Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Και πάλι για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια - Απάντηση σε ερωτήματα - Πως φτιάχτηκε και ποιοί το συντηρούν;

01-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο που βρίσκεται στην γειτονιά μας, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

16-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Κινηματογράφος, κρατημένος κι αυτός στην μνήμη των κατοίκων των Σεπολίων, βρίσκονταν στην καρδιά της γειτονιάς, στην οδό Δυρραχίου. Δεν είχε...

Ακολουθεί ενημέρωση από τον εκπολιτιστικό - εξωραϊστικό σύλλογο Σεπολίων «Αναγέννηση» σχετικά με παρέμβαση που πραγματοποίησε ο σύλλογος στην ΤΟΜΥ στα Θυμαράκια καταγγέλλοντας τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας μέσα σε συνθήκες που αυξημένων αναγκών προστασίας της υγείας.

anag tomy thimarakia 2020 06 12 4

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 μέλη του Συλλόγου μας αλλά και της «Ομάδας Γυναικών Σεπολίων-Κολωνού» πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από την ΤΟπική Μονάδα Υγείας στα Θυμαράκια για να ενημερώσουμε εργαζόμενους και επισκέπτες για την οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση ενός αναβαθμισμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με το πανό μας και τις ανακοινώσεις μας κάναμε γνωστό ότι πλέον στον Δήμο της Αθήνας υπάρχει συντονισμός και κοινή δράση φορέων και συλλόγων γι αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία της υγείας του λαού ειδικά σε περίοδο πανδημίας.

Η πρωτοβουλία μας αυτή ήταν μία από τις πολλές που αναπτύχθηκαν συντονισμένα από φορείς, σωματεία και συλλόγους σε όλη την Αθήνα σε ΤΟ.Μ.Υ και Δημοτικά Ιατρεία όπως στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, στην ΤΟ.Μ.Υ Παγκρατίου, στην ΤΟ.Μ.Υ Νέου Κόσμου, στην ΤΟ.Μ.Υ Ακαδημίας, στο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης και στο Κέντρο Υγείας Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σκοπεύουμε να δυναμώσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες!

Απευθύνουμε κάλεσμα και σε άλλους Συλλόγους και Φορείς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην Κοινή Δράση και τον Συντονισμό!

Καλούμε τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα αυτόν και να μην δεχτούμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη την Αθήνα!

anag tomy thimarakia 2020 06 12 1

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Στο 1ο Διαμέρισμα, τα Δημοτικό Ιατρεία (Καλφοπούλειο) είναι υποστελεχωμένα, με μεγάλο κομμάτι εργαζομένων με ετήσιες συμβάσεις.

– Στο 2ο Διαμέρισμα, υπάρχει η ΤΟΜΥ Παγκρατίου που εξυπηρετεί τέσσερις συνοικίες με μεγάλο όγκο πληθυσμού (Παγκράτι, Γούβα, Βύρωνας, Καισαριανή), ενώ η ΤΟΜΥ Νέου Κόσμου εξυπηρετεί και τμήμα της Νέας Σμύρνης. Το Δημοτικό Ιατρείο Ν. Κόσμου υπολειτουργεί.

– Στο 3ο Διαμέρισμα, υπάρχει η ΤΟΜΥ Πετραλώνων με μόνο έναν οικογενειακό γιατρό, ενώ δεν υπάρχουν νοσηλευτές.

– Στο 4ο Διαμέρισμα, η ΤΟΜΥ στα Θυμαράκια, καλείται να καλύψει τις ανάγκες περίπου 90.000 κατοίκων!

– Στο 5ο Διαμέρισμα, έχει κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο συγχωνεύτηκε με το «Αγία Όλγα», ενώ η «Παμμακάριστος» μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, όπως και τα Δημοτικά Ιατρεία. Όλο το 5ο Διαμέρισμα καλείται να εξυπηρετηθεί από το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας στα Πατήσια, όπου πηγαίνουν και ένα μεγάλο μέρος κατοίκων από την Κυψέλη.

– Στο 6ο Διαμέρισμα, τα ανεπαρκέστατα Δημοτικά Ιατρεία καλούνται να καλύψουν πάνω από 130.000 κατοίκους, τα οποία δεν διαθέτουν καν παθολόγο ή ορθοπεδικό, αλλά και αρκετά ιατρικά μηχανήματα.

– Στο 7ο Διαμέρισμα, το Γυναικολογικό στο «Έλενα» τώρα βλέπει τα ραντεβού του Μάρτη, ενώ το Κέντρο Υγείας επί της ουσίας λειτουργεί μόνο για τον κορονοϊό και τα Δημοτικά Ιατρεία είναι υποστελεχωμένα.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στην Αθήνα, με χαρακτηριστική την κατάσταση στον «Ευαγγελισμό».

anag tomy thimarakia 2020 06 12 3

Διεκδικούμε:

  • Τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας, με  κρατική χρηματοδότηση, και τέτοια αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων. Να λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως παρέχοντας τις υπηρεσίες τους δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα για τη διενέργεια όλων των εξετάσεων.
  • Να ανοίξουν τώρα κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση πιθανού νέου γύρου πανδημίας, να στελεχωθούν με κλίνες τα νοσοκομεία που λειτουργούν με το άθλιο καθεστώς των ράντζων.
  • Να διαμορφωθούν τώρα υποδομές για την εξέταση και τη διενέργεια των τεστ για πιθανά κρούσματα Covid-19, που δεν θα υπονομεύουν τη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δομών.
  • Την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

anag tomy thimarakia 2020 06 12 2

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"