sepolia logo

Την ίδια χρονική περίοδο που το ανήλικο θύμα βιασμών από το κύκλωμα Μίχου έχει ζητήσει να δώσει νέα κατάθεση (αίτημα που μία φορά απορρίφθηκε από την ανακρίτρια), δέχθηκε επίθεση από άτομο με μαχαίρι στο σπίτι που διαμένει.

Σήμερα, οι δικηγόροι του απροστάτευτου ανήλικου θύματος καταθέτουν νέο αίτημα στην ανακρίτρια, προκειμένου να καταθέσει και να δώσει άλλα 6-7 ονόματα βιαστών.

Ο εκφοβισμός του θύματος δεν θα περάσει, γιατί όλη η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό του. Εντύπωση όμως προκαλεί το όλο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην υπόθεση αυτή. Κατηγορούμενος ο Μίχος και κάποιοι άλλοι βιαστές, ενώ όλη η κοινωνία βοά ότι πρόκειται για ευρύτερο κύκλωμα με πολλές διασυνδέσεις και σε πιο ψηλά κλιμάκια. Καμία έρευνα στην κατεύθυνση της Greek Mafia και των προστατών της. Αντίθετα, στην φυλακή βρίσκεται η μητέρα του θύματος, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία με τα οποία κατηγορείται ως συνεργός στην μαστροπεία κι ενώ το θύμα επιμένει ότι η μητέρα του δεν έχει καμία εμπλοκή.

Ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας του θύματος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Όχι, δεν έχει καμία προστασία, δεν είναι ότι της έχουν παραχωρήσει κάποιον αστυνομικό για να έχει οποιαδήποτε προστασία. Η 12χρονη μένει με τη θεία, εκτός Αθηνών», είπε ο κ. Λύτρας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι το πρώτο περιστατικό, γι' αυτό μας έχει θορυβήσει. Είναι το τρίτο», για να τα παραθέσει αμέσως μετά:

--- «την πρώτη φορά κάποιος πέταξε μια πέτρα και έσπασε την τζαμαρία του δωματίου της 12χρονης ... τότε σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συμβεί, κάποιος, τίποτα παιδιά πετάξανε, εν πάσει περιπτώσει, το προσπεράσαμε»
--- «στο δεύτερο περιστατικό, κατέβηκε ο αδερφός της 12χρονης και είδε έναν άνδρα -τον έχει περιγράψει στις Αρχές, τα χαρακτηριστικά του- που έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με το δάχτυλο, "να μην μιλάς", το είπε και με εκφράσεις»
--- «στο τρίτο περιστατικό, ήταν χθες που κάποιος επιχείρησε να μπει στο σπίτι. Είχε μείνει για ελάχιστο διάστημα η 12χρονη μόνη, οπότε προφανώς κάποιος παρακολουθούσε. Δεν είχε πρόθεση ούτε να μπει να κλέψει, ούτε να κάνει κάτι διαφορετικό. Με το που παρατήρησε την πόρτα και τον είδε η 12χρονη, πήγε να τον σπρώξει. Αυτός κρατούσε ένα μαχαίρι και την χτύπησε στο χέρι»
«Χθες ήταν πάλι η 12χρονη στην Ασφάλεια, έδωσε κατάθεση. Τώρα περιμένουμε την ιατροδικάστική, γιατί έχει πάει και στον ιατροδικαστή», είπε ο ίδιος για την συνέχιση του Γολγοθά που ανεβαίνει το κορίτσι. «Η πραγματικότητα είναι αυτή, ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία προστασία. Θεωρώ ότι από την στιγμή που έγινε χτες η καταγγελία και για τα τρία περιστατικά (είχε γίνει για το ένα, χθες για τα άλλα δύο) νομίζω ότι οι Αρχές θα πράξουν τα δέοντα. Δεν θεωρώ ότι θα μείνει απροστάτευτη για αυτά τα επεισόδια».

