sepolia logo

Από ανακοινώσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων πληροφορηθήκαμε για το νέο κρούσμα μαύρης εργασίας σε αλυσίδα καφέ που εξελίχθηκε και σε απόλυση εργαζόμενης η οποία ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

josef

Η πρώτη ανακοίνωση ενημερώνει για το θέμα και καλεί σε κινητοποίηση, ενώ η δεύτερη αναφέρεται στην πραγματοποίηση της κινητοποίησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες μέρες μετά τη μαζική και νικηφόρα κινητοποιήση για την επαναπρόσληψη του εργαζομένου και μέλους της Λαϊκής Συνέλευσης ΑΚ. Πλάτωνα/Κολωνού/Σεπολίων Ο.Κ., πληροφορηθήκαμε για τις ‘’βρωμιές’’ ενός άλλου εργασιακού κάτεργου στη Λεωφόρο Αθηνών.

Αναφερόμαστε στην επιχείρηση JOSEF CAFÉ και σε υπόθεση που αφορά απολυμένη έγκυο εργαζόμενη η οποία πλέον βρίσκεται στον 8o μήνα εγκυμοσύνης της χωρίς ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα οποία σε κάθε περίπτωση δικαιούται. Ερχόμενοι σε επαφή με την απολυμένη έγκυο εργαζόμενη, που θέλει να αγωνιστεί για να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τα δικαιώματα της, ανακαλύψαμε ότι οι «βρωμιές» του εργοδότη σε βάρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν έχουν προηγούμενο. Όσον αφορά την υπόθεση της εγκύου Α. η ένταση της εκμετάλλευσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν έχει ταβάνι. Συγκεκριμένα η εργαζόμενη ήταν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και δούλευε για 5 μήνες, 6 φορές τη βδομάδα (Δευτέρα με Σάββατο) και 10 ώρες τη μέρα τουλάχιστον!!! Ο εργοδότης της από την άλλη δήλωνε ότι η Α. εργάζονταν στο μαγαζί του για 4 ώρες τη μέρα και 5 φόρές τη βδομάδα (20 εργατώρες από 60), την πλήρωνε μαύρα καθώς δεν της κόλλησε ούτε ένα ένσημο (!!!) και δεν της έδωσε ποτέ το δώρο που δικαιούται. Σαν κερασάκι στην τούρτα και ενώ ήταν στον 7ο προς τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της την απέλυσε χωρίς αποζημίωση, πετώντας την ουσιαστικά στο δρόμο ένα μήνα πριν τη γέννα της.

Η Α. και όλοι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Σαν Λαϊκή Συνέλευση καλούμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 21/4 και ώρα 10 το πρωΙ (Προσυγκέντρωση 9.30 Μελενίκου και Λ. Αθηνών, γέφυρα Αχιλλέως). Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, τα σωματεία και τα εργατικά σχήματα του κλάδου του επισιτισμού, τους λοιπούς φορείς της γειτονιάς καθώς και κάθε αγωνιστή στην κινητοποίηση.

Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένου περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας σε βάρος εργαζομένου δεν είναι το μόνο στην περιοχή αλλά ούτε και γενικότερα. Ως Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα/Κολωνού/Σεπολίων καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να βρεθούν σε θέσεις μάχης ενάντια στους εργοδότες τους καθώς και στην αντιλαϊκή πολιτική. Να μην φοβηθούν και να μην υποκύψουν στις απειλές των αφεντικών τους, αλλά να διεκδικήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Είμαστε αποφασιμένοι να βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι το τέλος μαζί με τους υπόλοιπους φορείς τους εργατικού λαϊκού κινήματος. Καλούμε τους εργαζόμενους να γνωστοποιήσουν τα συμβάντα της εργοδοτικής ασυδοσίας σε βάρος τους στη Λαϊκή Συνέλευση και τα σωματεία τους και από κοινού να δώσουμε ένα ανυποχώρητο αγώνα υπεράσπισης των δικαιώματων τους μέχρι την τελική νίκη.

Κανείς εργαζόµενος µόνος του

Θα νικήσουµε εµείς και όχι οι εργοδότες µας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-AK. ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ   

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ
 
Στη σημερινή κινητοποίηση 21/4 το πρωι που έγινε έξω απο το JOSEF CAFFE στη Λεωφ. Αθηνών για την απολυση της εγκύου και για πλήθος εργοδοτικών αυθαιρεσιών απο το αφεντικό στους εργαζομενους του μαγαζιου συμμετείχε η ΛΑΝΤΖΑ εργατικό σχήμα στον επισιτισμό και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ πήραν μέρος πολλοί  νέοι αγωνιστές.Υπηρχε αντίδραση  με βρισιές κλπ απο μερικούς βαλτους που παίζαν το ρόλο της υπεράσπισης της εργοδοσίας.
 
Η εργοδοσία πήρε το μήνυμα ότι θα ειμαστε απ´εξω συνεχώς και θα νικήσουμε.Προετοιμαζουμε τα επόμενα βήματα μας με καταγγελίες και δυναμικές παραστάσεις στο ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας καθως και νεες κινητοποιησεις εξω απο το μαγαζι μεχρι να δικαιωθει η εργαζομενη.Στεκομαστε δίπλα σε καθε εργαζόμενο που νοιώθει  στο πετσί του την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία απο την εργοδοσία.

Κανείς εργαζόµενος µόνος του

Θα νικήσουµε εµείς και όχι οι εργοδότες µας