sepolia logo

Κανονικό πάρτι κάνει ο Δήμος Αθηναίων με την απευθείας ανάθεση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα είναι χωρίς θεατές,  θα μεταδοθεί μόνο τηλεοπτικά, με μόνο διάττοντα αστέρα τον Σάκη Ρουβά και θα στοιχίσει 215.000 ευρώ!

Η απόφαση να στηθεί υπαίθρια σκηνή στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού με βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυέλαιους και εκατοντάδες φώτα, ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης και υποστηρίχθηκε μόνο από την παράταξη Μπακογιάννη.

Η «Λαϊκή Συπείρωση» με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

Ενώ και η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει τα παρακάτω:

«Με μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού επέλεξε η Δημοτική Αρχή να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Μια συναυλία 17 λεπτών και κόστους 211.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, η οποία θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον ήταν το εισηγητικό που κλήθηκε να εγκρίνει χτες το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και το οποίο καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης».

Αλλά και η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων γράφονται τα πρακάτω:

«Η απόφαση της παράταξης του δημάρχου Μπακογιάννη να δοθούν 215.000€ με απευθείας ανάθεση, για 17 λεπτών εκδήλωση (12.500€/λεπτό), χωρίς κοινό, αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια για τον χειμαζόμενο κόσμο της πρωτεύουσας. Η θρασύτατη αυτή απόφαση, ειδικά αυτή την εποχή, δείχνει μια προκλητική αδιαφορία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος με την ακρίβεια, την ανεργία και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ο δήμος σπαταλά χιλιάδες ευρώ χωρίς ντροπή.

Τα ίδια σκηνικά επαναλαμβάνονται κάθε χρονιά: πέρσι δόθηκε 1.000.000€ χριστουγεννιάτικος μποναμάς στις εταιρείες για τον στολισμό και τον αποστολισμό της πόλης, ενώ πρόπερσι, η δημαρχία Μπακογιάννη μετέτρεψε την πόλη σε τσίρκο με τις πολλαπλές «υιοθεσίες» από τις «φιλάνθρωπες» εταιρείες που ξεφορτώθηκαν ότι είχαν στις αποθήκες τους.

Και όλα αυτά γίνονται με τη δικαιολογία του ενδιαφέροντος για την «ψυχολογία των κατοίκων»! Αυτοί που με ταξική μεροληψία ενδιαφέρονται αποκλειστικά πως θα «ταΐσουν» το κεφάλαιο και διαλύουν την κοινωνία, ας μην ασχολούνται με την ψυχολογία μας».