sepolia logo

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται μια διαζευγμένη γυναίκα, η οποία κινδυνέυει να χάσει το μοναδικό της σπίτι, που βρίσκεται στα Σεπόλια, την Τετάρτη καθώς η εισπρακτική εταιρεία δεν δέχεται να βάλει τα χρέη της σε διακανονισμό.

Η Γιώτα Κ. δουλεύει εδώ και 2 χρόνια σαν σχολική καθαρίστρια και η οφειλή της στην τράπεζα αφορά ένα επισκευαστικό δάνειο από το 1999, το οποίο δεν μπόρεσε να συνεχίσει να το αποπληρώνει και σήμερα έχει φτάσει στα 90.000 ευρώ.

Σε αυτό έχει προστεθεί και το χρέος της χρεωκοπημένης πλέον εταιρίας του πρώην συζύγου της και έτσι από την τράπεζα καταλογίζεται στην Γιώτα μια οφειλή 1,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μητέρα με 4 παιδιά εκ των οποίων τα δύο ΑΜΕΑ και που πριν ξεκινήσει την τωρινή της δουλειά, ήταν πολλά χρόνια άνεργη, ενώ αντιμετώπισε στο παρελθόν μαζί με τα παιδιά, πολύ δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης. 17 μήνες χωρίς ρεύμα και 4 μήνες χωρίς νερό.

Ο εκπολιτιστικός - εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα με τίτλο «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Ξεσπιτώνουν με πλειστηριασμό οικογένεια στα Σεπόλια!».

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους της γειτονιάς ότι άλλη μία οικογένεια στην περιοχή μας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πλειστηριασμό της κατοικίας της!

Μία μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα παιδιά, η γειτόνισσά μας είναι σχολική καθαρίστρια που προσπαθεί μόνη της να μεγαλώσει τα παιδιά της, με σοβαρά και διαχρονικά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, με τα δύο παιδιά της να είναι Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, με αδυναμία πληρωμής προφανή αφού κατά το παρελθόν η ίδια οικογένεια αντιμετώπισε και διακοπές ρεύματος (17 μήνες) και νερού (4 μήνες).

Αυτή λοιπόν η οικογένεια, έρχεται αντιμέτωπη την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, με ένα πλειστηριασμό της κατοικίας της και κινδυνεύει να το χάσει άμεσα και να βρεθεί στο δρόμο!».

και η ανακοίνωση του συλλόγου, συνεχίζει παρακάτω με κάλεσμα:

«Να σταματήσει ΤΩΡΑ ο πλειστηριασμός της κατοικίας!

Να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η προστασία της κατοικίας της οικογένειας!

Να δοθεί άμεσα λύση με ευνοϊκή ρύθμιση σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες πληρωμής της οικογένειας!

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 85 !

Δίνουμε Ραντεβού για αναχώρηση στην κινητοποίηση στις 8:30 στο ΜΕΤΡΟ Σεπολίων!».

Επίσης σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδ. Πλάτωνος - Σεπολίων.

«Θέλουν να πετάξουν έξω από το σπίτι της ευάλωτη οικογένεια στα Σεπόλια

ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια εγκληματικών fund
Συμπαραστεκόμαστε στην Παναγιώτα Κ. και τα 4 παιδιά της
Συγκέντρωση Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, 10.00 το πρωί Ακαδημίας 85».

και κλείνει η ανακοίνωση με το παρακάτω κάλεσμα

Η “Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα -Σεπολίων” συμπαραστέκεται στην Γιώτα Κ., υπερασπίζεται το δικαίωμα στην λαϊκή κατοικία. Κανείς δεν μπορεί να ζει με το φόβο της έξωσης.
Καμία-κανείς δεν θα μείνει μόνη-μόνος απέναντι στη δολοφονική πολιτική των τραπεζών και των ληστρικών fund.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου είμαστε δίπλα στην Γιώτα Κ. έξω από το συμβολαιογραφείο που βγάζει στο σφυρί την μόνη κατοικία της.
Καλούμε τη γειτονιά να σταθεί δίπλα της.
Καλούμε τις συλλογικότητες γειτονιάς να σταθούν αλληλέγγυες.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/9 16:00]

σύμφωνα με ενημέρωση από τον σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μετά από παρέμβαση συνδικάτων και σωματείων στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 21/9ου ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό!
Δίνεται κάποιος χρόνος στην οικογένεια και δεν χάνει το σπίτι της αύριο κιόλας ενώ αποδεικνύεται και η δύναμη της αγωνιστικής παρέμβασης και της αλληλεγγύης!
Ως εκ τούτου η κινητοποίηση στο συμβολαιογραφικό γραφείο ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και αυτή!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΣ να παρέμβουμε όποτε χρειαστεί και να συμπαρασταθούμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ στη γειτόνισσά μας και τα παιδιά της αλλά και σε όποια οικογένεια βρεθεί αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της βάρβαρης πολιτικής, της φτώχειας και της ανέχειας!