Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης με την οποία προσπαθεί να απαντήσει σε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις σχετικά με την διαδικασία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους, της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Μας κάνει κατ' αρχήν εντύπωση, ότι αν και η διαδικασία πρόσληψης 8.500 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ είναι ένα αναμφισβήτητα θετικό γεγονός, που θα έπρεπε να χαιρετιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, έχει συναντήσει τόσες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
18/4/18

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ( η πιο δύσκολη) του διαγωνισμού δια μέσου του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.
Δημοσιεύθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων στις προθεσμίες που είχαν τεθεί (31/3) και ήδη γίνονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψη των επιτυχόντων στους Ο.Τ.Α. , αναμένοντας τους οριστικούς πίνακες Ιούνιο-Ιούλιο.
Παράλληλα είδαμε την απαίτηση των ¨παρατασιούχων¨ για 6μηνη παράταση των συμβάσεων τους, και μια καλά στημένη βιομηχανία αγωγών στο δικαστήριο, στους περισσότερους Ο.Τ.Α. για παράταση συμβάσεων.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε τα στοιχεία που αναφέρονται σ΄αυτή την κατάσταση γιατί πιθανώς το κλίμα να οξυνθεί και να έχουμε ¨ κίνημα αποτυχόντων παρατασιούχων¨ που θα διεκδικήσει την μονιμοποίηση τους.

1. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια (πολύ πριν το μνημόνιο) γίνεται διαγωνισμός δια μέσω του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους (8.500 περίπου, εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων , αποχωρήσεις-προσλήψεις).
Αυτό από μόνο του συνιστά μια τεράστια πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης απολύτως σύμφωνη με τις πάγιες θέσεις μας περί ¨μόνιμης και σταθερής εργασίας¨

2. Η ηθική υποχρέωση απέναντι στους συμβασιούχους που το 2015-16-17 είχαμε ανανεώσει τις συμβάσεις τους, μεταφράστηκε σε αυξημένη μοριοδότηση τους που οδήγησε σε μια προκήρυξη στα όρια της Συνταγματικότητας.
Να θυμηθούμε τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της Ν.Δ. στο ΑΣΕΠ προκειμένου το όργανο να ακυρώσει τον διαγωνισμό και την οριακή πλειοψηφία (13-12) με την οποία αποφασίσθηκε η συνέχιση της διαδικασίας.
Αρα δεν υπήρχε απολύτως καμία δυνατότητα να εξασφαλισθεί η παραμονή ολων των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. , με τον διαγωνισμό, παρ΄εκτός αν θέλαμε αυτό να μην προχωρήσει ή να ανατραπεί στα ανώτερα δικαστήρια (ΣΤΕ) ως αντισυνταγματική πράξη της Διοίκησης. Δηλαδή συνειδητά να κοροϊδέψουμε τους εργαζόμενους.
Με βάση την μοριοδότηση που βάλαμε φαίνεται ότι περίπου η πλειοψηφία των επιτυχόντων ανήκουν σε εργαζόμενους που είχαν προϋπηρεσία σε Δήμους, όχι όμως μόνο σε αυτούς της τελευταίας τριετίας.
Οι υπόλοιποι επιτυχόντες είναι αυτοί που έχουν αυξημένα κοινωνικά μόρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση κ.α.).
Οι φήμες ότι δήθεν υπήρξαν παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση ή του Δημάρχους στην διαδικασία είναι απλώς … ανοησίες και πολιτικά στημένα σχόλια.

3. Οι απαιτήσεις για εξάμηνη παράταση των συμβάσεων με ενέργειες του ΥΠ.ΕΣ. είναι αδιέξοδη και πρακτικά μη εφαρμόσιμη.
Να θυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει οριστικά και ομόφωνα αποφανθεί ότι δεν πληρώνονται οι συμβασιούχοι οι οποίοι υπερβαίνουν τους 24 μήνες συνεχούς εργασίας.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα πεδίο νομοθετικής παρέμβασης γιατί θα ήταν πρόδηλα Αντισυνταγματική.
Αλλά και επι της ουσίας , οι 8.500 μόνιμοι εργαζόμενοι (ΥΕ, ΔΕ) προέκυψαν βάσει των δηλωθέντων αναγκών των ίδιων των Δήμων, θα προσληφθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δυνατότητα για επιπλέον προσλήψεις, οικονομικά και λειτουργικά, από πλευράς των Ο.Τ.Α.
Συμπέρασμα. Είναι προφανές ότι η κίνηση του ΥΠ.ΕΣ.,της Κυβέρνησης για τον διαγωνισμό ήταν, αν και καθυστερημένη, απολύτως ορθή, πολιτικά και ιδεολογικά.
Η Ν.Δ. προσπαθεί να προκαλέσει χάος για να αποδείξει ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ότι το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί κατά βάση με συμβασιούχους. Επι πλέον είναι γνωστή η θέση της για την ανάγκη της πλήρους παραχώρησης σε ιδιώτες της αποκομιδής-διαχείρισης των απορριμμάτων.
Εκμεταλλεύεται την μεγάλη ανάγκη για εργασία των συμβασιούχων που δεν θα είναι στους πίνακες επιτυχόντων και θα χάσουν την δουλειά τους , υποστηρίζοντας αντιφατικά ,είτε ότι τους μοριοδοτούμε παράνομα, είτε όταν δεν επιτυγχάνουν ότι κακώς δεν τους μονιμοποιούμε .
Είναι όμως καιρός η ΚΕΔΕ και κάποιοι Δήμαρχοι να σταματήσουν τις οπορτουνιστικές , ανευ αντικειμένου ,δηλώσεις και κινήσεις αφού γνωρίζουν ότι θεσμικά και αντικειμενικά στο συγκεκριμένο χρόνο η επιλεγείσα λύση ήταν η καλύτερη και η πιο δίκαιη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μεχρι στιγμής η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν υποστηρίζει τους παρατασιούχους που απαιτούν μονιμοποίηση.
Μένουμε σταθεροί στην θέση μας :
• ότι το δημόσιο χρειάζεται μόνιμο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας ,
• ότι ο φετινός διαγωνισμός πρέπει να επαναληφθεί και για άλλες ειδικότητες που έχουν ανάγκη οι ¨αποψιλωμένοι¨ Δήμοι, ιδιαίτερα δε εξειδικευμένες θέσεις.
Κατανοούμε την δικαιολογημένη αγωνία των συμβασιούχων να διατηρήσουν την εργασία τους, όμως σε μια κοινωνία που το ποσοστό ανέργων υπερβαίνει το 20% δεν πρέπει να υποστηρίζουμε φαινόμενα και κινήσεις κοινωνικού αυτοματισμού.
Όλοι οι συμπολίτες μας που ζητούν εργασία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με συνθήκες διαφάνειας και αμεροληψίας.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"