sepolia logo

Ο κόσμος μας είναι συναρπαστικός. Είναι γεμάτος εκπλήξεις και αβεβαιότητες, πράγματα που δεν γνωρίζουμε και περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, καθώς και εκείνα που ποτέ δεν ξέραμε εάν είναι αληθινά ή όχι.

Στο Reddit, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις δικές τους απαντήσεις στη μία κοινή ερώτηση που τέθηκε: Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον ή περίεργο πράγμα που ξέρεις; ...
Οι απαντήσεις, είτε πρόκειται για κάτι που δεν ξέραμε για την αρχαϊκή εποχή, είτε για σύγχρονα πράγματα που διαφεύγουν της προσοχής μας, είναι εντυπωσιακές…

1. Αν φας το συκώτι μιας πολικής αρκούδας θα πεθάνεις. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τόσο πολλή βιταμίνη Α.

2. Το κακάπο είναι πτηνό, που ανήκει στην οικογένεια των παπαγάλων και συναντάται αποκλειστικά σε ελεγχόμενες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας. Μεταξύ άλλων, δεν έχει πτητική ικανότητα, έχει χαμηλό μεταβολισμό, χαρακτηριστική φωνή, που επιτρέπει να γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα άλλα ζώα- δυστυχώς. Υπάρχουν τόσο λίγα τέτοια πτηνά, που στα περισσότερα από αυτά έχουν δοθεί ονόματα.

3. H εποχή που έζησε η Κλεοπάτρα είναι πιο κοντά, χρονολογικά, στη προσγείωση των ανθρώπων στο φεγγάρι, παρά στην κατασκευή της πυραμίδας της Γκίζας.

4. Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας δεν έχει στίχους. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν παίζει ο ύμνος της χώρας, πριν από κάποιο αγώνα για παράδειγμα, το κοινό απλώς τραγουδάει «ΟΟΟ».

5. Το μέλι δεν χαλάει. Μπορείς να φας μέλι 3.000 χρόνων.

6. Όταν αναπνέουμε από τη μύτη, πάντα εισπνέουμε περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι, από ότι από το άλλο. Αυτό αλλάζει κάθε 15 λεπτά.

7. Υπήρχαν ακόμη μαμούθ όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες.

8. Θα χρειαζόταν περίπου 1.200.000 κουνούπια- με το καθένα να τσιμπάει από μία φορά- για να ρουφηχθεί ολοκληρωτικά το αίμα ενός ανθρώπου.

9. Το σώμα του Jeremy Bentham, του διάσημου φιλοσόφου του 18ου και 19ου αιώνα, βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Παλαιότερα, το κεφάλι του αποτελούσε «έκθεμα» στο πανεπιστήμιο, αλλά επειδή οι φοιτητές συνήθιζαν να το χαράζουν, πλέον φυλάσσεται.

10. Υπάρχουν διαφορετικά είδη ουράνιων τόξων.

11. Οι τυφλοί δεν βλέπουν μαύρο, όπως νομίζουμε. Δεν βλέπουν τίποτα.

12. Οι μπαγκέτες είχαν φτιαχτεί επίτηδες μακριές και τόσο λεπτές, ώστε να μπορούν οι γάλλοι στρατιώτες να τις αποθηκεύουν στις τσέπες των παντελονιών τους.

13. Το έτος 2013 είναι το πρώτο μετά το 1987, στο οποίο όλα τα τέσσερα ψηφία είναι διαφορετικά. Επίσης, οι δύο χρονιές (1987-2013) απέχουν και οι δύο 13 χρόνια από το 2000.

14. Εάν με κάποιο τρόπο μπορούσε κανείς να εξορύξει όλο το χρυσό από τον πυρήνα της γης, θα μπορούσε να καλύψει όλη την επιφάνεια της γης, με ένα στρώμα χρυσού που θα έφτανε ως και τα γόνατα.

15. Το φεγγάρι είναι η αιτία που έχουμε μήνες. Χρειάζεται, σχεδόν, έναν μήνα για να κάνει την τροχιά της Γης. Το φεγγάρι ολοκληρώνει την πλήρη περιστροφή σε 27 ημέρες αλλά θέλει άλλες δύο, για την ακρίβεια 29,5, για να έρθει από το ένα νέο φεγγάρι στο επόμενο. Και επειδή η μισή μέρα είναι κομματάκι δύσκολη στο μέτρημα, έτσι έχει στρογγυλοποιηθεί στις 30 μέρες.

mixanitouxronou.gr