Σε δύο διαδοχικές δηλώσεις, προχθές και χθες 11/10, προχώρησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ως επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης βγήκε τελικά τρίτος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων.
Ανάμεσα στις δύο δηλώσεις πραγματοποίησε συνάντηση με τον υποψήφιο της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ κ. Χάρη Δούκα και συμφώνησαν σε ορισμένα σημαντικά σημεία για την επόμενη μέρα, με βάση τα οποία θα εκφραστεί η υποστήριξη Ζαχαριάδη σε Δούκα, για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Το περιβάλλον και η ενέργεια, η μετεγκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών στο πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ, η προστασία της κατοικίας και η ανάσχεση της επέκτασης του Real Estate σε βάρος των κατοίκων της πόλης, είναι αυτά τα θέματα που διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο.
Ο κ. Ζαχαριάδης στις δηλώσεις του, άφησε και αιχμές για την ανακοινωθείσα στάση της ΛαΪκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
«Είναι αδιανόητο και πολιτικά απαράδεκτο με 70% αποχή κάποιος να καλεί σε αποχή ή λευκό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. «Είναι απαράδεκτο όταν έχεις μπροστά σου Μπακογιάννη και Δούκα να νίπτεις τας χείρας σου» σημείωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης. «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση του κ. Μπακογιάννη που έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων της Αθήνας. Η κινητοποίηση της αποχής μπορεί να δώσει άλλα αποτελέσματα», εκτίμησε ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Η υπόθεση της προοδευτικής Δημοτικής Αρχής της Αθήνας είναι εφικτή την Κυριακή 15/8. Αύριο θα συναντήσω το Χάρη Δούκα pic.twitter.com/mYOSG6MGZS
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) October 9, 2023
Δηλώσεις 11/10 μετά την συνάντηση με Χάρη Δούκα:
Στις 15/10 πρέπει να ηττηθεί η αποτυχημένη διοίκηση Μπακογιάννη pic.twitter.com/hOM5B2hGnZ
— Costas Zachariadis (@CZachariadis) October 10, 2023