sepolia logo

Με ανακοίνωσή του στις αρχές Μαΐου ο εκπολιτιστικός-εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ενημέρωσε για συνάντηση που είχε τον Απρίλιο με ΕΡΓΟΣΕ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, σχετικά με την πορεία των έργων υπογειοποίησης στην περιοχή μας.

Ολόκληρη της ανακοίνωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μπορείτε να την βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ορισμένα σημεία της παραθέτουμε εδώ:

Τις προηγούμενες εβδομάδες αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον κο Αποστολόπουλο, συντονιστή σε θέματα περιβάλλοντος εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., και με πολυμελή αντιπροσωπεία της αναδόχου εταιρείας, για το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΟΣ Σ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Σ.Α.) – ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΠΟΛΙΩΝ” και πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον κο Βίνη Χρήστο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ:

“Η καθυστέρηση, οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται σε αστικό ιστό, στην ύπαρξη δικτύων στα σημεία εκσκαφών, όπως αποχέτευσης (οδός Σιώκου και Αγίου Μελετίου) και Φυσικού Αερίου (Τρεις Γέφυρες)…”

“Προβλήματα δημιούργησε η τροποποίηση των «περιβαλλοντικών όρων»…., επηρέασε τις δυνατότητες και την τεχνολογία της «εσκαψιμότητας». Απαιτήθηκαν νέα μηχανήματα (υδροπρέσσα), πιο ανώδυνα, πιο αποδοτικά…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

“Η ιδιομορφία του έργου καθιστά μη σαφή τη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσής του…”

“Ο χρονικός ορίζοντας για το «βαρύ κομμάτι» του έργου που είναι οι υπόγειες εργασίες είναι δύο χρόνια. Αυτός ο ορίζοντας αφορά το να δοθεί σε χρήση για τη διέλευση των τρένων. Γενικά, είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για 3 χρόνια από σήμερα…”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΩΝ:

– Στην ερώτηση που θέσαμε για την κατασκευή πεζογεφυρών με πρόβλεψη για ΑΜΕΑ , εκπρόσωπος του αναδόχου που ήταν παρόν στη συνάντηση, μας ενημέρωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

– Μας ενημέρωσε ότι η διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Σιώκου, για 30 μέρες, από το ύψος της οδού Αυλώνος μέχρι την οδό Κωνσταντινουπόλεως, για την κατασκευή έργων αποχέτευσης λυμάτων, δεν αφορά το έργο της υπογειοποίησης.

– Η στένωση κατά περίπου τέσσερα μέτρα, της ισόπεδης διάβασης αυτοκινήτων στην οδό Σιώκου, για 7 μήνες στην Α’ Φάση και 4,5 μήνες στη Β’ Φάση του έργου, καθυστερεί λόγω της γενικής καθυστέρησης του έργου.

-Για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών με την κατασκευή και το πλάτος πεζοδρομίου, λόγω και της ύπαρξης διαφόρων υπηρεσιών (ΤΟΜΥ στα Θυμαράκια, Παιδικός Σταθμός της οδού Σιώκου), θα εξετάσουν τη δυνατότητα να γίνει πιο πλατύ.

– Για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θίγουν τους κατοίκους και, κυρίως, τους επαγγελματίες της οδού Κωνσταντινουπόλεως, απάντησαν ότι η ανεμπόδιστη πρόσβαση σε πολυκατοικίες και καταστήματα/επιχειρήσεις είναι υποχρέωση του … αναδόχου, ενώ μέρος αυτών των ζητημάτων είναι είτε στην αρμοδιότητα είτε στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ:

“τα χρονοδιαγράμματα έχουν να κάνουν με το πότε θα αποδοθεί το έργο για την κίνηση των τρένων και για την επιφανειακή ανάπλαση”, χωρίς να απαντήσουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης … (!!!).

Στην ερώτηση μας για την ανησυχία των κατοίκων ότι η κυκλοφορία της οδού Λιοσίων θα μεταφερθεί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, μετά το τέλος του έργου, μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας και μας παρέπεμψε στο βίντεο της ΕΡΓΟΣΕ για την εικόνα της περιοχής.

Και η ανακοίνωση του συλλόγου καταλήγει με μια σειρά αιτημάτων:

Ο Σύλλογός μας συμμερίζεται την ανησυχία των κατοίκων και καλεί σε ετοιμότητα έτσι ώστε με τους αγώνες μας να θέσουμε ξανά στο προσκήνιο τις ανάγκες μας!

Καμία καθυστέρηση! Καμία ανοχή στην κοροϊδία ενώ χάνονται ζωές! ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ!
Να ληφθούν έγκαιρα όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση της όχλησης και της διατάραξης της κοινωνικής, οικογενειακής και οικονομικής ζωής των κατοίκων όσο κι αν «κοστίζουν»!
Να υπάρξουν άμεσες και ρητές δεσμεύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και τον Δήμο Αθηναίων για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
Μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και για όσο διαρκέσει ακόμα η επιφανειακή διέλευση των τρένων ζητάμε: 1) ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ φωτινών & ηχητικών ενδείξεων αλλά και σύγχρονες μπάρες ασφαλείας στις αφύλακτες διαβάσεις πεζών. 2) Να εξασφαλιστεί η χαμηλότατη ταχύτητα διεύλευσης των τρένων εντός του αστικού ιστού.

Έχουμε ανάγκη Ελεύθερους Δημόσιους Χώρους, Σύγχρονο Δημόσιο Σιδηρόδρομο με Φθηνό Εισιτήριο και καλύτερη Ποιότητα Ζωής στη Γειτονιά μας!

ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ!