sepolia logo

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απρίλη 2023, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

« Ζητήσαμε να μπει εντός ημερήσιας διάταξης το θέμα για τα προβλήματα των ειδικών σχολείων της Αθήνας, όχι απλά για να συζητήσουμε αλλά για να αποφασίσουμε γι΄αυτά. Στην επιστολή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στις υποδομές των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αθήνα σας αναφέρουν ότι έχει ξαναγίνει αντίστοιχη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Ιουνίου 2022. Για τη δημοτική Αρχή όμως, μπήκαν από το ένα αυτί και βγήκαν από το άλλο χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί να κληθούν με πρωτοβουλία του ίδιου του Δήμου οι Σύλλογοι Γονέων, οι εκπαιδευτικοί, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, να έρθει συγκεκριμένο εισηγητικό από την δημοτική Αρχή και να αποφασίσουμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Εμείς επιμένουμε ότι σήμερα θα πρέπει να αποφασίσουμε και ζητάμε να αποτελέσουν απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου τα επτά συγκεκριμένα αιτήματα φορέων που αναφέρονται στο χάλι που βρίσκονται τα ειδικά σχολεία της Αθήνας και διατυπώνουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Δεν έχει κανένας μονοπώλιο στην ευαισθησία αλλά αυτή αποδεικνύεται και στην πράξη. Προς το παρόν τα ειδικά σχολεία εισπράττουν αδιαφορία, τόσο για τα ειδικά δημοτικά σχολεία, όσο και για τα ειδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας και το ΕΕΕΕΚ. Και είναι ξεκάθαρο ότι λεφτά υπάρχουν, είναι τα εκατομμύρια που πετάξατε στον μεγάλο περίπατο που αρχικά στήριξαν και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι τα 260 εκατ. ευρώ που θα δώσει ο Δήμος για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και που όλοι μαζί το στήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλο ένα ατύχημα είχαμε σε παιδική χαρά, στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Τα ατυχήματα πλέον είναι συνεχόμενα. Οι «κακές στιγμές» λοιπόν πολλαπλασιάζονται και την ίδια στιγμή η κατάσταση υποστελέχωσης στα τεχνικά συνεργεία συντήρησης του ΟΠΑΝΔΑ είναι τραγική. Η περίφημη πιστοποίηση των παιδικών χαρών για την οποία ο Δήμος πληρώνει σε ιδιωτική εταιρεία τι εγγυάται; Θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρό παιδί για να ληφθούν μέτρα; Θα πρέπει να ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομαδιαίου ελέγχου στις παιδικές χαρές, μαζί με την ολοκλήρωση του υπόλοιπου προγράμματος. Τον ηλεκτροφωτισμό τον ανέλαβε εταιρεία, τη συντήρηση του πρασίνου την ανέλαβε εταιρεία, μήπως η δημοτική Αρχή σκοπεύει και τη συντήρηση των παιδικών χαρών να την δώσει σε εταιρεία;

Στους περίφημους λαχανόκηπους της Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά από τέσσερεις μήνες συνεχών παρεμβάσεων μας, το δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και έγινε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής απέναντι στον επί τέσσερα χρόνια καταπατητή των 9 στρεμμάτων. Ο καταπατητής προς το παρών όργωσε ξανά και έφερε νέα ποτιστικά και συνεχίζει απτόητος. Όταν η δημοτική Αρχή για την ανάπλαση στον λόφο του Στρέφη μπορεί και κινητοποιεί αύρες και ΜΑΤ, για δεν έχει την δυνατότητα να διώξει τον καταπατητή και να γίνουν η παιδική χαρά και οι αθλητικοί χώροι που έχουν αποφασιστεί στην πράξη απαλλοτρίωσης, για την οποία έχει πληρώσει ο Δήμος; Πότε θα κάνει ενέργειες ο Δήμος;

Για το θέμα του πάρκου Ρεγκούκου στις τρείς γέφυρες, είχαμε θέσει ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε δέσμευση πριν από ένα μήνα ότι θα ξεκινούσαν εργασίες. Τίποτα δεν έχει ξεκινήσει. Δεν έχει γίνει ο στοιχειώδης καθαρισμός. Δεν έχουν απομακρυνθεί τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Ο Δήμαρχος έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι «η Αθήνα δεν θα γίνει DISNEYLAND» του τουρισμού, διαβάζουμε σε εφημερίδα ότι πέντε νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν μέσα σε ενάμιση χρόνο στην οδό Σταδίου. Και επίσης, εκεί που υπήρχε η Στοά Βιβλίου θα λειτουργήσει Mall Μεσογειακής διατροφής. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην οδό Σταδίου. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι το καλοκαίρι η δημοτική Αρχή μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τον χαρακτηρισμό της Αθήνας ως μια πόλη πρότυπο τουρισμού, για να μπορούν να ενταχθούν τα διάφορα επενδυτικά σχέδια στις αντίστοιχες διευκολύνσεις.

Για την απαράδεκτη εικόνα με την καθίζηση του πεζοδρομίου στην γωνία Αιόλου & Σταδίου, ένα θέμα το οποίο έχουμε θέσει τόσες φορές, η δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Οι κινηματογράφοι στην οδό Σταδίου παραμένουν επίσης κουφάρια. Αυτή την εικόνα έχει διαμορφώσει η δημοτική Αρχή στην βιτρίνα της πόλης, και ταυτόχρονα ότι οι εισπράξεις του Δήμου από τα τέλη των ξενοδόχων παραμένουν πολύ πιο κάτω από αυτά που εισπράττουν οι ίδιοι και δεν αποδίδουν στον Δήμο χωρίς να γίνεται καμία ενέργεια για την είσπραξη τους. »