήφισμα ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια πιθανή απόφαση.

 • Ο δήμος Αθηναίων δίνει 35 εκατ. για 3 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε το κλάδεμα των δέντρων

  Αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που κλαδεύονται τα δέντρα στην Αθήνα - πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν καταστροφή και όχι κλάδεμα του δέντρου - τότε μην διαμαρτύρεστε στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, αλλά στην ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε εργολαβικά το κλάδεμα για 3 χρόνια με σύμβαση 35 εκατομμυρίων ευρώ!

  Όμως μπορεί να μην φταίνε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου για ότι στραβό βλέπετε, όμως ο Δήμος είναι που ανέθεσε την δουλειά αυτή σε ιδιώτη και μάλιστα οφείλει να την επιβλέπει, αν γίνεται σωστά. Επομένως, απέναντι στον πολίτη υπεύθυνος είναι ο Δήμος συνολικά.

  Τώρα αν σκεφτούμε πόσο θα κόστιζε η επάνδρωση με ειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου και η αγορά σωστού εξοπλισμού, για να συγκρίνουμε αυτό το κόστος με αυτά που θα πάρει ο εργολάβος, μάλλον χαμένος θα βγει ο Δήμος (και οι δημότες του κατά συνέπεια).

  Αλλά, το μάθαμε πια. Η σημερινή δημοτική αρχή θέλει όλα να τα φορτώσει σε ιδιώτες. Σιγά βρε παιδιά! πόσα να αντέξει η πλάτη το ιδιώτη πια; 

   

 • Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε με γερανό 3.862 παρατημένα οχήματα σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

  Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε (και άριστα έπραξε) τα δύο τελευταία χρόνια 3.862 εγκαταλελειμμένα οχήματα (1607 δίκυκλα και 2255 αυτοκίνητα) από τους δρόμους της πόλης. 

  Η σχετική είδηση βέβαια, έτσι όπως αναδημοσιεύτηκε σχεδόν σε όλους τους ιστότοπους από το δελτίο τύπου του Δ.Α., έχει τίτλο που δεν αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που έγινε η απομάκρυνση και έτσι όταν κανείς διαβάζει τον τίτλο μόνο, νομίζει ότι αυτός ο όγκος οχημάτων απομακρύνθηκε σε μια μέρα ξαφνικά. Και είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που διαβάζουν μόνο τον τίτλο μιας είδησης.

 • Καθώς ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και πέριξ, παραμένουν χαβούζες, ο Δήμος Αθηναίων φτιάχνει Ιαπωνικούς κήπους...

  Την διαβάσαμε και δεν ξέραμε αν έπρεπε να κλάψουμε ή να γελάσουμε... την είδηση που πρόβαλαν ΟΛΑ σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, περί κατασκευής του πρώτου δημόσιου Ιαπωνικού κήπου στην Ελλάδα από τον Δήμο Αθηναίων.

 • Δήμος Αθηναίων: Αναθέσεις και εργολαβίες

  Το διαβάσαμε πριν δυό βδομάδες περίμου στον ιστότοπο Ακαδημία Πλάτωνος και μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Το άρθρο ουσιαστικά αναδημοσιεύει απόψεις αλλά και στοιχεία από δημόσια παρέμβαση της ομάδας «Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη».

 • To 1595 (γραμμή δημότη) σε ιδιώτες - Καταγγελίες του Συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο

  Η υπηρεσία που εξυπηρετεί τηλεφωνικά τους πολίτες εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, το 1595, περνάει σε χέρια ιδιωτών, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων.

 • Σε ποιές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων θα κάνετε δωρεάν rapid tests

  Στις οκτώ λέσχες φιλίας αλλά πλέον και σε έξι δημοτικά ιατρεία μπορούν οι Αθηναίοι που είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, να κάνουν rapid tests για τον κορωνοϊό εντελώς δωρεάν.

 • Ανοιχτό στην πόλη και στους κατοίκους της θέλει τον Λόφο Φιλοπάππου η «Ανοιχτή Πόλη»

  Με την προ 15νθημέρου ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» θίγει το θέμα των ελεύθερων δημόσιων χώρων στην πόλη, που κινδυνεύουν κατ' αυτήν, από την πολιτική της διοίκησης Μπακογιάννη και ειδικά του χώρου του λόφου ΦΙλοπάππου.

 • Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο προσφέρει δωράν άθληση

  Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και προσφορά του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, εκατοντάδες δημότες της Αθήνας έχουν πλέον τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο Πεδίον του Άρεως.

 • Ουάου! σήμερα καθαρίζουμε πλατεία ...

  Πως και γιατί μια απλή, τυπική, επιβεβλημένη, συνήθης, υποχρεωτική, απαραίτητη, αναγκαστικά επίμονη και επίπονη, υποθετικά συνεχής λειτουργία - παροχή του Δήμου στους κατοίκους της πόλης μετατρέπεται σε show?

 • Σώστε τα δέντρα - επιστολή αναγνώστη για να σωθούν τα δέντρα των Σεπολίων και όχι μόνο αυτά

  Από την αναγνώστρια του site μας Μιχαέλλα Κ. πήραμε την παρακάτω επιστολή την οποία και αναδημοσιεύουμε αυτούσια, χωρίς βέβαια να είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε την ακρίβεια των καταγγελιών της. Περιμένουμε παρέμβαση και από την αντίθετη πλευρά.

