sepolia logo

Σοβαρή καταγγελία έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ (Νεολαία του κυβερνητικού κόμματος) ο οποίος αν και κατέχει την θέση επιστημονικού συνεργάτη του Υπ. Εξωτερικών προσελήφθη και ως οικονομικός υπεύθυνος στον Δήμο Αθηναίων. 

«Αυτούς βολεύετε… Τα δικά σας παιδιά. Τα golden boys της ΟΝΝΕΔ» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας καταγγέλλοντας πως ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Φυτόπουλος, εκτός από επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το 2019, προσελήφθη στα τέλη του 2021 οικονομικός υπεύθυνος του Δήμου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, με συνυποψήφιά του για την ίδια θέση να έχει προχωρήσει σε καταγγελία μετά την απόρριψή της».

Και συνέχισε παρακάτω με τα εξής:

«Φτιάξατε, λοιπόν, μια Επιτροπή η οποία είναι τα ίδια πρόσωπα στις Επιτροπές Παρακολούθησης, Αξιολόγησης και Ενστάσεων» στηλίτευσε υπενθυμίζοντας: «Φέραμε την καταγγελία μιας υποψήφιας για τις θέσεις 102 και 107, την οποία απορρίψατε με δίλεπτη συνέντευξη, παρά το βαρύ βιογραφικό της».

«Ποιον προσλάβατε στη θέση 102;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Τον κ. Ιωάννη Φυτόπουλο, ο οποίος είχε και μια εμπειρία σαν βοηθός λογιστή. Όμως όταν τον προσλάβατε ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών και τον προσλάβατε σαν οικονομικό υπεύθυνο στον δήμο Αθηναίων με το υποέργο "δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών"».

Επιπλέον ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε, «δυο δουλειές ο κ. Φυτόπουλος!», συμπληρώνοντας ότι είναι «αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τα "γαλάζια" golden boys, τα οποία δεν μπορούν να ζήσουν με έναν μισθό. Θέλουν δύο μισθούς. Και αυτό το κάνατε με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, δίνοντας διπλή δουλειά ενώ πιθανόν η Επιτροπή το ήξερε -μπορεί και να μην το ήξερε, κακώς όμως- και φυσικά μαθαίνουμε ότι ο κ. Φυτόπουλος ήταν και συνεργάτης του γραμματέα της ΝΔ, κ. Μαρινάκη. Αυτούς βολεύετε. Τα δικά σας παιδιά, τα golden boys της ΟΝΝΕΔ, τα οποία για να ζήσουν θέλουν δύο μισθούς. Θέλουν 4.000 και 5.000 ευρώ και πετάτε στον δρόμο παιδιά με βαριά βιογραφικά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατέθεσε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, που αφορούσε την πρόσληψη, μέσω ΕΣΠΑ, του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Φυτόπουλου ως οικονομικού υπεύθυνου του Δήμου Αθηναίων.
Η πρόσληψη του κ. Φυτόπουλου είναι προβληματική, με δεδομένο ότι το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ εργάζεται ήδη ως συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών, πράγμα που καθιστά απορίας άξιο αν και πώς θα μπορεί να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Εγείρονται όμως και αμφιβολίες για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και τα κριτήρια με βάση τα οποία προκρίθηκε η υποψηφιότητά του, απέναντι σε άλλους συνυποψηφίους του. Οι αμφιβολίες αυτές γίνονται ακόμα πιο σοβαρές, αν λάβουμε υπόψη ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης, η Επιτροπή Παρακολούθησης και η Επιτροπή Ενστάσεων που αφορούσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελούνταν από τα ίδια πρόσωπα…
Η Ανοιχτή Πόλη αναμένει από τη δημοτική αρχή να διευκρινίσει με βάση ποια αξιοκρατικά κριτήρια προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Φυτόπουλου, ο οποίος θα πρέπει σίγουρα να διαθέτει ιδιαίτερες δυνάμεις για να μπορεί να ανταποκριθεί παράλληλα σε δύο απαιτητικές θέσεις. Αναμένουμε επίσης να μας εξηγήσει αν σε καιρό μεγάλης ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, η διπλοθεσία ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας είναι δίκαιη και ηθική πράξη. Το σίγουρο είναι ότι λίγα μπορεί να περιμένει κανείς για την πόλη, από έναν Δήμο που επιμένει να λειτουργεί με παλαιοκομματικούς όρους βολέματος των ημετέρων».