Περιέγραψε παράλληλα τις πολύ δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζει η 12χρονη, την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω. Όπως είπε, ζουν «από κάποια μηδαμινά επιδόματα που παίρνουν και από κανέναν άλλον. Με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Η θεία της 12χρονης είναι μια ηρωίδα, έχει πάρει τα δύο από τα οκτώ παιδιά υπό την επιμέλεια και τη στέγη της. Τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς οικονομική βοήθεια από κανέναν». Ακόμη και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από την Πολιτεία «γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή που μένει η 12χρονη δεν υπήρχε παιδοψυχολόγος, αναγκαζόταν και πήγαινε 50 χλμ. απόσταση για να κάνει μια συνεδρία 45 λεπτών. Δεν ξέρω αν αυτό από μόνο του μπορεί να βοηθήσει, μια φορά στις 15 ημέρες όπως ήταν στην αρχή, για ένα παιδάκι 12 χρονών».

«Χτες μίλησα με την 12χρονη, ήταν σε τραγική κατάσταση. Το παιδί το ίδιο έχει εκλάβει ως απειλή αυτά τα περιστατικά, θεωρεί ότι απειλείται για να μην δοθεί συνέχεια, είτε για τα άτομα που αναγνωρίζει είτε για τα άτομα για τα οποία έχει ήδη καταθέσει. Περνά από το μυαλό της ότι κάποιοι προσπαθούν να την εκφοβίσουν ... Το έχει πάρει το όλο θέμα ως απειλή, ότι κάποιος την απειλεί για την συγκεκριμένη υπόθεση», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Τα κυκλώματα και οι «υψηλοί» προστάτες τους κλιμακώνουν τις επιθέσεις , απέναντι στην 12χρονη απο τον ΚΟΛΩΝΟ.
Η παρέμβαση κράτους και παρακράτους χτύπησε για 7η φορά την πόρτα τους. Από τα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για να κλείσει το στόμα το 12χρονο κορίτσι, περνούν πλέον σε απόπειρες δολοφονικών επιθέσεων.
To νέο κρούσμα, αφορά επίθεση αγνωστου άνδρος, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν.
Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία δια μέσου της υφυπουργύ Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης που επαναλαμβάνονται ενάντια στη 12χρονη.
Μήνες τώρα εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της. Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων. Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις κατηγορηματικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.
Το τελευταίο επεισόδιο με την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη, γίνεται ακριβώς μετά την επιμονή της 12χρονης να καταθέσει συμπληρωματικά , ενω οι αρχές βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση.
Κράτος και παρακράτος με κάθε μέθοδο ή και μαφιόζικο τρόπο επιχειρούν να εξοντώσουν την οικογένεια και το 12χρονο κορίτσι, επιδιώκοντας να στείλουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τους παιδοβιασμούς και τα κυκλώματα trafficking, συμβάλει στην αποκάλυψη των ισχυρών κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας είναι στο στόχαστρο.
Δεν θα το επιτρέψουμε.Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των συγγενών που ανέλαβαν τη φροντίδα τους και των οικογενειών τους.
Μετά το τελευταίο επεισόδιο, καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!
Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας. Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
• Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
• Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
• Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ. 4/4/2023

 

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα:

Μεταξύ άλλων, είπε τα παρακάτω:

“Η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, που το κύκλωμα του Κολωνού εξέδιδε σε παιδοβιαστές, μας έχει σοκάρει όλους.

Έξι μήνες μετά όμως, μας κόβεται η ανάσα όταν μαθαίνουμε πως το παιδί, όλο αυτό το διάστημα, είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις για να μη μιλήσει, από τα μέλη του κυκλώματος και τον κατηγορούμενο κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αποκορύφωμα η επίθεση με μαχαίρι από κουκουλοφόρο μέσα στο ίδιο της το σπίτι και ο τραυματισμός της μικρής.

Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τον τρόμο που ζει το κοριτσάκι.

Όλοι εκτός από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Που το έχουν εγκαταλείψει, χωρίς φύλαξη, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει. Και αναρωτιέται κανείς.

Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;”