 • Οργασμός εξαγγελιών για έργα στον Δήμο Αθηναίων

  Δεν αναφερόμαστε με τον τίτλο ούτε στον Μεγάλο Περίπατο (ανάπλαση Πανεπιστημίου με άλλα λόγια) ούτε στην Διπλή Ανάπλαση, αλλά σε έργα που θα επιδράσουν περισσότερο στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

 • Τρία νέα «πάρκα τσέπης» σε Γούβα, Πετράλωνα και Πατήσια

  Συνεχίζοντας ο Δήμος Αθηναίων την εφαρμογή της ιδέας για τα πάρκα τσέπης ανακάλυψε και διαμόρφωσε τρείς νέους χώρους σε γειτονιές της Αθήνας.

 • Η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη στις κριτικές για τις ευθύνες του Δήμου σχετικά με τις πλημμυρισμένες γειτονιές

  Σύντομη απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στην έντονη κριτική που δέχθηκε σχετικά με τις ευθύνες του Δήμου για τα μέτρα που δεν πήρε και την προετοιμασία που δεν είχε κάνει μπροστά στην προαναγγελθείσα νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδος.

 • Ακόμα μια φορά - Βενετία τα Σεπόλια ο Κολωνός και η Ακαδημία Πλάτωνος

  Ίσως δεν έχει και  πολύ νόημα να αναφερθούμε ακόμα μιά φορά στα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε φορά που πέφτει μια δυνατή βροχή στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

 • Οι φίλοι μας τα ζώα και οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την προστασία τους

  Τα σκυλάκια και τα γατάκια ήταν πάντα αναπόσπαστο μέλος της ζωής της πόλης αλλά τώρα πλέον έχουν γίνει αναπόσπαστο μέλος πάρα πολλών οικογενειών. Σπάνιο πια να δεις αδέσποτο σκύλο στον δρόμο και οι αδέσποτες γάτες είναι όλο και λιγότερες.

 • Μας δουλεύεις δήμαρχε;

  Αν ισχυρίζονται μερικοί «κακοήθεις», ότι ο ΡανΤαΠλαν της πολιτικής απολαμβάνει ασυλίας από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας, τότε τι θα έπρεπε να πούμε για την ασυλία του Δημάρχου Αθηναίων από την ίδια πλειοψηφία μέσων ενημέρωσης, μιας και πρόκειται για το χρυσό παιδί της Νεοδημοκρατικής παράταξης και την ενσάρκωση του ελπιδοφόρου μελλοντός της;

 • Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για παιδιά προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων

  Μία σειρά εξετάσεων για παιδιά παρέχει δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων σε τρία πολυδύναμα δημοτικά κέντρα υγείας. Οι παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις διενεργούνται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

 • Ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης 410 πεζοδρομίων στον Δήμο Αθηναίων

  Το πρόγραμμα αποκατάστασης 410 πεζοδρομίων στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας άρχισε ήδη να υλοποιείται τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο χρόνια και έχει προϋπολογισμό 24 εκ. ευρώ.

 • Στον αγιασμό των νέων σχολείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας παρέστη ο Κ. Μπακογιάννης

  Στο 152ο νηπιαγωγείο (Δαγκλή και Ζερβουδάκη) και εν συνεχεία στο 153ο-154ο στην Ιακωβάτων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων για τον αγιασμό που έγινε με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 • Είναι τα πάρκα τσέπης αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε;

  Διαβάσαμε στο LIFO της άποψη ενός ειδικού σχετικά με τα πάρκα τσέπης που δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων σε κάποιες γειτονιές, σαν μέρος του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Την παραθέτουμε για προβληματισμό.

 • Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αθήνα

  Σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αξιώτης ξεκαθάρισε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει γίνει ο καθαρισμός όλων των φρεατίων της πόλης, ενώ προχωρούν και τα αντιπλημμυρικά έργα στους λόφους του Στρέφη και του Λυκαβηττού.

 • Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας ηλεκτρονικά στον Δήμο Αθηναίων σε έως και 100 δόσεις

  Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να υποβάλουν ηλεκτρονικά, και χωρίς καμία ταλαιπωρία, αιτήσεις για τη ρύθμιση κάθε είδους οφειλής: Από τα δημοτικά τέλη μέχρι και τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

 • Νίκος Σοφιανός (Λαϊκή Συσπείρωση) - «Προτεραιότητα του Δημάρχου να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η υγεία, η παιδεία και η άθληση των δημοτών.»

  Στο δημοτικό συμβούλιο της 30/8 και προ ημερήσιας διάταξης ο Νίκος Σοφιανός από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τις παρακάτω δηλώσεις, για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» δεν ψήφισε την απόδοση τιμών στον Θεοδωράκη - Ποιά είναι όμως η αλήθεια;

  Γέμισαν τα sites τις προηγούμενες ημέρες με την είδηση ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν υπέρ της απόφασης για απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη.

 • Ο εμβολιασμός αστέγων στις δομές του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς

  Το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 60% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%.

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 20:48

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36