Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται η μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων, σχετικά με υπερβολικές χρεώσεις δημοτικών τελών, που εντοπίστηκαν σε δύο τουλάχιστον λογαριασμούς ρεύματος από την ιδιωτική εταιρία ηλεκτρικού ρεύματος Volton.
Η μήνυση κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για άμεση αντίδραση του Δήμου σε αυτή τη σκανδαλώδη ενέργεια της εταιρείας, που μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών εμφάνιζε αυξημένα δημοτικά τέλη -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα- ως χρεώσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων το περασμένο διάστημα έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών από δημότες του, αναφορικά με υπέρογκες χρεώσεις εις βάρος τους από την εταιρεία VOLTON (ΚΕΝ Παραγωγή και Εμπορία Ενεργειακών Προϊόντων Ανώνυμος Εταιρεία VOLTON Group of companies). Η εν λόγω εταιρεία συμπεριέλαβε στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων), χρεώσεις με υπερδιπλάσιο «καπέλο»:
1. Για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΤ) χρέωση με συντελεστή 3,50 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 1,55 ευρώ/τ.μ.
2. Για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΔΦ) χρέωση με συντελεστή 3,45 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 0,33 ευρώ/τ.μ.
H εταιρία Volton έδωσε την παρακάτω απάντηση στις καταγγελίες. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν πρόκειται για πειστική ή όχι απάντηση, αλλά ένα πρώτο ερώτημα είναι το αν η Volton θα προχωρούσε στους ελέγχους χωρίς να έχει γίνει κάποια καταγγελία.
“Κατά τη διενέργεια εκτεταμένων απολογιστικών ελέγχων διαπιστώθηκε πως υπήρξαν χρεωστικές αλλά και πιστωτικές διαφορές σε ορισμένους λογαριασμούς, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας”, αναφέρει η ΚΕΝ Α.Ε. (VOLTON) σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τις αυξημένες χρεώσεις Δημοτικών Τελών Καθαριότητας, Φωτισμού και Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της.
“Συγκεκριμένα, κάποιοι συνδρομητές της εταιρείας έλαβαν λογαριασμούς με αυξημένα και κάποιοι με μειωμένα Δημοτικά τέλη, λόγω τεχνικού σφάλματος στον συντελεστή υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους.
Το σφάλμα αφορά σε ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα 26 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2022.
Η αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και η διαφορά στα Δημοτικά τέλη σε όσους λογαριασμούς εντοπίστηκε το πρόβλημα θα διορθωθεί αντίστοιχα στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Επισημαίνεται ότι οι ίδιοι έλεγχοι έγιναν και στη μητρική εταιρεία, Volton A.E., όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανακύψει κανένα ανάλογο πρόβλημα.
Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο από τους συγκεκριμένους συνδρομητές της εταιρείας, όσο και από όσους Δήμους επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα, για την αναστάτωση που προκλήθηκε”.
Comments (0)
Comments powered by CComment