απορριμματοφόρο

Κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Ιανουαρίου, ο κ.Καμίνης αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σωματεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο σεβασμός στο δικαίωμα στην απεργία είναι αυτονόητος και δεδομένος.

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να είναι δυσανάλογες των προβλημάτων και της συνολικής στάσης που, ως δημοτική αρχή, έχουμε στα ζητήματα των εργαζομένων. Για όσα περνούν μόνο από το δικό μας χέρι, καθώς και για αυτά που συνεχίζονται με ευθύνη άλλων.

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχουν προβλήματα. Και θεωρώ ότι κανένας δεν αμφιβάλλει για τη βούληση που έχουμε για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου.        

Η δημόσια υγεία και η ασφάλεια είναι για εμάς πάντοτε πρώτη προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε το διάλογο με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα έως και την τελευταία στιγμή. Δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί μία κινητοποίηση που δεν θα ωφελήσει την πόλη, και την μεγάλη προσπάθεια, που κάνουμε όλοι μαζί, για την καθαριότητα στην Αθήνα».