sepolia logo

Παρουσιάσαμε ήδη τις προτάσεις της ομάδας μαθητών του 53ου ΕΠΑΛ, την διπλωματική 3 φοιτητριών της Αρχιτεκτονικής, την μελέτη μιας κατασκευαστικής εταιρίας, όλα αυτά για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ. Τελευταία παρουσιάζουμε την περιληπτική πρόταση του συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στην τελευταία συγκέντρωση για το ζήτημα αυτό, που είχε οργανώσει η «Αναγέννηση» στις 22/7.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. ΠΑΡΚΟ στο “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ”! Είναι πλέον δημοτική περιουσία και το ζητάγαμε δεκαετίες αυτό. Είναι χαρακτηρισμένο για χώρο πρασίνου. Να το φτιάξουν λοιπόν! Επίσης όλη η περιοχή πρέπει να γεμίσει με πράσινο επαρκές, ασφαλές, προσβάσιμο.

 2. Το εξορισμένο και άστεγο 9ο ΕΠΑΛ αλλά και τα δύο νέα νηπιαγωγεία που λείπουν να φτιαχτούν στο “ΒΟΤΡΥΣ”. Φέτος πετάνε εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και αναβάλλουν για ακόμα μία χρονιά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ας φτιάξουν νηπιαγωγεία, αντί να κλέβουν χώρους από ήδη υπάρχοντα σχολεία ή να στοιβάζουν μικρά παιδιά σε κοντέινερ.

 3. Να προστατευτούν, να αναστηλωθούν και να αξιοποιηθούν τα διατηρητέα μνημεία του “ΒΟΤΡΥΣ”. Να στεγαστεί εκεί ένα σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού & Εικαστικών Τεχνών όχι για χορηγούς και μπίζνες όπως κατάντησαν το στολίδι της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» αλλά για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά της γειτονιάς και των γύρω περιοχών. Να μαθαίνουν, να ασκούνται, να καλλιεργούν τέχνες και όνειρα. Ακριβώς γι αυτό θα συνεργαστούμε με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών γιατί είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για κάτι τέτοιο και με θεσμικό ρόλο και το θέλουμε δίπλα μας.

 4. Να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι και ποδηλατική διαδρομή που θα διαπερνά αυτές τις εγκαταστάσεις και καινούργια σύγχρονη παιδική χαρά. Στη μία παιδική χαρά που απέμεινε στην περιοχή γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ κάθε απόγευμα. Οι χώροι αυτοί είναι απόλυτα αναγκαίοι.

 4. Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και οργανωμένο πάρκο για κατοικίδια ζώα γιατί πλέον έχουν αυξηθεί πολύ και είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που επιλέγουν τη συντροφιά τους, ζουν μαζί τους. Αυτό έχει αποκτήσει πλέον κοινωνική διάσταση και πρέπει οι όποιες συνέπειες να λυθούν οργανωμένα κι όχι να τσακώνεται ο καθένας με τον διπλανό του αφού έτσι κι αλλιώς οι ελεύθεροι χώροι δε φτάνουν για κανέναν στην πραγματικότητα.

 5. Να γίνει επιτέλους η διάνοιξη της οδού Γράμμου προς Σιώκου και να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας λόγω των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

 6. Να κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια στη Σιώκου, την Αυλώνος και αλλού και να συντηρηθούν τα παλιά και όλα να επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείς να βγεις να περπατήσεις, να κινηθείς με το καρότσι και τα παιδιά σου.

 7. Να υπάρξει μελέτη για πρόβλεψη των θέσεων παρκαρίσματος έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων όσο αυτό είναι δυνατό και να μη θεωρεί αυθαίρετα ο καθένας ότι του ανήκει ο δημόσιος χώρος και τα πεζοδρόμια. Αυτό που γίνεται στο τέλος της Γράμμου και στη Λέλας Καραγιάννη να λύθεί μια και καλή. 

 8. Να αποκατασταθεί η πρόσβαση και η επικοινωνία με το Αθλητικό Κέντρο του ΑΤΛΑ και με το παρκάκι. ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η αθλιότητα έξω από το 54ο στην οδο Καλαμά με μία ακόμα επικίνδυνη χαβούζα να δεσπόζει δίπλα από τα σπίτια μας, εκεί που περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες μαθητές.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ. Μπενάτος, ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές γύρω από το αίτημα ανάπλασης της περιοχής και θα κατατεθούν στο επόμενο «ζωντανό» δημοτικό συμβούλιο.