sepolia logo

Με αγανακτισμένο ύφος και επιτηδευμένη οργή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης καταγγέλλει εργολάβο που εκτελεί έργο της Wind στον Κολωνό και άφησε μία τομή της ασφάλτου ακάλυπτη. Χρειάζεται, διαζευκτικά ή συζευκτικά, πρώτον, να έχει πολύ θράσος ο δήμαρχος και δεύτερον, να μην ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Γιατί είναι δήμαρχος, διάολε. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης. Ας έκανε την δουλειά του, την απολύτως δικαιολογημένη αγωγή στον εργολάβο και ας το έκανε κάθε φορά σε αντίστοιχη περίπτωση και ας μην μίλαγε καθόλου. Γιατί είναι δήμαρχος μιας πόλης στην οποία ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα σημαντικό για να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της. Όλο λόγια, υποσχέσεις, διακηρύξεις και ελάχιστα έργα προς το παρόν.

Έγραψε:

«Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός. Όλα μαζί σε μια τομή στη διασταύρωση Ιωαννίνων και Καπανέως στον Κολωνό. Το συνεργείο εργολάβου για λογαριασμό εταιρίας κινητής τηλεφωνίας την άφησε χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Παγίδα για πεζούς και δίτροχα. Και θα πληρώσει το μέγιστο του προστίμου και θα πάει στον εισαγγελέα. Δεν νοείται να ασφαλτοστρώνουμε τη μισή πόλη και μετά κάποιοι, όχι μόνο να την καταστρέφουν, αλλά και να παίζουν με τη σωματική ακεραιότητα των Αθηναίων. Λίγος σεβασμός επιτέλους».

Ποιός του είπε ότι έχουν ασφαλτοστρώσει την μισή πόλη; Το είδε μόνος του; του το είπανε; ή σκέφτεται να το κάνει; ε, ας το κάνει πρώτα και μετά μας το λέει.

Ζούμε σε μια πόλη στην οποία ο κ. Μπακογιάννης ΕΙΝΑΙ δήμαρχος, δεν πρόκειται να γίνει κάποτε, αλλά είναι τώρα, σε μιά πόλη που σε κάθε βήμα του πολίτη ελλοχεύει ο κίνδυνος. Σε κάθε διαδρομή δίκυκλου, ο οδηγός του, κυρίως τις λακκούβες του δρόμου πρέπει να προσέχει μην γκρεμοτσακιστεί και δευτερευόντως τα άλλα οχήματα και τους πεζούς.

Κι έρχεται ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και μας καταγγέλλει ότι κάποιοι άλλοι «παίζουν με την σωματική ακεραιότητα των Αθηναίων»; Ότι κάποιοι άλλοι είναι αυτοί που βάζουν «παγίδες για πεζούς και δίτροχα»;

Θα φτιάξει ο Δήμος, διαβάσαμε, 450 πεζοδρόμια στην Αθήνα. Ας τα δούμε πρώτα. Που και πως θα τα φτιάξει και μετά ας πει ο Δήμαρχος ότι τα έφτιαξε. Μας έχουν τρελλάνει στα ΘΑ και ΘΑ και όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και μη, δεν κάνουν τίποτ' άλλο από το να προβάλλουν αυτά τα ΘΑ.

Μα, θα πει ο καλόπιστος δημότης, τι να προλάβει να κάνει ο κ. Μπακογιάννης σε δύο χρόνια, για πράγματα που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε πραγματικά ενδιαφερθεί;

Τι θα μπορούσε να κάνει; Αυτό με την ασφαλτόστρωση των δρόμων γιατί δεν το ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες της θητείας του; Με τα 450 πεζοδρόμια γιατί δεν ασχολήθηκε μόλις βγήκε δήμαρχος; Με τον φωτισμό της πόλης, γιατί λέει μόνο λόγια και στην ουσία σφυρίζει ακόμα αδιάφορα; Δεν τα έκανε αυτά μέχρι τώρα, γιατί ασχολήθηκε με τον «Μεγάλο Περίπατο» και άλλα παρόμοια... Είναι θέμα προτεραιοτήτων προφανώς.

Τι τον νοιάζει όμως στην πραγματικότητα τον Αθηναίο ο Μεγάλος Περίπατος, όταν δεν μπορεί να βγει να κάνει ένα μικρό περίπατο στην γειτονιά του;

Ναι, αλλά η μόστρα του Δημάρχουν εκεί είναι. Και το πολιτικό του μέλλον εκεί διακυβεύεται. Στα μεγάλα έργα. Στις μεγάλες κατασκευαστικές, στα πολλά λεφτά, στην εικόνα. Ο έρμος ο Σεπολιώτης, σκέφτονται οι σύμβουλοι του δημάρχου, τι θα κάνει; Κουτσά στραβά θα τον ξαναβγάλει δήμαρχο για μια ακόμα θητεία, ελλείψει αντιπάλου. Η πολιτική του καριέρα όμως, του δημάρχου, δεν θα κριθεί στα Σεπόλια.

Τέλος πάντων, για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας, αποφασίσαμε να τον αντιγράψουμε τον δήμαρχο. Μας άρεσε αυτό το «Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός»

Σε μήκος λίγων μέτρων ενός δρόμου των Σεπολίων λοιπόν...

Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός

pezodromia avlonos 1

Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός

pezodromia avlonos 2

Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός

pezodromia avlonos 3

Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός

pezodromia avlonos 4